Salkantay til Machu Picchu - 5 dager

Pris fra: 5200 KR

For den som leter etter et alternativ til den klassiske inkastien er en tur fra Salkantay til Machu Picchu et meget godt valg. På vandreturen gjennom de ”andiske tropene” kan du se Vincunas, kondorer og den flekkete andiske bjørnen som ga inspirasjon til bjørnen Paddington. Hvem skulle trodd at nettopp han kommer fra ”det mørkeste Peru”? Turen går også til fjellkjeden Vilcabamba og Mount Salkantay (6271 moh.) for deretter å dreie over til det berømte inkabyen Machu Picchu. Byen som alle førstegangsbesøkende til Peru bare må se, og som er på UNESCOs liste over verdensarver.
Vi hentes allerede ved 6-tiden om morgenen for å få en god og tidlig start på turen vår fra Salkantay til Machu Picchu. Første etappe gjøres i bil til den lille byen Mollepata i utkanten av Vilcabamba-fjellene. I klart vær kan dere herfra skimte fjellet La Veronica på 5750 moh. og som er et av de høyeste i fjellkjeden Urubamba. Her får du et innblikk i hva som venter oss. I Mollepata laster vi maten og utstyret vårt på esler og begynner vår vandring innover mot de virkelig høye fjellene. I løpet av fotturen passerer vi små fjellbyer og områder med tett skog der det finnes mange sjeldne blomster og orkideer. For ikke å glemme en kolibri eller to. Vi går i retning mot den store snødekte toppen Tucarhuay (5910 moh.) og etter hvert som vi legger høydemeter bak oss, forandrer vegetasjonen seg fra tett skog til gresskledde daler. Vi når frem til Soraypampa på 3700 meters høyde over havet. Etter en sju timers fottur slår vi leir og nyter en smakfull middag i de ville omgivelsene. (L,M)
Etter en tidlig frokost begir vi oss ut på en ny dag på turen vår fra Salkantay til Machu Picchu. Dette blir den tøffeste, men også den mest opplevelsesrike dagen. Vi vandrer oppover i dalen til vi når fram til Salkantay Pampa. Salkantay Pampa ligger helt inntil foten av Vilcabambafjellenes to høyeste topper. De store isdekte toppene Salkantay og Tucarhuay reiser seg mer enn 2000 meter over oss og dominerer hele dalen. Vi klatrer oppover den bratte venstre siden av dalen og passerer en liten bresjø før vi når fram til Huamantaypasset. Huamantaypasset er det høyeste punktet på hele turen vår og ligger ca. 4500 meter over havet. Klemt mellom begge fjellenes isbreer ligger dette passet vakkert til med unik utsikt i begge retninger. Dette er et sted du aldri kommer til å glemme! Vi er høyt oppe, så etter en kort pause begynner vi nedstigningen til Huamantaydalen. Vi går gjennom en bratt elvedal og ned inn i den vakre tåkedekte og tropiske fjellskogen. Vi slår leir for dagen i det lille samfunnet Chaullay oppe på 2950 moh. (F,L,M)
Etter Chaullay går turen videre til den ville Santa Teresa-dalen. Vi følger Santa Teresa-elven som flyter nedover for å møte Urubamba-elven, før de sammen munner ut i den store Amazonas! Det er tett skog på begge sider av ruten vår. Skogen omkranser også de små jordbrukssamfunnene vi passerer. Noen steder er veien smal og har bratt skrenter og stup på en av sidene - det er periodevis luftig, så litt forsiktighet er på sin plass! Dette området gir gode muligheter til å speide etter fugler som trives i store høyder, og det finnes mange "Colpas" der disse fargerike og høydeglade fuglene samles for å spise av områdets mineraler. Litt lenger ned langs veien finnes varme kilder du kan ta deg et forfriskende dukkert i. Enda lengre ned kan du ta en kald dusj under et fossefall – skikkelig oppfriskende! Når vi etterpå fortsetter turen fra Salkantay til Machu Picchu begynner landskapet å jevne seg ut, og vi når tilslutt fram til byen La Playa. Her slår vi leir for natten. De få husene i byen er sammenbundet av en kjørbar vei, og med sine små butikker er dette faktisk den største landsbyen vi har truffet på etter at vi begynte på turen vår. Vi er tilbake i sivilisasjonen! (F,L,M)
I dag vandrer vi langs en nylig gjenopprettet del av inkastien. Vi passerer forbi ruinene av Patallacta der vi spiser lunsj. Vi fortsetter deretter til vannkraftstasjonen nedenfor Aguas Calientes. Det er på denne delen av turen fra Salkantay til Machu Picchu, vi får de første blikkene av det forjettede Machu Picchu-område! Fra vannkraftstasjonen kan vi enten ta en kort togtur, eller fortsette fotturen langs stien et par timer til, til vi når Aguas Calientes. I Aguas Calientes sjekker vi inn på hotellet vårt og deretter er resten av dagen fri til å nyte byens urbane gleder i form av termiske bad, restauranter og barer. (F,L, M)
Dagen begynner tidlig med en 25 minutters kjøretur (eller en spasertur om du føler deg sprek og opplagt til det). Det er i dag vi skal høyt opp over Aguas Calientes - opp til selveste Machu Picchu. Machu Picchu ligger på en fjelltopp ca. 2380 meter over havet og er omgitt av oppsiktsvekkende natur og svimlende utsikt i alle retninger! Dette stedet lå bortgjemt helt til Hiram Bingham, professor ved Yale-universitetet, kom hit under en arkeologisk ekspedisjon. I ettertid har dette stedets betydning og natur forblitt en gåte. Etter en guidet tur får vi tid til å utforske ruinene på egenhånd, og den som vil kan klatre opp til Huayna Picchus topp, det bratte fjellet som vokter over Machu Picchu. Tilbake i Aguas Calientes går vi kl. 16.30 om bord på toget til Cuzco. Vi kommer fram tidlig om kvelden og får transport til hotellet vårt (ikke inkludert). Kvelden er til fri disposisjon for å utforske Cuzco på egenhånd. Her i Cuzco er vi kommet til veis ende på turen vår fra Salkantay til Machu Picchu! (F,L) Ops: Denne turen fra Salkantay til Machu Picchu kan du enkelt kombinere med andre rundreiser eller f.eks. tur i Colca Canyon, tur til Nazca-linjene eller adrenalin mettet raftingtur på Apurimac-elva. – Kontakt oss så snakker vi mer om de mulighetene som finnes!
Personale
 • Tospråklig sertifisert guide.
 • Mulelser og lokalt personale som transporterer vårt camping- og turutstyr. Muleslene bærer også deltagernes ryggsekk/oppakning, men kun opptil maksimalt 10 kg pr deltaker.
 • En profesjonell kokk følger med på turen.
 • Våre guider har med seg førstehjelpsutstyr, satellittelefon og en oksygenflaske, i tilfelle det skulle oppstå et uhellet.
Innkvartering
 • Telt av god kvalitet, gode selvoppblåsende liggeunderlag, eget spisetelt med bord og stoler, samt eget toalettelt.
 • I Aguas Calientes bor vi på et trivelig og gjestfritt hotell med baderom og varmt vann tilgjengelig hele døgnet.
Lokale turer og aktiviteter
 • Guidet tur i Machu Picchus arkeologiske ruiner er inkludert.
 • Inngangsavgiften til verdensarvområdet Machu Picchu er også inkludert.
Transport
 • Transport fra hotellet i Cuzco til turens start i Mollepata.
 • Buss fra Aguas Calientes opp til Machu Picchu og tilbake igjen.
 • Den siste dagen reiser vi tilbake til Cuzco med tog og dere får transport til det hotellet dere har valgt.
Måltider
 • På fotturene lager vår egen kokk gode og næringsrike måltider.  Husk på at det er ekstra viktig å få i seg god og nok mat, samt rikelig med drikke mens vi er på tur. En god balanse mellom proteiner og karbohydrater inngår i alle våre måltider. F.eks. til frokost kan du velge mellom bl.a. korn- og frokostblandinger, egg, brød, smør, syltetøy og varm sjokolade.
 • Frokost dag 1 og middag dag 5 inngår ikke.
 • Har du spesielle krav eller ønsker til maten, f.eks. allergier eller fordi du følger en vegetarisk diett, si ifra om dette når reisen bestilles.
Reisegaranti
 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet er inkludert. 
Dette er ikke inkludert
 • God sovepose (kan leies på stedet i Peru)
 • Reiseforsikring inngår ikke. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sykdom, skader og andre nødstilfeller, hjemtransport osv. En god reiseforsikring bør prioriteres!
 • Frokost dag 1 og middag dag 5 inngår ikke.
 • Alkoholholdige drikker.
 • Drikkepenger.
 • Pris per person: fra kr. 5 200
 
 • En tur med egen guide og beregnet under forutsetning av at turen starter og avsluttes i Cuzco.

Relatert reise