Rundreise i Sør-Amerika, inkl. fly - 16 dager

Pris fra: 51900 KR

Fra Perus Inkabyer og den magiske glemte byen Machu Picchu (nå en av toppscorerne på UNESCOs verdensarvliste), drar vi via Titicacasjøen inn i Bolivia og verdens største saltslette - Salar de Uyuni! Fra verdens høyest beliggende hovedstad, La Paz i Bolivia, krysser vi over den søramerikanske Pampas til Argentinas hovedstad Buenos Aires. En by hvor tangoens rytmer, pasjon, sensualitet og smerte fortsatt føles som en naturlig del av hverdagen! Fra de buldrende og mektige Iguazúfallene med en fallhøyde på 74 m drar vi til den pulserende storbyen Rio de Janeiro. Der besøker vi ”Sukkertoppen” og Corcovado-toppen, der den berømte Jesusstatuen står med sine åpne arme. På denne rundreise i Sør-Amerika skal vi prøve å gi deg det aller beste av en verdensdel som er helt annerledes enn den du er vant til. Velkommen til å bli med oss på tur, til å oppleve spennende kultur, verdens fineste strender, vakker natur og verdens mest pulserende storbyer!

Ved ankomsten til Jorge Chavez-flyplassen i Lima møtes du av en representant fra Machete Tours, og du får transport til vårt komfortable hotell som ligger ca. 40 minutter unna, i Mira­flores-distriktet. Representanten kommer til å gi deg all informasjon som du trenger for den­ne rundreise i Peru. Representanten vil også svare deg på alle spørsmål du måtte ha om dine nye omgivelser. Miraflores er et hyggelig og lettframkommelig område med mange res­tauranter, barer og fasiliteter. Fra Larcomars shoppingsenter får du en fantastisk utsikt over Stillehavet og Perus kystlinje. Ettermiddagen og kvelden disponerer du fritt på egenhånd.

Etter at vi har spist frokost (som serveres fra kl. 6.30), skal vi først på bytur i Lima. Vi besøker Limas historiske sentrum og får en guidet tur rundt om i  ”Kongenes by”. Vi kommer bl.a. forbi to av de store torgene ”Plaza de San Martín” og “Plaza Mayor”. Her får vi se fine eksempler på imponerende bygninger fra kolonialtiden, Limas mektige katedral, rådhuset og det imponerende presidentpalasset. Etter rundturen fortsetter vi videre til flyplassen og flyr til byen Cusco, oppe i Andesfjellene. Flytiden er ca. 1 time og 20 minutter. Cusco ligger oppe på hele 3000 moh. og var det gamle Inkarikets hovedstad. Ved ankomsten får vi transport til Hotel Garcilaso. Resten av ettermiddagen og kvelden disponerer dere selv. (F)

Etter frokost på hotellet blir vi hentet ca. kl. 08.30 for en guidet bytur i Cusco. Turen starter på den store rådhusplassen “Plaza de Armas” hvor også den vakre “Santo Domingo-katedralen” ligger. Vi får samtidig se restene av soltempelet ved “Koricancha”. Det var det viktigste tempelet i Inkariket og ble bygd til ære for solguden Inti. Store deler av tempelet ble ødelagt av spanjolene, som bygde Convento de Santo Domingo over det. Turen fortsetter videre til det imponerende seremonielle festningsverket Sacsayhuaman, som ligger på en høyde to kilometer nord for Cusco. Den består av enorme steinvegger bygd uten noen form for bruk av mørtel. Hver enkelt stein er derfor tilpasset utrolig nøyaktig, litt av en bragd, når en tenker på at de største steinene antas å veie helt opp mot 125 tonn. Stedet brukes i dag til å feire Inti Rami, inkaenes solfest, hvert år ved vintersolverv i juni. Saksaywaman betyr "stedet hvor ørnen mettes". På veien mot "Inkaenes hellige dal" besøker vi også de velbevarte byene Quenco og Puka Pukara. Vi kommer etter hvert inn i Inkaenes hellige dal og byen Ollantaytambo. Ved det imponerende fortet som ligger over bye,  utkjempede inkaene under ledelse av Manco Inca, et av de største slag mot de spanske erobrerne. I disse vakre og dramatiske omgivelser spiser vi vår medbrakte lunsj før vi hopper på tog og drar videre innover langs Urubamba-floden. En fantastisk togreise med Vilcabamba-fjellenes høye tinder kneisende på begge sider av dalen. Når vi kommer fram til byen Aguas Calientes, er dagens reise over. Vi kan fulle av inntrykk finne oss godt til rette for natten på Hotel Presidente i Aguas Calientes. (F.L.)

Vi begynner dagen tidlig, og etter bare 25 minutter er vi oppe ved et av jordens aller største underverk, selveste Machu Picchu. Machu Picchu ligger på en fjellhylle i 2380 meters høyde. Den er omgitt av tropisk og tåkedekt fjellskog på alle sider, samtidig som snøkledde fjelltopper skimtes i det fjerne. Alt dette og ikke minst historien, legendene og det vi ikke vet - gjør stedet helt magisk. Før Machu Picchu ble gjenoppdaget av Hiram Bingham, var den kun en by som noen hadde hørt om, men som ingen visste hvor lå. Hadde den overhodet eksistert, eller var den kun en legende. Det er mange som i ettertid har forsøkt å tolke formålet med Machu Picchu, og hvem var det som bodde her? Hvorfor ligger akkurat her, høyt oppe, på en bortgjømt og uframkommelig fjelltopp? Ingen har egentlig funnet svarene. Så kanskje vil dette for alltid forbli historiens og inkaenes store hemmelighet! Etter en guidet tur på Machu Picchu har dere mulighet til å utforske ruinene på egenhånd. Og ønsker dere en ekstra utfordring kan dere også bestige fjelltoppen som ligger like bak Machu Picchu, Huayna Picchu. Når vi kommer ned til Aguas Calientes igjen tar vi toget i 16.30-tiden og reiser tilbake til Cuzco. Vi kommer fram til Cuzco tidlig på kvelden og blir kjørt til hotellet. Kvelden disponerer dere fritt i Cuzco! (F)

I dag fortsetter vi vår store rundreise i Sør-Amerika til byen Puno ved Titicacasjøens bredd. Selve reisen til Puno tar nesten 9 timer, men går gjennom et meget spesielt og spennende landskap. Vi gjør mange stopp underveis for å få med oss det mest interessante av natur og historie. Vi stopper bl.a. i passet ved La Raya, hvor utsikten er noe helt for seg selv. Vi stopper også ved ruinene av tempelet Viracocha i Raqchi som regnes for et av Inkarikes aller helligste steder. Ifølge inkafolkets mytologi er Viracocha skaperen av alt liv og derfor også den helligste av alle guder. Ved ankomsten til Puno sjekker vi inn på hotellet og får en kort introduksjon om byen og neste dagers planer. Kvelden er til fri disposisjon i Puno. Puno er en by med et livlig natteliv og mange gode restauranter. (F.L.)

I dag skal vi på båttur på Titicacasjøen, en av verdens høyest beliggende og mest spesielle innsjøer med vannspeil oppe på hele 3820 moh. Vi sjekker først ut fra hotellet, og etter transport til Puno, går vi om bord i båten som venter oss. Første stopp ute på Titicacasjøen blir de berømte flytende øyene av siv. Dette er Uros-folkets hjemsted. Her har de utviklet et levesett og en kultur som helt og holdent er tilpasset et liv ute på vannet. De menneskeskapte øyene og båtene deres er bygget av siv, til stor inspirasjon for vår egen Thor Heyerdal da han skulle lære å bygge havgående fartøyer av samme materiale. Uros-folket lever av fiske og fangst.

Vi forsetter videre til øya Amantani hvor vi får fast grunn under beina. Her kan vi i ro og mak tilbringe litt tid sammen med den lille lokalbefolkningen. Machete Tours lokale guide tar oss etter hvert med opp på øyas høyeste punkt. Både for å nyte utsikten, men også for å høre mer om øyas spennende pre-colombianske historie og alle de forhistoriske minnesmerkene som ligger spredt rundt på Amantani. Nå er snart en ny dag gått på vår etter hvert så omfangsrike rundreise i Peru og Bolivia. Vi nyter solnedgangen over Titicaca sammen med våre nye bekjente - med blikket festet ut over Titicaca og evigheten. Vi kommer tilbake på hotellet i Puno sent på ettermiddagen. (F.L.)

Som de morgenfugler vi er, så starter vi som vanlig tidlig og er etter frokost på vei langs Titicacasjøens sørlige bredder mot Bolivia. Bolivia er det landet i Sør-Amerika som prosentvis har flest innbyggere med indiansk avstamning, så her er det mange spennende opplevelser som venter på oss.

Vi kjører forbi de høye isdekte fjellene ved Cordillera Real og kommer frem til La Paz, verdens høyest beliggende hovedstad. La Paz er et meget spesielt skue, med sine mange hus som klamrer seg fast på begge sider av en fjellkløft, omkranset av meget høye fjell. Det høyeste av dem er det mektige og alltid snødekte Huayna Potosi med sine 6088 moh. Om ettermiddagen skal vi på bytur i metropolen La Paz. Vi besøker byens basar, det indianske heksemarkedet, Murillo-torget, La Paz-katedralen, San Fransiscos-kolonikirke, presidentpalasset og parlamentet. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi beveger oss videre inn i Valle de la Luna (Moon Valley) i utkanten av La Paz. Her er vi rett og slett kommet til et landskap som er så spesielt, at det som navnet sier, like godt kunne befunnet seg på månen. Etter Moon Valley drar vi tilbake til hotellet vårt i La Paz. (F.L.)

Etter først å ha fått i oss litt frokost, skal vi ut til flyplassen og videre på vår store rundreise i Sør-Amerika. Får dere en god vindusplass om bord kan dere helt sikkert følge med på hvordan landskapet endrer seg når vi flyr over de høyeste delene av Andes og inn over de store slettene på den argentinske Pampas. Ved ankomsten i Buenos Aires blir vi møtt av vår lokale guide som hjelper oss med transport til hotellet.

Når vi har det praktiske unnagjort, drar vi ut på tur til sentrum av Buenos Aires for å se kongressbygningen, byens store katedral og regjeringsbygningene. Alle sammen er samlet her rundt om "Maiplassen" eller Plaza de Mayo, som den egentlig heter. Etter det tar vi en tur i det fargerike og turistvennlige La Boca-kvarteret, før vender snuten hjemover til hotellet.

Utpå kvelden skal vi spise middag sammen og får være med på et riktig argentinsk tangoshow - nettopp her i Buenos Aires hvor den livsbevarende, rytmiske og stilfulle tango oppstod! (F.M.)

Dagen er til fri disposisjon.

Eller: Man kan også bli med på vintur til et av Argentinas kjente vindistrikter. Man får prøvesmake forskjellige vinsorter og årganger. En tapas-tallerken er også inkludert. Turen tar ca. 3 timer og avsluttes når man kommer til bake til hotellet.

(F.)

I dag har vi god tid til å nyte frokosten, før skal til flyplassen for å ta et innenriksfly til Puerto Iguazu. Der sjekker vi inn på hotellet vårt, i hjertet av regnskogen, Det ligger meget vakkert til omgitt av fossefallene. Paraguay-floden former en grense mellom Argentina og Brasil, Sør-Amerikas største land. Resten av dagen har vi fri til egne aktiviteter. (F.)

En guidet heldagstur til den argentinske siden av fossene står på programmet i dag!

Det er et uforglemmelig syn å se en av Sør-Amerikas største floder styrte nedover en nesten 74 m høy kløft. Det at fossene strekker seg over 2,5 kilometer i bredden gjør dem bare enda mer imponerende. På grunn av mange små regnskogskledde øyer deles vannet opp i 275 fossefall.

Ved å følge de grønne stigene på den argentinske siden av fossefallene kommer vi tett på noen av disse fossefallene, og kan virkelig kjenne deres utrolige krefter. Denne enestående opplevelsen er på sitt beste ved La Garganta del Diablo, "The Devils Throat" – som er det største av alle fossefallene.

Skogen som omgir fossefallene er veldig vakker og er kan du se mange fugler og andre dyr som Toco Toucan og vaskebjørnfamiliene Coati’s. Sent ettermiddag/kveld drar vi tilbake til La Cantera. (F.)

 

I dag vil vår rundreise i Sør-Amerika ta oss med til nok et land. Vi drar inn i Brasil for å besøke den brasilianske siden av fossefallene. Under halvdagsturen kan dere nyte en fantastisk panoramautsikt over dette underverket. Dere må regne med å bli litt våte, da det spruter en del vann fra Garganta de Diablo. Vi fortsetter et stykke oppover floden til Puerto Canoas der vi i roligere omgivelser kan spise nistekurven vår og slappe litt av før vi drar til Foz de Iguacu Airport. Herfra flyr vi til Rio de Janeiro. Ved ankomst får dere transport til hotellet vårt, som ligger i det legendariske strandområdet Copacabana. (F.)

I dag drar vi på en rundtur til noen av Rios mest berømte severdigheter, som Maracana Stadium, The Sambodromo, The Municipal Theatre and Fine Arts Museum og katedralen. Vi drar deretter opp på det berømte ”Sugarloaf Mountain” eller "Sukkertoppen" som vi sier på norsk. Her oppe har vi en fantastisk utsikt ut over byen og Atlanterhavet nedenfor. Etter en ”barbecue lunch” fortsetter vi med tog til den 710 meter høye Corcovado-toppen. Oppe på toppen får vi se Rios mest berømte monument. Den 38 meter høye Jesusstatuen! Vi nyter den vakre utsikten før vi drar tilbake til hotellet for en rolig kveld etter en begivenhetsrik dag. (F.L.)

Dagen disponerer dere dritt til å utforske Rio de Janeiro. 

 

Dagen disponerer dere fritt til å utforske Rio de Janeiro. Dere bør også videre å ta en avkoblende dag på stranden! Fire timer før avreise får dere transport til flyplassen, for å fly hjem. (F)

Ankomst Norge. Takk for at dere reiste med oss på Machete Tours og vi håper at vi sees igjen snart!  

Personale
 • Engelskspråklig guide.
 • Lokale, profesjonelle bussjåfører.
Innkvartering: Innkvartering: (alle hotellene er 3-4-5 * star eller lignende). Hvis noen av boligen er ikke tilgjengelig ved bestilling, gir vi deg en innkvartering av tilsvarende eller bedre standard.
 • 1 natt på Hotel Sol de Oro, Lima 5* (med spa, basseng og gym)
 • 2 netter på Hotel Eldorado Plaza, Cuzco 4*
 • 1 natt på Hotel El Mapi, Aguas Calientes 4*  (med spa og basseng)
 • 2 netter på Hotel Casona Real, Puno 4*
 • 1 natt på Hotel Ritz, La Paz 5*
 • 2 netter på Hotel Broadway Suites, Buenos Aires 4* (med basseng)
 • 2 netter på Hotel La Cantera Lodge, Iguazu 4* (med basseng)
 • 3 netter på Hotel Miramar Windsor Copacabana, Rio de Janeiro 4* (med basseng og gym)
Lokale turer og aktiviteter
 • Bytur i Lima
 • Bytur i Cusco
 • Ollantaytambo - omvisning
 • Machu Picchu - dagstur
 • Titicacasjøen - dagstur
 • Bytur i La Paz
 • Bytur i Buenos Aires
 • Buenos Aires - vintur
 • Utflukt til Iguazú Fallen FD (Argentinsk side)
 • Utflukt til Iguazú Fallen HD (Brasiliansk side)
 • Bytur i Rio de Janeiro
 • Alle innganger og avgifter er inkludert.
Transport
 • Internasjonalt fly til Lima i Peru og retur fra Rio do Janeiro i Brasil.
 • Innenriksfly Lima til Cusco
 • Innenriksfly La paz til Buenos Aires
 • Innenriksfly Buenos Aires til Iguazú
 • Innenriksfly Iguazu til Rio de Janerio
 • All transport som nevnes i dagsprogrammet inngår.
Måltider (se i dagsprogrammet for detaljer)
 • Frokost er inkludert på alle hoteller
 • 5 lunsjer
 • 1 middag
 • Obs: Har du spesielle krav eller ønsker til maten, f.eks. allergier eller fordi du følger en vegetarisk diett, si ifra om dette allerede når reisen bestilles.
Reisegaranti
 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet er inkludert. 
Hva er ikke inkludert
 • Reiseforsikring inngår ikke. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sykdom, skader og andre nødstilfelle, hjemtransport osv. En god reiseforsikring bør prioriteres!
 • Alle andre måltider enn de som er nevnt i reiseprogrammet.
 • Alkoholholdige drikkevarer.
 • Drikkepenger.

 

 • Per person i dobbeltrom inkl. fly: fra kr. 51 900
 • Enkeltromstillegg: kr. 7 600
 
 • Denne reisen kan kombineres med andre reiser. Dere kan også legge inn tidligere ankomst eller senere hjemkomst dersom ønskelig. Ta kontakt for en prat om mulighetene.

 • Prisen inkluderer internasjonalt fly tur/retur fra Oslo, Bergen, Stavanger eller Göteborg til Lima i Peru og retur fra Rio de Janeiro i Brazil med KLM, Air France eller American Airlines.

 

Relatert reise