Rundreise i Peru med La Paz, inkl. fly - 15 dager

Pris fra: 28700 KR

Peru og Bolivia er land med en lang og spennende historie. På denne 15 dagers turen tas du fra Perus hovedstad Lima, med sine historiske bygninger fra kolonitiden, til inkarikets gamle hovedstad Cuzco, der du kan beundre inkaenes imponerende steinhugging. Du får oppleve Inkaenes hellige dal med sine imponerende terrasser, små indianersamfunn, fargerike markeder, saltminene i Maras og den åpne museumsbyen Ollantaytambo. Et av turens høydepunkter er inkaenes tapte by, Machu Picchu, med sine ruiner som tårner over tåkeskogen høyt oppe i Andesfjellene. Du får møte folkeslagene som lever på og rundt Titicacasjøen, og får et unikt innblikk i deres hverdag og historie. Reisen avsluttes i Bolivias administrative hovedstad La Paz, en by med flotte bygninger fra kolonitiden. Her får du også besøke månedalen med sine særegne klippeformasjoner. Velkommen til en uforglemmelig rundtur i Andes!
Avreise fra Norge og ankomst til Limas internasjonale flyplass, Jorge Chavez. Her møtes dere av en representant for Machete Tours i Peru, som tar dere med til hotellet i Miraflores. Turen fra flyplassen til hotellet tar omkring 40 minutter. Representanten vil underveis informere om turen og svare på eventuelle spørsmål dere måtte ha i forbindelse med reisen. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. I Miraflores er det en rekke gode restauranter, barer og shoppingmuligheter.
Vi benytter formiddagen til en rundtur i det sentrale Lima, her vil du se den fantastiske arkitekturen fra kolonitiden. I denne delen av byen ligger presidentpalasset, Perus eldste katedral og San Fransisco-kirken med sine berømte katakomber. Ettermiddagen brukes på Museo Larco Herrera, hvor vi tas med på en reise gjennom 3000 år av Perus historie ved hjelp av en samling kunst- og bruksgjenstander fra landets imponerende og mangfoldige indianerkulturer. Museet har en av de største samlingene av prekolumbisk kunst. I Museo Larco Herrera ser du vakre tekstiler fra paracaskulturen, keramikk fra chimu, nazca og pachacamakulturene, samt mange interessante gjenstander fra inkafolkets storhetstid. De vakre gjenstandene laget av lær, som stammer fra mochicakulturen vekker nok størst beundring, sammen med gullgjenstandene fra både inkaene og sivilisasjonene før inkatiden. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. (F,L)
Etter frokosten kjøres dere til flyplassen, der turen går videre til Sør-Amerikas arkeologiske hovedstad Cuzco. Dette var hovedstaden i det mektige inkariket, og er Perus eldste bebodde by. Dagen i Cuzco er til fri disposisjon, og byen gir mange muligheter for shopping og sightseeing, og det er mange hyggelige restauranter man kan besøke. (F)
Formiddagen er til fri disposisjon. Her kan du slappe av eller utforske Cuzco i ditt eget tempo. På ettermiddagen møtes dere av en lokal guide på hotellet, og guiden tar dere med på en rundtur i byen og omgivelsene rundt. Du får besøke katedralen Santo Domingo på det store torget, og Korichancha – det storslåtte Soltempelet, som er bygget i stein, helt uten mørtel. Turen går videre til Sacsayhuaman, som har en vakker beliggenhet med utsikt over Cuzco. Sacsayhuman er et imponerende bygg av tilhugget stein, den største steinblokken veier mer enn 125 tonn. Turen går videre til de velbevarte inkastedene Quenco, Puka Pukara og Tambo Machay. Deretter går turen tilbake til hotellet. Kvelden er til fri disposisjon. (F,L)
I dag går turen til Inkaenes hellige dal. Her besøker dere landsbyen Chincheros, som er en typisk andisk landsby med en fantastisk utsikt til fjellene. Dere besøker det lokale markedet, byens fargerike kirke og de gamle landbruksterrassene. Deretter går duren videre til Moray, der dere får se nærmere på inkaenes beundringsverdige terrassesystem, utformet som kjempestore, dype hull - det dypeste er 150 meter. Denne dybden skaper temperaturforskjeller på 15 grader, og det sies at denne temperaturforskjellen ble brukt av inkaene til å studere hvordan forskjellige arter vokste ved forskjellige klimatiske forhold. Turen fortsetter til Maras, der dere får besøke de enorme saltminene fra inkatiden. Dere overnatter i Urubamba. (F)
I dag går turen til Inkaenes hellige dal. På veien besøker vi Pisac, som er kjent for sine indianermarkeder. Her er det muligheter for å kjøpe alt fra peruanske ullgensere og tekstiler, til malerier og musikkinstrumenter og smykker. Etter lunsj går turen til Ollantaytambo, en sjarmerende landsby ved hjertet av dalen. Denne byen anses som en museumsby, da alle innbyggerne her holder ved gamle tradisjoner og skikker som har gått i arv gjennom generasjoner. Her får dere se byens festning av granitt, som inneholder templer, bad og imponerende militære installasjoner. Deretter tar dere toget fra Ollantaytambo til Aguas Calientes. (F,M)
Bussen fra Aguas Calientes til fantastiske Machu Picchu går tidlig om morgenen. Landskapet er enestående, og ruinene ligger på en fjelltopp omgitt av tåkeskog, 2380 m.o.h. Machu Picchu består av smale terrasser som ligger oppover fjellsiden, og byen er inndelt i områder med gravplasser, fengsler, boligområder, templer og landbruk. Etter en guidet tur, får dere tid til å besøke området på egenhånd. For dem som ønsker det, er det mulig å gå til toppen av Huayna Picchu, en fjelltopp som ligger ved Machu Picchu. Herfra er utsikten ubeskrivelig til ruinene av inkabyen og Urubama-dalen. Etter besøket vender turen tilbake til Aguas Calientes, og en togtur tar oss tilbake til Cuzco. (F)
Denne dagen er lang, men opplevelsesrik. Vi krysser Altiplano-området til Puno. Underveis er det noen stopp ved vakre monumenter og landsbyer langs ruten, samt et stopp for å beundre utsikten fra La Raya, som er det høyeste punktet på turen. Puno ligger vakkert til ved Titicacasjøen, omlag 4000 m.o.h. Titicacasjøen er verdens høyestliggende farbare innsjø, og legendene sier at det var her den første inkaen, Manco Capac, steg opp fra sjøen, dannet det som skulle bli inkaenes mektige imperium, og ble den første kongen i Cuzco. I dag er Puno en landbruksby, og særlig oppdrett av lamaer og alpakkaer er viktig her. Dette gjør at ullvarer er noe som med fordel kan kjøpes her. (F,L)
I dag får dere en båttur på Titicacasjøen. Først besøker dere Uros-øyene, dette er flytende øyer laget av siv. Her får dere hilse på Uros-folket, får en omvisning og får høre historien om Uros-stammen, og hvordan de gjennom generasjoner har levd i harmoni med naturen. Deretter går turen videre til Amantani-øya, hvor dere tas imot av lokale familier, som sørger for overnatting for oss. Ved å overnatte hos en lokal familie, får dere et unikt innblikk i hvordan kultur og livsstil de lever. Etter at alle er fordelt hos forskjellige vertsfamilier, går turen til toppen av øya, hvor dere kan nyte en vakker solnedgang over Titicacasjøen. Her finnes også arkeologiske utgravninger med en ruin av et inkatempel. (F, L, M)
Du forlater Amantani-øya og fraktes til Taquile-øya, som domineres av gamle inkaterrasser. Øya er kjent for sin veving, og her får dere en demonstrasjon av tradisjonelle veveteknikker. Dere får dessuten møte den opprinnelige befolkningen, Quechua-indianerene, i sine tradisjonelle klesdrakter, og får et enestående innblikk i deres hverdag og kultur. Det vil bli servert en lunsj bestående av fersk ørret fra sjøen og lokalt dyrket frukt og grønnsaker. Senere går turen tilbake til Puno med båt. (F, L)
Vi krysser grensen til Bolivia, og kommer inn i Andes minst befolkede, men fremdeles fasinerende, område. Kort etter passering av grensen, går vi om bord i en båt, og fraktes til "Isla del Sol" eller Soløya. Vi besøker ruinene av inkapalasset Pilkokaina, før vi nyter en tradisjonell lunsj -Aptapi. Etter lunsj går vi til den vakre økohytten La Estancia, hvor vi tilbringer resten av ettermiddagen, med solnedgangen over innsjøen som eneste selskap. (F,L)
Ved å våkne tidlig, får vi med oss en vakker soloppgang. Etter frokost går vi til et område på øya som heter Yumani. Her ligger "inkaenes hage" og en kilde som heter "inkafontenen for evig ungdom". I inkamytologi var dette startstedet for inkariket. På dette stedet fikk Viracocha - inkaenes skapelsesgud - sine barn Manco Kapac og Mama Ocllo, og disse grunnla inkadynastiet og selve Cuzco. Vi forlater herfra øya, og besøker den lille byen Copacabana, som ligger ved sjøens bredder. I byen finnes en basilisk i maurisk stil, hvor Virgen de la Candelária ligger begravet; en jomfru kjent for sine evner innen healing, og som nå er en nasjonal helgen i Bolivia. Basilisken er hovedstedet for pilegrimsreiser. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant, og fortsetter deretter med buss. Vi passerer de snødekte fjellene i området Cordillera Real, og møtes med en fantastisk utsikt over La Paz, hovedstaden i Bolivia, og verdens høyest beliggende hovedstad. Bygningene klynger seg til fjellsidene, og de mektige snødekte toppene av Huayna Potosí reiser seg bak byen, over 6 km over havet. (F)
I dag går turen til La Paz og opp til Valle de la Luna, Månedalen, som har fått navnet sitt etter klippeformasjonene som preger området. Tilbake i La Paz besøker dere byens tradisjonelle sentrum, Plaza Murillo, hvor det italiensk-inspirerte presidentpalasset ligger. Smale gater strekker seg oppover fjellsidene bak Plaza San Fransisco med sin store kirke i stein, hvor det er en Jesus-statue med en selvlysende, blå glorie. Her er det som regel fylt med bolivianske campeninas (landsbykvinner), i fargerike klær. De selger blant annet tepper, nøtter, urter og ullgensere med motiver av lamaer. (F,M)
Denne morgenen besøker vi heksemarked i La Paz , hvor vi kan lære mer om tradisjonell medisin, samt lære om bruken av plantemedisin og troen på dette. Dette er en valgfri tur som varer i tre timer. På ettermiddagen hentes dere på hotellet, og kjøres til flyplassen, hvor hjemreisen starter. (F)
Ankomst Norge.
Personale
 • Engelsktalende lokalguide.
 • Profesjonelle og dyktige bussjåfører.
Innkvartering
 • Alle hoteller vi benytter er minst 3-stjerners i turistklasse eller tilsvarende. På øya Amantani overnatter vi enkelt, men hyggelig hos de lokale familiene. Hvis noen av hotellene er ikke tilgjengelig på reisetidspunktet, booker vi et annet hotell med tilsvarende standard.
 • 2 netter på Hotel Britania, Lima 3*
 • 3 netter på Hotel San Agustin Plaza, Cusco  4*
 • 1 natt på Hotel Amaru, Sacred valley 3*
 • 1 natt på Hotel Inti Wiñaywayna,  Machu Picchu 3*
 • 2 netter på Hotel Sonesta Titicaca, Puno 4*
 • 01 natt hos lokal familie i Amantani øyen.
 • 1 natt på Lodge La Estancia, Sol øyen 3*
 • 3 netter på Hotel Ritz, La Paz 5*
Følgende utflukter er inkludert (Inngang til omtalte severdigheter)
 • Heldags by-rundtur i Lima med Larco Herrera Museet.
 • Halvdags by-rundtur i Cuzco og nærliggende omgivelser
 •  Besøk i små landsbyer i Andes
 •  Heldagstur til Inkaenes hellige dal med Pisac, Ollantaytambo og Chincheros.
 •  To dagers tur på Titicacasjøen med øyene Uros, Amantani og Taquile.
 •  Heldagstur til Soløya i Titicacasjøen på boliviansk side.
 •  Bytur i La Paz inkludert Månedalen
 • Tur til heksemarkedet i La Paz
Flyreiser
 • Flyreise fra Oslo til Lima med flybytte underveis t/r med KLM og alle skatter inkludert.
 •  1 innenriks flyvning fra Lima til Cuzco.
 • 1 flyvning fra La Paz til Lima.
Transport til lands
 • Turistbuss fra Cuzco til Puno
 • Turistbuss fra Puno til La Paz (Bolivia)
 • Båttransport på Titicacasjøen.
 • Vistadome-class-tog fra Machu Picchu til Cusco.
 • All transport til og fra flyplassene med engelsktalende guide og sjåfør.
Måltider (se programmet for detaljer) Hvis du har særlige kostbehov eller ønsker vegetarmat, ber vi deg gi beskjed om dette ved bestilling av turen.
 •  13 x hotellovernattinger inkludert frokost.
 •  6 x lunsj
 • 4 x middag
Reisegaranti
 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet er inkludert.   
Dette er ikke inkludert
 • Reiseforsikring inngår ikke. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sjukdom, skader og andre nødstilfelle, hjemtransport osv. En god reiseforsikring bør prioriteres!
 • Lokale flyskatter (ca. 8 USD pr. pers. pr. innenriksfly, og ca. 35 USD pr. pers. pr. utenriksfly.
 • Alle andre måltider enn de som er nevnt i reiseprogrammet.
 • Alkoholholdige drikkevarer.
 •  Drikkepenger.
 
 • Pris pr person i dobbeltrom inkl. fly: 28 700 kr.
 • Enkeltromstillegg: 3 670 kr.
 
 • Denne reisen kan kombineres med andre reiser. Dere kan også legge inn tidligere ankomst eller senere hjemkomst dersom ønskelig. Ta kontakt for en prat om mulighetene.
 • Prisen inkluderer internasjonalt fly tur/retur fra Oslo, Bergen, Stavanger eller Göteborg til Lima i Peru og retur fra La Paz i Bolivia med KLM eller Air France. 

Relatert reise