Rundreise i Sør-Amerika (gruppereise), inkl. fly - 21 dager

Pris fra: 78200 KR

Bli med oss på vår spennende rundreise i Sør-Amerika som tar deg til fem land i denne spennende og historiske delen av verden! Fra Perus inkarike og den tapte byen Machu Picchu, som er på UNESCOs verdensarvliste, reiser vi videre til Titicacasjøen, Bolivia og den massive saltørkenen. Salar de Uyuni! Fra Chiles store Atacama-ørken med utrolige geysirer reiser vi videre til Argentinas sørligste deler. Hvor vi kan se store hvalene på grunt vann! Fra det buldrende og fascinerende Iguazú-fossefallet med en fallhøyde på 74 meter reiser vi videre til den pulserende metropolen Rio de Janeiro. Hvor vi besøker «Sugarloaf» og Corcovado-fjellet med den berømte Kristusstatuen. Denne rundreisen i Sør-Amerika gir deg det beste fra en annerledes del av verden. I løpet av de 24 dagene ser vi dyr, besøker historiske monumenter, slapper av på stranden, vandrer i regnskogen, opplever naturen og bare nyte alt!

Når dere ankommer Limas internasjonale lufthavn, blir dere møtt av en representant fra Machete Tours og blir transportert til hotellet. Hotellet ligger i den vakre bydelen Miraflores og er et perfekt sted å starte rundreisen vår i Sør-Amerika. Bydelen er trivelig og lett å finne frem i, enten det er en restaurant, en bar eller shopping. F.eks. har Larcomars shoppingsenter et stort utvalg av butikker og en fantastisk utsikt ut over Stillehavet og Perus kystlinje.

Etter at vi har spist frokost drar vi først på bytur i Lima. Vi besøkerLimas historiske sentrum og får en guidet i «Kongenes by». Vi går bl.a. forbi to av de store torgene «Plaza de San Martín» og «Plaza Mayor». Her får vi se vakre eksempler på imponerende bygninger fra kolonialtiden, Limas mektige katedral, rådhuset og det imponerende presidentpalasset. Etter turen fortsetter vi videre til flyplassen og flyr til byen Cusco som ligger oppe i Andesfjellene. Flytiden er ca. 1 time og 30 minutter. Cusco ligger hele 3300 moh. og var det gamle Inkarikets hovedstad. Ved ankomst får vi transport til hotellet. Resten av ettermiddagen og kvelden kan dere fritt disponere på egen hånd. (F)

Etter frokost på hotellet blir vi hentet for en guidet bytur i Cusco. Turen starter på den store rådhusplassen “Plaza de Armas” hvor også den vakre “Santo Domingo-katedralen” ligger. Vi får samtidig se restene av soltempelet ved “Koricancha”. Det var det viktigste tempelet i Inkariket og ble bygd til ære for solguden Inti. Store deler av tempelet ble ødelagt av spanjolene, som bygde Convento de Santo Domingo over det. Turen fortsetter videre til det imponerende seremonielle festningsverket Sacsayhuaman som ligger på en høyde to kilometer nord for Cusco. Den består av enorme steinvegger bygd uten noen form for bruk av mørtel. Hver enkelt stein er derfor tilpasset utrolig nøyaktig, litt av en bragd når en tenker på at de største steinene antas å veie helt opp mot 125 tonn. På veien mot ”Inkaenes hellige dal” besøker vi også de velbevarte byene Quenco og Puka Pukara. Ettermiddagen er til fri disposisjon på egen hånd i Cuzco!  (F)

I dag skal dere besøke Inkafolkets hellige dal - “The Sacred Valley”. Turen går fra Cusco med buss og ferden går innover åskammene, inn i et område som betraktes som sentrum for Quechua-kulturen. Etter et stykke tid langs veien får dere øye på de mektige snøkledde fjellene i det fjerne. De er en del av Vilcanota fjellkjeden, fjellene som dominerer denne delen av Peru. Det første stoppet er på markedet i Pisac, et marked som beskyttes av en imponerende Inka-festning. Etter lunsj fortsetter vi turen mot Ollantaytambo. Ollantaytambo er en sjarmerende by som ligger sentralt midt i Den hellige dalen og omkranses av store områder med historiske jordbruks terrasser bygget av inkaene. Dette er også området for et historisk viktig slag under kolonitiden, da inkaene reiste seg mot de spanske okkupantene under ledelse av Manco Inka. Etter at dere har vært i Ollantaytambo, hopper dere på nn fantastisk togreise med Vilcabamba-fjellenes høye tinder kneisende på begge sider av dalen. Når vi kommer fram til byen Aguas Calientes, er dagens reise over. Vi kan fulle av inntrykk finne oss godt til rette for natten på Hotel i Aguas Calientes. (F.L)

Vi begynner dagen tidlig, og etter bare 25 minutter er vi oppe ved et av jordens aller største underverk, selveste Machu Picchu. Machu Picchu ligger på en fjellhylle i 2380 meters høyde. Den er omgitt av tropisk- og tåkedekt fjellskog på alle sider, samtidig som snøkledde fjelltopper skimtes i det fjerne. Alt dette og ikke minst historien, legendene og det vi ikke vet - gjør stedet helt magisk.  Etter en guidet tur på Machu Picchu har du mulighet for at utforske ruinene på egen hånd. Og ønsker du en ekstra utfordring kan du også bestige fjelltoppen som ligger like bak Machu Picchu, den som heter Huayna Picchu. Når vi kommer ned til Aguas Calientes igjen står vi på toget og reiser tilbake til Cuzco. Vi kommer fram til Cuzco tidlig på kvelden får transfer til hotell. Kvelden er til fri disposisjon på egen hånd i Cuzco! (F.L)

I dag fortsetter vi til byen Puno ved Titicacasjøens bredd.  Selve reisen til Puno tar nesten 9 timer, men går gjennom et meget spesielt og spennende landskap. Vi gjør mange stopp underveis for å få med oss det mest interessante av natur og historie. Vi stopper bl.a. i passet ved La Raya, hvor utsikten er noe helt for seg selv. Vi stopper også ved ruinene av tempelet Viracocha i Raqchi som regnes for et av Inkarikes aller helligste steder. Ifølge inkafolkets mytologi er Viracocha skaperen av alt liv og derfor også den helligste av alle guder. Ved ankomsten til Puno sjekker vi inn på hotellet. Utpå ettermiddagen går vi ombord på båter og begir oss ut til de berømte flytende øyene av siv. Dette er Uros folkets hjemsted. Her har de utviklet et levesett og en kultur som helt og holdent er tilpasset et liv ute på vannet. De menneskeskapte øyene og båtene deres er bygget av siv. De var til stor inspirasjon for vår egen Thor Heyerdal da han skulle lære å bygge havgående fartøyer av samme materiale. Uros folket lever av fiske og fangst. Etter å ha besøkt Uros folket drar vi tilbake til Puno og vårt hotell. Kvelden er til fri disposisjon. Puno har et hyggelig natteliv med mange fine restauranter. (F) 

Som de morgenfugler vi er så starter vi som vanlig tidlig og er etter frokost på vei langs Titicacasjøens sørlige bredder mot Bolivia. Bolivia er det landet i Sør-Amerika som prosentvis har flest innbyggere med indiansk avstamning, så her er det mange spennende opplevelser som venter på oss. Vi kjører forbi de høye isdekte fjellene ved Cordillera Real og kommer frem til La Paz, verdens høyest beliggende hovedstad. Om ettermiddagen skal vi på bytur i metropolen La Paz. Vi besøker byens basar, den-indianske-heks-markedet, Murillo-torget, La Paz-katedralen, San Fransiscos-kolonikirke, presidentpalasset og parlamentet. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi beveger oss videre inn i Valle de la Luna (Moon Valley) i utkanten av La Paz. Her er vi rett og slett kommet til et landskap som er så spesielt, at det som navnet sier, like godt kunne befunnet seg på månen. Etter Moon Valley vender vi tilbake til hotellet vårt i La Paz. (F. L)

Allerede kl. 8:00 er vår buss klar til avgang fra La Paz. En 4 timers reise langs hovedveien bringer oss til Bolivias kulturelle hovedstad - Oruru. Oruru er mest kjent for sitt årlige karneval i begynnelsen av februar. Dette karnevalet står også på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og er en gigantisk og fargerik manifestasjon av Bolivias kontrastfulle kultur, religion og historie. Etter en 2 timers i byen, hopper vi på det toget som i løpet av dagen skal bringe oss videre til Uyuni og verdens største saltslette. Vi kommer fram til Uyuni først på kvelden. Etter en rask innsjekking på hotellet, og fulle av nye inntrykk og opplevelser, velger de fleste å stupe direkte i seng, for det har vært en lang dag på reisefot. (F.L.M) 

I dag skal vi besøke verdens største saltslette Salar de Uyuni, et av de aller største høydepunktene på vår rundreise i Sør-Amerika. Den er ca. 12 000 km² stor og ligger på en høyde av ca. 3653 moh. Vi er først innom saltfabrikken i Colchani hvor de innfødte tar ut salt fra sletten. Etterpå fortsetter vi mot byen Jirita med et innlagt stopp Tunupa vulkanen og dens Flamingo-koloni. Vi overnatter på vår Lodge i Uyuni (F.L.M.)Colorado Lagoon til San Pedro de Atacama

Vi får en tidlig frokost og begir oss deretter ut til “Sol de Mañana” geysiren. Geysiren er en av verdens største og spruter regelrett varmt vann over 50 meter opp i luften. Vi kan etter at vi har sett et utbrudd, slappe av i en varm kilde før vi fortsetter vår rundreise i Sør-Amerika. Vi fortsetter gjennom en ørken som kalles for ‘Salvador Dali-ørkenen. Kallenavnet har den fått fordi mange av formasjonene her ligner faktisk mye fra hans fantastiske og spesielle kunst. Vi besøker også Verde Lagunen – den grønne sjøen. Vi forlater nå Bolivia og begir oss over grensen til Chile og inn til byen San Pedro de Atacama og sjekker inn på Hotel. (F)

Dagens tur går til de spektakulære gejsere i Tatio. Disse gejsere sprøjter varmt vand op i luften og er verdens højest beliggende gejser-felt. Efter en god morgenmad, er der mulighed for at nyde de varme kilder i Puritama. Vi vender tilbage til San Pedro og vores hotel. Aftenen er fri til egne aktiviteter. (F)

I dag reiser vi ut mot kysten til byen Calama. Herfra skal vi med fly over Atacamaørkenen ned til Chiles moderne og livlige hovedstad Santiago de Chile. Der blir i mottatt av en av Machete Tours representanter som sørger for at dere kommer til deres hotell og at sjekk inn går knirkefritt. Etterpå er det tid for rundtur i den vakre metropolen. På dager med klart vær kan man se de snødekte fjelltoppene oppe i Andes i det fjerne. Vi kommer forbi San Francisco-kirken fra 1500-tallet, den ble bygget til minne om Pedro de Valdavia han som grunnla Santiago. Vi besøker også regjeringskvarteret og Plaza de Armas. Vi fortsetter til 300 meter høye toppen San Cristóbal der Metropolitan Park, Zoo og Casa de Cultura ligger. Resten av kvelden er til fri disposisjon. (F)

Etter først å ha fått i oss litt frokost skal vi ut til flyplassen og videre på vår store rundreise i Sør-Amerika. Får du en god vindusplass om bord kan du helt sikkert følge med i hvordan landskapet endrer seg når vi flyr over de høyeste delene av Andes og inn over de store slettene på den argentinske Pampas. Ved ankomsten i Buenos Aires blir vi møtt av vår lokale guide som hjelper oss med transfer til hotellet. Når vi har det praktiske unnagjort, drar vi ut på tur til sentrum av Buenos Aires for å se kongressbygningen, byens store katedralen og regjeringsbygningene. Alle sammen er samlet her rundt om ”Maiplassen” eller Plaza de Mayo som den egentlig heter. Etter det tar vi en tur i det fargerike og turistvennlige La Boca-kvarteret, før vender snuten hjemover til hotellet. Utpå kvelden skal vi spise middag sammen og får være med på et riktig argentinsk tangoshow - nettopp her i Buenos Aires hvor den livsbejaende, rytmiske og stilfulle tango oppstod! (F.M.)

Vi nyter en god frokost på hotellet før vi får transfer til vårt innenriksfly som vil ta oss med sørover, helt ned til sørspissen av kontinentet og Patagonia. Et øde og tynt befolket område med et ekstremt landskap med store åpne sletter i øst mot Atlanterhavet, og noen av verdens mest spektakulære fjellmassiver mot vest og Stillehavet. Når vi kommer frem får vi transfer til hotellet og sjekker inn. (F. L)

I dag skal vi på en heldagstur til den berømte og utrolige Perito Moreno isbreen. Den kan beundres på avstand og helt tett på langs forskjellige stier og utsiktspunkter. Perito Moreno isbreen ble gjort til verdensarv i 1981 og det er ikke bare p.g.a. breens enestående vakkerhet, men også fordi det er et unikt dyreliv her. Når vi først har kommet den lange veien herned på et av verdens ytterpunkter må du nesten benytte sjansen for å oppleve isbreen helt tett på. Bli med på 1,5 times brevandring oppe på selve Perito Moreno, med stegjern og det hele. I tillegg kan vi tilby en like fasinerende båttur ute på Lago Argentino. Du bestiller en av turene samtidlig som du booker selve rundreisen. Kontakt oss for å få oppdaterte priser. (F)

I dag skal vi forlate Patagonia og bevege oss nordover igjen mot mye varmere breddegrader. Etter frokost drar vi ut til flyplassen for å nå et fly til Puerto Iguazu. Der sjekker vi inn på vårt hotell i hjertet av regnskogen, som ligger meget vakkert til omgitt av fossefalleneog Paraguay-floden former grensen mellom Argentina og Brasil. Resten av dagen har vi fri til egne aktiviteter. (F.M)

En guidet heldagstur til den argentinske siden av fossene står på programmet i dag! Det er et uforglemmelig syn å se en av Sør-Amerikas største floder styrte nedover en nesten 74 m høy kløft. Det at fossene strekker seg over 2,5 kilometer i bredden gjør dem bare enda mer imponerende. På grunn av mange små regnskogskledde øyer deles vannet opp i 275 fossefall. Ved å følge de grønne stigene på den argentinske siden av fossefallene kommer vi tett på noen av disse fossefallene, og kan virkelig kjenne deres utrolige krefter. Denne enestående opplevelsen er på sitt beste ved La Garganta del Diablo, ”The Devils Throat” – som er det største av alle fossefallene. Skogen som omgir fossefallene er veldig vakker og her kan du se mange fugler og andre dyr som Toco Toucan og vaskebjørnfamiliene Coati’s. Sent ettermiddag/kveld returnerer vi til La Cangtera. (F.L)

I dag ta oss med til nok et land. Vi drar inn i Brasil for å besøke den brasilianske siden av fossefallene. Under en halvdagstur kan du nyte en fantastisk panoramautsikt over dette underverket. Du må regne med å bli litt våt da det spruter en del vann fra Garganta de Diablo. Vi fortsetter et stykke oppover floden til Puerto Canoas der vi i roligere omgivelser kan spise av vår nistekurv og slappe litt av før vi drar til Foz de Iguacu Airport. Herfra flyr vi til Rio de Janeiro. Ved ankomsten får dere transfer til hotellet vårt som ligger i det legendariske strandområdet Copacabana. (F)

I dag drar vi på en rundtur til noen av Rios mest berømte severdigheter som Maracana Stadium, The Sambodromo, The Municipal Theatre and Fine Arts Museum og katedralen. Vi drar deretter opp på det berømte ”Sugarloaf Mountain” eller ”Sukkertoppen” som vi sier på norsk. He oppe har vi en fantastisk utsikt ut over byen og Atlanterhavet nedenfor. Etter en ”barbecue lunch” fortsetter vi med tog til den 710 meter høye Corcovadotoppen. Oppe på toppen får vi se Rios mest berømte monument. Den 38 meter høye Jesusstatuen! Vi nyter den vakre utsikten før vi drar tilbake til hotellet for en rolig kveld etter en begivenhetsrik dag. (F.L)

Etter frokost får alle transfer til flyplassen og sitt fly hjem til Skandinavia. (F)

Du er kommet trygt hjem igjen etter en omfattende, innholdsrik og minneverdig rundreise i Sør-Amerika!

Personal: 
 • Skandinavisktalande reiseleder.
 • Lokale baserade Engelsktalende guide på hvert destinasjon.
 • Lokale profesjonelle buss- og båtførere.
Boende:

Vær vennligst oppmerksom på at om noen av de i programmet nevnte hoteller og overnattingssteder er fullbookede, finner vi overnatting av samme eller bedre standard til deg.

 • 1 natt i Lima på hotell: Sol de Oro 5* (med pool, gym & spa)
 • 3 netter i Cusco på hotell: San Agustin Plaza 4*
 • 1 natt i Aguas Calientes på hotell: Hotel El Mapi 4* (med pool & spa)
 • 1 natt i Puno på hotell: Sonesta Posada del Inca Puno 4*
 • 1 natt i La Paz på hotell: Hotel Stannum 4* (med pool & spa)
 • 3 netter i Salar de Uyuni på hotell. Sal Luna Salada 4* (med spa)
 • 3 netter i San Pedro de Atacama på hotell: Diego de Almagro 3* (med pool)
 • 2 netter i Santiago de Chile på hotell: Eurotel Hotel 4* (med gym & spa)
 • 2 netter i Buenos Aires på: America Towers 4* (med gym & spa)
 • 2 netter i El Calafate på hotell: Design Suites 4* (med pool, gym & spa)
 • 2 netter i Puerto Iguazú på hotell: La Cantera Lodge 4* (med pool & spa)
 • 3 netter i Rio de Janeiro på hotell: Miramar Windsor Copacabana 4* (med gym & pool)
Lokal turer og aktiviteter
 • Lima bytur
 • Cusco bytur 
 • Ollantaytambo tur 
 • Machu Picchu tur 
 • Titicacasjon tur 
 • La Paz bytur 
 • Salar Uyuni tur 
 • Tatio Geysers – Puritama tur 
 • Santiago de Chile bytur 
 • Buenos Aires bytur
 • Perito Moreno-isbreen tur 
 • Utflukt til Iguazú-fallene FD (Den argentinske side) 
 • Utflukt til Iguazú-fallene HD (Den brasilenske side) 
 • Rio de Janeiro bytur 
Transport Fly: (inklusive alle flyskatter og avgifter)
 • International flybillett fra Oslo, Bergen, Stavanger och Trondheim til Lima og retur fra Rio de Janeiro, Brasilien.
 • Fly (inklusive alle flyskatter og avgifter)
 • Internasjonalt fly til Lima i Peru og retur fra Rio do Janeiro i Brasil.
 • Innenriksfly Lima til Cusco
 • Innenriksfly Calama til Santiago de Chile
 • Innenriksfly Santiago de Chile til Buenos Aires
 • Innenriksfly Buenos Aires til El Calafate
 • Innenriksfly El Calafate til Iguazú
 • Innenriksfly Iguazu til Rio de Janeiro
 • All transport på land som er nevnt i dagsprogrammet er inkludert.
Måltider:

obs: Har du spesielle krav eller ønsker til maten, f.eks. allergier eller fordi du følger en vegetarisk diett, si vennligst fra om dette allerede når reisen bestilles. Frokost er inkludert på alle hoteller

 • 6 Lunsj 
 • 4 Middag
Reisegaranti

Reisegaranti ställd via  Reisegarantifondet inngår.   

Ikke Inkluderet
 • Reiseforsikring inngår ikke. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sykdom, skader og andre nødstilfeller, hjemtransport osv. En god reiseforsikring bør prioriteres!
 • Alle andre måltider enn de som er nevnt i reiseprogrammet.
 • Eventuelle lokale flyplass skatter. Alkoholholdige drikkervarer
 • Drikkepenger
 • Per person i dobbeltrom: 78 200 kr.
 • Enkeltromstilegg: 13 400 kr.

 

 • Denne reisen kan kombineres med andre reiser, du kan også legge inn tidligere ankomst eller senere hjemkomst dersom ønskelig. Ta kontakt for en prat om dine muligheter.
 • Prisen inkluderer internasjonalt fly tur og retur fra Oslo, Bergen, Stavanger eller Göteborg til Lima i Peru og retur fra Rio de Janeiro i Brazil med KLM, Air France eller American Airlines.

Relatert reise