Stor rundreise i Sør-Amerika, inkl. fly - 24 dager

Pris fra: 76500 KR

Bli med oss på vår spennende rundreise i Sør-Amerika som tar deg til fem land, i denne spennende og historiske delen av verden! Fra Perus inkarike og den tapte byen Machu Picchu, som er på UNESCOs verdensarvliste, reiser vi videre til Titicacasjøen, Bolivia og den massive saltørkenen, Salar de Uyuni! Fra Chiles store Atacama-ørken med utrolige geysirer reiser vi videre til Argentinas sørligste deler. Hvor vi kan se store hvalene på grunt vann! Fra det buldrende og fascinerende Iguazú-fossefallet med en fallhøyde på 74 meter reiser vi videre til den pulserende metropolen Rio de Janeiro. Hvor vi besøker «Sugarloaf» og Corcovado-fjellet med den berømte Kristusstatuen. Denne rundreisen i Sør-Amerika gir deg det beste fra en annerledes del av verden. I løpet av disse 24 dagene ser vi dyr, besøker historiske monumenter, slapper av på stranden, vandrer i regnskogen, opplever naturen og bare nyte alt!

Når dere ankommer Limas Jorge Chavez-flyplass møtes dere av en representant fra Machete Tours og blir kjørt til hotellet som ligger ca. 40 minutter unna, i Miraflores-distriktet. Miraflores er et fint og hyggelig område som det er lett å ta seg frem i, og byen byr på mange forskjellige restauranter, barer og fasiliteter. Fra kjøpesenteret Larcomar har man en fantastisk utsikt over Stillehavet og Perus kystlinje.

Etter at vi har spist frokost, skal vi først på bytur i Lima. Vi besøker Limas historiske sentrum og får en guidet tur rundt om i ”Kongenes by”. Vi kommer bl.a. forbi to av de store torgene ”Plaza de San Martín” og “Plaza Mayor”. Her får vi se fine eksempler på imponerende bygninger fra kolonialtiden, Limas mektige katedral, rådhuset og det imponerende presidentpalasset. Etter rundturen fortsetter vi videre til flyplassen og flyr til byen Cusco oppe i Andesfjellene. Flytiden er ca. 1 time og 30 minutter. Cusco ligger oppe på hele 3300 moh. og var det gamle Inkarikets hovedstad. Ved ankomsten får vi transport til hotellet vårt. Resten av ettermiddagen og kvelden disponerer dere på egenhånd. (F)

Etter frokost på hotellet blir vi hentet for en guidet bytur i Cusco. Turen starter på den store rådhusplassen “Plaza de Armas” hvor også den vakre “Santo Domingo-katedralen” ligger. Vi får samtidig se restene av soltempelet ved “Koricancha”. Det var det viktigste tempelet i Inkariket og ble bygd til ære for solguden Inti. Store deler av tempelet ble ødelagt av spanjolene, som bygde Convento de Santo Domingo over det. Turen fortsetter videre til det imponerende seremonielle festningsverket Sacsayhuaman som ligger på en høyde to kilometer nord for Cusco. Den består av enorme steinvegger bygd uten noen form for bruk av mørtel. Hver enkelt stein er derfor tilpasset utrolig nøyaktig, litt av en bragd når en tenker på at de største steinene antas å veie helt opp mot 125 tonn. På veien mot ”Inkaenes hellige dal” besøker vi også de velbevarte byene Quenco og Puka Pukara. Vi kommer etter hvert inn i Inkaenes hellige dal og byen Ollantaytambo. Ved det imponerende fortet som ligger over byen, utkjempede inkaene under ledelse av Manco Inca, et av de største slag mot de spanske erobrerne. I disse vakre og dramatiske omgivelser spiser vi vår medbrakte lunsj før vi hopper på tog og drar videre innover langs Urubamba-floden. En fantastisk togreise med Vilcabamba-fjellenes høye tinder kneisende på begge sider av dalen. Når vi kommer fram til byen Aguas Calientes, er dagens reise over. Vi kan fulle av inntrykk finne oss godt til rette for natten på Hotel i Aguas Calientes. (F.L.)

Vi begynner dagen tidlig, og etter bare 25 minutter er vi oppe ved et av jordens aller største underverk, selveste Machu Picchu. Machu Picchu ligger på en fjellhylle i 2380 meters høyde. Den er omgitt av tropisk og tåkedekt fjellskog på alle sider, samtidig som snøkledde fjelltopper skimtes i det fjerne. Alt dette og ikke minst historien, legendene og det vi ikke vet - gjør stedet helt magisk. Etter en guidet tur på Machu Picchu har dere mulighet for at utforske ruinene på egenhånd. Og ønsker dere en ekstra utfordring kan dere også bestige fjelltoppen som ligger like bak Machu Picchu, Huayna Picchu. Når vi kommer ned til Aguas Calientes igjen tar vi toget og reiser tilbake til Cuzco. Vi kommer fram til Cuzco tidlig på kvelden får transport til hotellet. Kvelden disponerer dere på egenhånd! (F)

I dag fortsetter vi til byen Puno ved Titicacasjøens bredd. Selve reisen til Puno tar nesten 9 timer, men går gjennom et meget spesielt og spennende landskap. Vi gjør mange stopp underveis for å få med oss det mest interessante av natur og historie. Vi stopper bl.a. i passet ved La Raya, hvor utsikten er noe helt for seg selv. Vi stopper også ved ruinene av tempelet Viracocha i Raqchi som regnes for et av Inkarikes aller helligste steder. Ifølge inkafolkets mytologi er Viracocha skaperen av alt liv og derfor også den helligste av alle guder.

Ved ankomsten til Puno sjekker vi inn på hotellet. Utpå ettermiddagen går vi om bord på en båt og begir oss ut til de berømte flytende øyene av siv. Dette er Uros-folkets hjemsted. Her har de utviklet et levesett og en kultur som helt og holdent er tilpasset et liv ute på vannet. De menneskeskapte øyene og båtene deres er bygget av siv. De var til stor inspirasjon for vår egen Thor Heyerdal da han skulle lære å bygge havgående fartøyer av samme materiale. Uros-folket lever av fiske og fangst. Etter å ha besøkt Uros-folket drar vi tilbake til Puno og hotellet vårt. Kvelden er til fri disposisjon. Puno har et hyggelig natteliv med mange fine restauranter. (F. L.)

Som de morgenfugler vi er, så starter vi som vanlig tidlig og er etter frokost på vei langs Titicacasjøens sørlige bredder mot Bolivia. Bolivia er det landet i Sør-Amerika som prosentvis har flest innbyggere med indiansk avstamning, så her er det mange spennende opplevelser som venter på oss. Vi kjører forbi de høye isdekte fjellene ved Cordillera Real og kommer frem til La Paz, verdens høyest beliggende hovedstad. Om ettermiddagen skal vi på bytur i metropolen La Paz. Vi besøker byens basar, det indianske heksemarkedet, Murillo-torget, La Paz-katedralen, San Fransiscos-kolonikirke, presidentpalasset og parlamentet. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi beveger oss videre inn i Valle de la Luna (Moon Valley) i utkanten av La Paz. Her er vi rett og slett kommet til et landskap som er så spesielt, at det som navnet sier, like godt kunne befunnet seg på månen. Etter Moon Valley vender vi tilbake til hotellet vårt i La Paz. (F.L.)

Allerede kl. 8:00 er bussen vår klar til avgang fra La Paz. En 4 timers reise langs hovedveien bringer oss til Bolivias kulturelle hovedstad - Oruru. Oruru er mest kjent for sitt årlige karneval i begynnelsen av februar. Dette karnevalet står også på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og er en gigantisk og fargerik manifestasjon av Bolivias kontrastfulle kultur, religion og historie. Etter en 2 timers tur i byen, hopper vi på det toget som i løpet av dagen skal bringe oss videre til Uyuni og verdens største saltslette. Vi kommer fram til Uyuni først ved 23-tiden på kvelden. Etter en rask innsjekking på hotellet, og fulle av nye inntrykk og opplevelser, velger de fleste å stupe direkte i seng, for det har vært en lang dag på reisefot. (F)

I dag skal vi besøke verdens største saltslette Salar de Uyuni, et av de aller største høydepunktene på vår rundreise i Sør-Amerika. Den er ca. 12 000 km² stor og ligger på en høyde av ca. 3653 moh. Vi er først innom saltfabrikken i Colchani hvor de innfødte tar ut salt fra sletten. Etterpå fortsetter vi mot byen Jirita med et innlagt stopp ved Tunupa-vulkanen og dens Flamingo-koloni. Vi overnatter på vår Lodge i Jirita. (F. L. M.)

Vi er oppe og spiser frokost allerede ved 7-tiden. Vi skal ut og se på den merkelige røde sjøen ‘Laguna Colorado’. Dens røde farge blir dannet av noen spesielle røde alger som lever i vannet. Sjøen er også helt spesiell fordi den inneholder mange kjemikalier som stammer fra de omkringliggende vulkanene. Flamingoer er noen av de som er tilpasset og trives i dette miljøet. Vi kan se alle de 3 forskjellige flamingoartene som finnes her: James, chilenske- og andiske-flamingoer. Etterpå fortsetter vi mot vulkanen Ollague og det kjente Arbol de Piedra eller sten-treet. En merkelig formasjon og et meget populært fotoobjekt som ligner et tre og som står isolert ute på høysletten (Altiplano). Vi kommer også forbi flere interessante laguner. Vi spiser middag og overnatter på en lokal Lodge. (F. L. M.)

Vi får en tidlig frokost og begir oss deretter ut til “Sol de Mañana”-geysiren. Geysiren er en av verdens største og spruter regelrett varmt vann over 50 meter opp i luften. Vi kan etter at vi har sett et utbrudd, slappe av i en varm kilde før vi fortsetter vår rundreise i Sør-Amerika. Vi fortsetter gjennom en ørken som kalles for ‘Salvador Dali-ørkenen. Kallenavnet har den fått fordi mange av formasjonene her ligner faktisk mye på hans fantastiske og spesielle kunst. Vi besøker også Verde Lagunen – den grønne sjøen. Vi forlater nå Bolivia og begir oss over grensen til Chile og inn til byen San Pedro de Atacama og sjekker inn på hotellet vårt. (F. L.)

Dagen disponerer dere på egenhånd og dere må gjerne benytte muligheten til å slappe av etter det begivenhetsrike besøket i Bolivia. For de som ønsker det, kan man besøke byens kirke fra 1600-tallet og tilhørende museum. Eller dere kan ta en dagstur til saltsjøen ”Salar de Atacama,” som ligger syd for byen. Utsikten her i høyden, tett på stjernene, er helt unik. (M)

Dagens tur går til de spektakulære geysiren i Tatio. Disse geysirene spruter varmt vann opp i luften og er verdens høyest belligende geysir-felt. Etter en god en god frokost , er det mulig å nyte varme kilder i Puritama. Vi drar deretter tilbake til San Pedro og hotellet vårt. Kvelden disponerer dere selv. (F, L)

I dag reiser vi ut mot kysten til byen Calama. Herfra skal vi med fly over Atacamaørkenen ned til Chiles moderne og livlige hovedstad Santiago de Chile. Der blir vi mottatt av en av Machete Tours representanter som sørger for at vi kommer oss til hotellet og får sjekket inn. Etterpå er det tid for en rundtur i den vakre metropolen. På dager med klart vær kan man se de snødekte fjelltoppene oppe i Andes i det fjerne. Vi kommer forbi San Francisco-kirken fra 1500-tallet, den ble bygget til minne om Pedro de Valdavia, han som grunnla Santiago. Vi besøker også regjeringskvarteret og Plaza de Armas. Vi fortsetter til den 300 meter høye toppen, San Cristóbal der Metropolitan Park, Zoo og Casa de Cultura ligger. Resten av kvelden er til fri disposisjon. (F)

Denne dagen skal vi nordpå for å besøke Chiles viktigste havneby og historiske sentrum, Valparaiso. Valparaiso er en veldig fargerik og mangesidig by spredt ut over 42 steile åser som reiser seg opp fra Stillehavet. Vi får en guidet tur i Pablo Narudas hus, en av Chiles mest kjente poeter som også fikk nobelprisen i litteratur. Vi får deretter en god lunsj på en av byens beste fiskerestauranter. Etterpå reiser vi videre nordover til kystbyen med mange fine strender og vakre parker - Viña del Mar. Vi drar også en snartur innom Reñaca, før vi vender snuten sørover og til hotellet i Santiago. (F. L.)

Etter først å ha fått i oss litt frokost skal vi til flyplassen og videre på vår store rundreise i Sør-Amerika. Får dere en god vindusplass om bord kan dere helt sikkert følge med hvordan landskapet endrer seg når vi flyr over de høyeste delene av Andes og inn over de store slettene på den argentinske Pampas. Ved ankomsten i Buenos Aires blir vi møtt av vår lokale guide som hjelper oss med transport til hotellet. Når vi har det praktiske unnagjort, drar vi ut på tur til sentrum av Buenos Aires for å se kongressbygningen, byens store katedralen og regjeringsbygningene. Alle sammen er samlet her rundt om ”Maiplassen” eller Plaza de Mayo som den egentlig heter. Etter det tar vi en tur i det fargerike og turistvennlige La Boca-kvarteret, før vi vender snuten hjemover til hotellet. Utpå kvelden skal vi spise middag sammen og får være med på et riktig argentinsk tangoshow - nettopp her i Buenos Aires hvor den livsbevarende, rytmiske og stilfulle tango oppstod! (F.M.)

Vi nyter en god frokost på hotellet før vi får transport til innenriksflyet som skal ta oss med sørover, helt ned til sørspissen av kontinentet og Patagonia. Et øde og tynt befolket område med et ekstremt landskap med store åpne sletter i øst mot Atlanterhavet, og noen av verdens mest spektakulære fjellmassiver mot vest og Stillehavet. Når vi kommer frem får vi transport til hotellet og sjekker inn. (F)

I dag skal vi på en heldagstur til den berømte og utrolige Perito Moreno-isbreen. Den kan beundres på avstand og helt tett på, langs forskjellige stier og utsiktspunkter. Perito Moreno-isbreen ble gjort til verdensarv i 1981 og det er ikke bare p.g.a. breens enestående vakkerhet, men også fordi det er et unikt dyreliv her. Når vi først har kommet den lange veien hit, på et av verdens ytterpunkter må dere nesten benytte sjansen til å oppleve isbreen helt tett på. Bli med på 1,5 times brevandring oppe på selve Perito Moreno, med stegjern og det hele. I tillegg kan vi tilby en like fascinerende båttur ute på Lago Argentino. Du bestiller en av turene samtidig som du booker selve rundreisen. Kontakt oss for å få oppdaterte priser. (F)

I dag skal vi forlate Patagonia og bevege oss nordover igjen mot mye varmere breddegrader. Etter frokost drar vi til flyplassen for å fly til Puerto Iguazu. Der sjekker vi inn på hotellet i hjertet av regnskogen, som ligger meget vakkert til omgitt av fossefallene og Paraguay-floden former grensen mellom Argentina og Brasil. Resten av dagen har vi fri til egne aktiviteter. (F)

En guidet heldagstur til den argentinske siden av fossene står på programmet i dag! Det er et uforglemmelig syn å se en av Sør-Amerikas største floder styrte nedover en nesten 74 m høy kløft. Det at fossene strekker seg over 2,5 kilometer i bredden gjør dem bare enda mer imponerende. På grunn av mange små regnskogskledde øyer deles vannet opp i 275 fossefall. Ved å følge de grønne stigene på den argentinske siden av fossefallene kommer vi tett på noen av disse fossefallene, og kan virkelig kjenne deres utrolige krefter. Denne enestående opplevelsen er på sitt beste ved La Garganta del Diablo, ”The Devils Throat” – som er det største av alle fossefallene. Skogen som omgir fossefallene er veldig vakker og her kan du se mange fugler og andre dyr som Toco Toucan og vaskebjørnfamiliene Coati’s. (F)

I dag tar oss med til nok et land. Vi drar inn i Brasil for å besøke den brasilianske siden av fossefallene. Under halvdagsturen kan dere nyte en fantastisk panoramautsikt over dette underverket. Dere må regne med å bli litt våt da det spruter en del vann fra Garganta de Diablo. Vi fortsetter et stykke oppover floden til Puerto Canoas der vi i roligere omgivelser kan spise av nistekurven og slappe litt av før vi drar til Foz de Iguacu Airport. Herfra flyr vi til Rio de Janeiro. Ved ankomsten får dere transport til hotellet vårt som ligger i det legendariske strandområdet Copacabana. (F)

I dag drar vi på en rundtur til noen av Rios mest berømte severdigheter, som Maracana Stadium, The Sambodromo, The Municipal Theatre and Fine Arts Museum og katedralen. Vi drar deretter opp på det berømte ”Sugarloaf Mountain” eller "Sukkertoppen" som vi sier på norsk. Her oppe har vi en fantastisk utsikt ut over byen og Atlanterhavet nedenfor. Etter en ”barbecue lunch” fortsetter vi med tog til den 710 meter høye Corcovado-toppen. Oppe på toppen får vi se Rios mest berømte monument. Den 38 meter høye Jesusstatuen! Vi nyter den vakre utsikten før vi drar tilbake til hotellet for en rolig kveld etter en begivenhetsrik dag. (F.L.)

 

Dagen disponerer dere fritt til å utforske Rio de Janeiro. Dere bør også videre å ta en avkoblende dag på stranden! (F)

Etter frokost får alle transport til flyplassen og flyet hjem til Skandinavia. (F)

Ankomst i Norge. Takk for at dere reiste med oss på Machete Tours og vi håper at vi sees igjen snart!

Personale
 • Engelsktalende guider.
 • Lokale, profesjonelle bussjåfører.
Innkvartering: 
Alle hotellene vi bruker er minst 3-, 4-stjerners, eller tilsvarende. Hvis noen av hotellene ikke er tilgjengelige på avreisetidspunktet finner vi et annet hotell med samme standard.
 • 1 natt i Lima på Hotel Sol de Oro 5* (med basseng og spa)
 • 2 netter i Cusco på Hotel San Agustin Eldorado 4*
 • 1 natt i Aguas Calientes på Hotel Taypikala 4*
 • 1 natt i Sacred Valley på Hotel Sonesta P. Inca 4*
 • 1 natt i Puno på Hotel Casona Real 4*
 • 1 natt i La Paz på Hotel Stannum 4* - (med spa og fitness)
 • 3 netter i Salar de Uyuni på Lodge.
 • 3 netter i San Pedro de Atacama på Hotel Diego de Almagro 3*
 • 2 netter i Santiago de Chile på Hotel Plaza Park 4* - (med basseng, spa og fitness)
 • 2 netter i Buenos Aires på Hotel Kenton Buenos Aires 4* - (med basseng, spa og fitness)
 • 2 netter i El Calafate på Hotel Kosten Aike 4* - (med basseng og spa)
 • 2 netter i Puerto Iguazú på Hotel La Cantera Lodge 4* -  (med basseng)
 • 3 netter i Rio de Janeiro på Hotel Miramar Windsor Copacabana, Rio de Janeiro 4* (med fitness og basseng)
Lokal turer og aktiviteter
 • Bytur i Lima
 • Bytur i Cusco
 • Ollantaytambo-tur
 • Machu Picchu-tur
 • Titicacasjon-tur
 • Bytur i La Paz
 • Salar Uyuni-tur
 • Tatio Geysers – Puritama-tur
 • Bytur i Santiago de Chile
 • Viña del Mar og Valparaiso-tur
 • Bytur i Buenos Aires
 • Tur på Perito Moreno-isbreen
 • Utflukt til Iguazú-fallene FD (Argentinske side)
 • Utflukt til Iguazú-fallene HD (Brasiliansk side)
 • Bytur i Rio de Janeiro
Transport
 • International flybillett fra København, Billund, Aalborg eller Oslo til Lima og retur fra Rio de Janeiro, Brasil.
 • Innenriksfly Lima til Cusco
 • Innenriksfly Calama til Santiago de Chile
 • Innenriksfly Santiago de Chile til Buenos Aires
 • Innenriksfly Buenos Aires til El Calafate
 • Innenriksfly El Calafate til Iguazú
 • Innenriksfly Iguazu til Rio de Janeiro
Annen transport
 • All transport på land som er nevnt i dagsprogrammet er inkludert.
Måltider
 • Frokost er inkludert på alle hoteller
 • 10 lunsjer
 • 9 middager
 • Obs: Har du spesielle krav eller ønsker til maten, f.eks. allergier eller fordi du følger en vegetarisk diett, si ifra om dette allerede når reisen bestilles.
Reisegaranti
 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet er inkludert.    
Hva er ikke inkludert
 • Reiseforsikring – anbefales at den dekker alle aktiviteter og medisinske nødsituasjoner. Dette bør prioriteres!
 • Måltider som ikke er nevnt i programmet.
 • Tipspenger. Det er vanlig å gi tips i Argentina, men det er opp til deg om du ønsker det.
 • Tjenester som ikke er nevnt i programmet.
 • Tidlig innsjekking eller sen utsjekking på hotellene.
 • Personlige utgifter.
 • Alkoholholdige drikkevarer og drikk til måltidene.
 • Per person i dobbeltrom: fra kr. 76 500 
 • Enkeltromstillegg: kr. 16 200

 

 • Denne reisen kan kombineres med andre reiser. Dere kan også legge inn tidligere ankomst eller senere hjemkomst dersom ønskelig. Ta kontakt for en prat om mulighetene.
 • Prisen inkluderer internasjonalt fly tur/retur fra Oslo, Bergen, Stavanger eller Göteborg til Lima i Peru og retur fra Rio de Janeiro i Brazil med KLM, Air France eller American Airlines.

Relatert reise