Rundreise i Peru (gruppereise), inkl. fly - 16 dager

Pris fra: 36200 KR

En klassiske rundreise i Peru er en uforglemmelig reise gjennom tid, natur og kultur. La deg imponere av byggverk som har overlevd århundre, la deg overraske av dyrelivet og la deg fascinere av storslagen natur, på en tur som tar deg med til de mest kjente stedene Peru kan by på. Ved å besøke Titicacasjøen, hvor legendene forteller er stedet den første inkaen steg opp fra, får du et innblikk i de indianske Quechua- og Aymarakulturene. Besøk Cusco, inkaenes hovedstad, reis gjennom Inkaenes hellige dal, og la deg fortrylle av inkaenes tapte by, Machu Picchu. Mange av stedene du besøker står på UNESCOs verdensarvliste. Bli med oss på en reise gjennom tiden, naturen og kulturen. Intet mindre - servert deg på et inka-gullfat: Her er den klassiske Perureisen! – Velkommen til din rundreise i Peru!

Ved ankomsten til Jorge Chavez-flyplassen i Lima, møtes du av reiselederen deres og dere blir transportert til et komfortabelt hotell som ligger ca. 40 minutter unna, i Miraflores-distriktet. Miraflores er et hyggelig og lett framkommelig område med mange restauranter, barer og fasiliteter. Fra Larcomars shoppingsenter får du en fantastisk utsikt over Stillehavet og Perus kystlinje. Kvelden er disponerer dere på egenhånd.

Vi benytter formiddagen til en rundtur i det sentrale Lima, her vil du se den fantastiske arkitekturen fra kolonitiden. I denne delen av byen ligger presidentpalasset, Perus eldste katedral og Plaza San Martin. Vi besøker også Museo Larco Herrera, hvor vi tas med på en reise gjennom 3000 år av Perus historie ved hjelp av en samling kunst- og bruksgjenstander fra landets imponerende og mangfoldige indianerkulturer. Museet har en av de største samlingene av precolumbiansk kunst.
 Vi spiser lunsj  på Larcomar i Miraflores, der vi kan nyte maten sammen med en fantastisk utsikt. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. (F,L)

Dagen starter tidlig med transport til Limas flyplass, hvor vi tar en kort flyreise til den elegante byen Arequipa, Perus nest største by, bygget i majestetisk kolonistil. Byen ligger vakkert innpakket blant 3 vulkaner, Misti (5822 moh.), Chachani (6057 moh.) og Pichu-Pichu (5669 moh.). Disse troner som enorme voktere over byen og minner oss om de gigantiske kreftene som siden tidenes morgen har formet dette området. Arequipa ligger på en høyde nesten 2400 meter over havet, og kalles som sagt også for "Den hvite by". Det er fordi nesten alle de flotte og monumentale bygningene utelukkende er bygget av hvit vulkansk stein som kalles ”sillar” eller "tuffstein". Etter et besøk til det vakre store torget og byens katedral, drar vi til Arequiopas aller største turistattraksjon: Det vakre Santa Catalina-klosteret. Klosteret var stengt for almenheten helt fram til 1970. Med plass til 400 nonner, var dette nærmest en egen by, i byen. Vi drar videre til Yanahuara-torget for å få et godt overblikk over byens vulkanske omgivelser. Resten av dagen er til fri disposisjon. (F)

Dagen kan du legge opp slik du selv ønsker. (F)

Dagen begynner tidlig, da vi blir hentet med buss for å fortsette vår rundreise i Peru til Colca Canyon. Turen går gjennom et vidstrakt og dramatisk høy platå kalt ”altiplano”, som er et område som strekker seg opp mot høyder på 4000 meter over havet. Langs veien passerer vi små lokalsamfunn, og har vi litt flaks kan vi få se lokalbefolkningen lede lamaer og alpakkaer over de store slettene. Da passerer vi gjennom Aguada Blanca Vicuna Reserve, og kan kanskje få se lamaenes ville slektning, Vicunan! På ettermiddagen kommer vi til Chivay (3633m) som er inngangsporten til Colca Canyon. Byens silhuett domineres av de to enestående og høyst aktive vulkanene Sabancaya og Ampato (6288 moh.). Etter en lang dag i buss drar vi til Chivays tempererte bad, for å slappe av og bli kvitt reisestøvet. (F,L)

Etter er en tidlig start på dagen og en god frokost, drar vi til Cruz del Condor. Her har vi en fantastisk utsikt ut over en av de dypeste delene av Colca Canyon. Herfra har vi også god mulighet for å spotte verdens største flyvende fugl, den majestetiske andiske kondoren, med et vingespenn på nesten 3 meter! I de tidlige morgentimer letter disse fuglene og følger de oppadgående luftrømmene for å lete etter føde. Vi returnerer til Chivay for å spise lunsj, før vi tar bussen til byen Puno oppe ved Titicacasjøen. Vi tilbringer natten på hotellet vårt. (F,L)

I dag skal vi på båttur på Titicacasjøen, en av verdens høyest beliggende og mest spesielle innsjøer med sitt vannspeil oppe på hele 3820 moh. Vi sjekker først ut fra hotellet, og etter transport til Puno, går vi om bord i båten som venter oss. Første stopp ute på Titicacasjøen blir de berømte flytende øyene av siv. Dette er Uros-folkets hjemsted. Her har de utviklet et levesett og en kultur som helt og holdent er tilpasset et liv ute på vannet. De menneskeskapte øyene og båtene deres er bygget av siv, til stor inspirasjon for vår egen Thor Heyerdal, da han skulle lære å bygge havgående fartøyer av samme materiale. Uros-folket lever av fiske og fangst. Vi forsetter videre til øya Amantani hvor vi får fast grunn under beina. Her kan vi i ro og mak tilbringe litt tid sammen med den lille lokalbefolkningen. Machete Tours lokale guide tar oss etter hvert med opp på øyas høyeste punkt. Her  nyte vi utsikten og solnedgangen over Titicaca. Denne natten skal vi bo hos lokale familier, hvilket gir oss en fantastisk innblikk i deres kultur og livsstil. (F,L,M)

På veien tilbake fra Amantani besøker vi Taquile Island. Denne øya domineres av antikke inkaterrasser og vi får også se en demonstrasjon av tradisjonelle vevteknikker. På øya spiser vi lunsj bestående av nyfanget Titicaca-regnbueørret, lokale frukter og grønnsaker. Etter dette går vi om bord igjen på båten og returnerer til hotellet i Puno. (F,L)

I dag reiser vi fra Puno til Cusco som er inkarikets gamle hovedstad. Cusco er i dag en vakker og pulserende multikulturell by. Reisen er på rundt 9 timer og går gjennom et spektakulært landskap. Vi stanser ved mange interessante natur- og kulturhistoriske steder slik som de høye La Raya-passet på nesten 4300 moh. Husk at Galdhøpiggen bare er 2469 moh. - så her er det bare om å nyte utsikten. Vi drar deretter ned til Raqchi og besøker et av inkarikets helligste steder – ruinene etter tempelet Viracocha. I følge inkafolkets mytologi er Viracocha skaperen av alt liv og den helligste av alle guder. Når vi kommer fram til Cusco sjekker vi inn og får deretter en kort orientering om byen og morgendagens turplaner. Kvelden er fri til egen disposisjon og dere må gjerne utforske Cuscos livlige natteliv og utmerkede restauranter. (F,L)

Formiddagen er satt av til at du kan utforske Cuzco på egen hånd. Kl. 14.00 vil en lokal guide ta oss med på en bytur samt vise oss interessante steder rundt byen. På denne turen vil vi lære mer om det dramaet som utspilte seg her på 1500-tallet, da to av verdens største kulturer kolliderte. De spanske erobrerne mot de innfødte inkaene! Vi besøker Santo Domingo-katedralen og Koricancha – inkaenes enestående soltempel. Høyt på en topp over Cuzco ligger inkaenes seremoniplass Sacsayhuaman. Sacsayhuaman har en imponerende størrelse. Plassen er omringet av uthogde steiner, og den største veier hele 125 tonn! I juni hvert år arrangeres Quechua-festivalen Inti Raymi på denne plassen. Et flott eksempel på den opprinnelige kulturen og vel verdt et besøk. På veien fra Sacsayhuaman besøker vi de godt bevarte inkabyene Quenco, Puka og Pukara, og tempelet Tambo Machay. Turen tar ca. 4-5 timer og avsluttes når vi kommer til hotellet. Kvelden er satt av til egenaktiviteter. (F)

Vår rundreise i Peru går i dag til Inkaenes hellige dal. ”The Sacred Valley”. Vi drar fra Cusco med buss inn i kjernen av Quechua-kulturen. Landsbygda her består for det meste av dyrket mark, og lokale bønder lever stort sett på samme vis som de har gjort i århundrer. Den majestetiske snøkledde fjellkjeden Vilcanota som dominerer landskapet, kommer til syne etter en stund. Vi får se fjellene med bratte toppisbreer som tårner drøyt 5000 meter over havet. Lokalbefolkningen betrakter disse fjellene som guder, ”Apus”, og noen tror ennå at de har en hellig kraft. Vår første stopp blir ved markedet i Pisac, som voktes av en imponerende inkafestning. Etter lunsj fortsetter vi til Ollantaytambo. Ved det imponerende fortet som ligger over byen utkjempede inkaene under ledelse av Manco Inca, et av de største slag mot de spanske erobrerne. Vi overnatter i Ollantaytambo.

Tidlig om morgenen drar vi til jernbanestasjonen for å kjøre tog til Aguas Calientes. Den lille byen ligger nedenfor de fantastiske ruinene av Machu Picchu, som står på UNESCOs verdensarvliste. Når vi kommer til Aguas Calientes blir vi tatt til  hotellet vårt. Etter innsjekking, kan du nyte byens berømte varme kilder. (F)

Vi begynner dagen tidlig, og etter bare 25 minutter er vi oppe ved et av jordens aller største underverk, selveste Machu Picchu. Machu Picchu ligger på en fjellhylle i 2380 meters høyde. Den er omgitt av tropisk- og tåkedekt fjellskog på alle sider, samtidig som snøkledde fjelltopper skimtes i det fjerne. Alt dette og ikke minst historien, legendene og det vi ikke vet - gjør stedet helt magisk. Før Machu Picchu ble gjenoppdaget av Hiram Bingham, var den kun en by som noen hadde hørt om, men som ingen visste hvor lå. Hadde den overhodet eksistert, eller var den kun en legende. Det er mange som i ettertid har forsøkt å tolke formålet med Machu Picchu, og hvem var det som bodde her? Hvorfor ligger akkurat her, høyt oppe, på en bortgjømt og uframkommelig fjelltopp? Ingen har egentlig funnet svarene. Så kanskje vil dette for alltid forbli historiens og inkaenes store hemmelighet! Vi går en guidet tur på Machu Picchu. Når vi kommer ned til Aguas Calientes igjen tar vi toget ved 16.30-tiden og reiser tilbake til Cuzco. Vi kommer fram til Cuzco tidlig på kvelden og blir kjørt til hotellet vårt. Kvelden disponerer dere på egenhånd i Cuzco. (F)

Vi får transport til Cuscos flyplass for å fly til Lima for en siste dag. På kvelden spiser vi en avskjedsmiddag. (F,M)

Avhengig av når ditt internasjonale fly har avgang, gis du mulighet til å utforske Lima på egenhånd. Du kan besøke et av byens mange museer eller markeder. Du får deretter transport til flyplassen i god tid før avgang for ditt internasjonale fly. (F)

Hvis du ikke vil hjem ennå, så er ekstra netter på hotell i Lima enkelt å ordne. Ta kontakt, så diskuterer vi mulighetene.

Personale
 • Skandinavisktalande reiseleder.
 • Lokale baserade Engelsktalende guide på hvert destinasjon.
 • Lokale profesjonelle buss- og båtførere.
Innkvartering

Alle hoteller er 4*,5*  med unntak av innkvarteringen på Amantani-øya i Titicacasjøen, hvor vi bor hos lokale familier , Hvis det mot formodning skulle oppstå en situasjon hvor noen hoteller er fullbooket, vil annet erstatningshotell av samme standard eller høyere bli anvendt.

Komfort hotell
 • 2 netter  på Hotel Sol de Oro, Lima 5*  (med pool, gym og Spa)
 • 2 netter på Hotel Katari, Arequipa 4+* (med Spa)
 • 1 natt på Hotel Colca Lodge Spa, Chivay 4*  (med pool og Spa)
 • 2 netter på Hotel Sonesta Titicaca. Puno 4*
 • 1 natt boende med en lokal familj på Amantani Island, Lake Titicaca
 • 3 netter på Hotel San Agustin. Plaza, Cusco 4*
 • 1 natt på Hotel Casa Andina Premium, Yucay 4*  (med gym, spa og planetarium)
 • 1 natt på Hotel Taypikala, Machu Picchu 4*
 • 1 natt på Hotel Casa Andina Premium, Lima 5* (med pool, gym og Spa)
Transport
 • Internasjonalt fly tur/retur fra Oslo, Bergen, Göteborg eller København til Lima. Alle flyskatter og avgifter.
 • Innenriksfly fra Lima til Lima.
 • Busstransport under Colca Canyon-turen
 • Buss til Puno
 • Båttransport til Titicacasjøen
 • Busstransport til Cusco
 • Tog til og fra Aguas Calientes.
 • Transport til og fra flyplassen
Måltider (se i dagsprogrammet for detaljer F= frokost, L=lunsjer, M=Middag)
 • Obs: Har du spesielle krav eller ønsker til maten, f.eks. allergier eller fordi du følger en vegetarisk diett, si vennligst fra om dette allerede når reisen bestilles.
Resegaranti
 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet, er inkludert.        
Dette er ikke inkludert
 • Reiseforsikring inngår ikke. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sykdom, skader og andre nødstilfeller, hjemtransport osv. En god reiseforsikring bør prioriteres!
 • Alle andre måltider enn de som er nevnt i reiseprogrammet.
 • Alkoholholdige drikkevarer.
 • Drikkepenger.
 • Pris per person i dobbeltrom: fra kr. 36 200 
 • Enkelromstillegg: fra kr. 5 100

 

 • Minimum antall deltakere i gruppe for at reiseleder skal være med på tur: 12 stk.
 • Prisen inkluderer internasjonalt fly tur/retur fra Oslo, Bergen, Stavanger eller Göteborg til Lima i Peru.
 • Etter en foreløpig bestilling har du 7 dagers angrerett. Deretter må vi motta en innbetaling på 3 500 kr. per person.
 • Vi forbeholder oss retten til å endre prisene ved valutaendringer og økte flyskatter. Hvis du velger å betale hele summen for turen etter 7 dager, vil prisen ikke bli påvirket av ovenstående.

Relatert reise