Rundreise i det nordlige Peru, inkl. fly - 17 dager

Pris fra: 42320 KR

Har du besøkt Peru før? Eller ønsker du ganske enkelt ikke å vandre på de samme turiststier som alle andre? Kanskje du vil se noe annet enn det berømte inkacitadellet Machu Picchu? Eller du ikke ønsker å reise gjennom Den hellige dalen? Men vil allikevel utforske en gammel sivilisasjon og nyte den vakre naturen? Da er en rundreise i det nordlige Peru noe for deg! Denne reisen tar deg med til Amazonas-regnskogens periferi, og videre til verdens tørreste ørken Atacama, og til verdens høyest beliggende tropiske fjellkjede, Cordillera Blanca. Vi utforsker regionens rike arkeologiske arv. Slik som det unike Chavin de Huantar som er på UNESCOs verdensarvliste, og som dateres til år 800 før Kristus. Vi drar videre til Chachapoyas-skogene og den enorme fjellbyen Kuelap som er over 1000 år gammel. Så besøker vi pyramidene i Sipan, Tucume og byen Chan Chan som er bygget av soltørket tegl! Dette er levninger fra kulturer som bodde her lenge før inkafolket. Under reisen er det tid til å slappe av på noen av de flotteste strendene i Peru ved Mancora. Mancora er perfekt for bading, og regnes som et av Sør-Amerikas beste steder for surfing.

Ved ankomsten til Jorge Chavez-flyplassen i Lima møtes dere av en representant fra Machete Tours, og får transport til det komfortable hotellet Ducado. Hotell Ducado ligger ca. 40 minutter fra flyplassen, nærmere bestemt i Miraflores-bydelen. Det er lett å finne fram i Miraflores, og det er et hyggelig område med mange restauranter, barer og god shopping. Fra Larcomars shoppingsenter har dere en fantastisk utsikt over Stillehavet og Perus kystlinje. Ettermiddagen/kvelden er til fri disposisjon.

Etter frokost møter vår guide opp på hotellet for å gi oss informasjon om reisen og for å svare på spørsmåls dere måtte ha. Etterpå (ved 8-tiden) skal vi på rundtur i Limas historiske sentrum. Vi besøker kirkene Santo Domingo og San Francisco-kirken som ligger i hjertet av byen nær Plaza de Armas. Dere vil også se den vakre barokkbygningen La Merced, og dere kan beundre skulpturene ved San Augustin. Tilbake på hotellet sjekker vi ut og drar til flyplassen for å reise nordover. Nå begynner vår fantastiske rundreise i det nordlige Peru for alvor. Under flyturen endrer landskapet seg under oss, fra kystens ørkenområder, over snødekte fjelltopper til den grønne matten av Amazonasskog. Når vi lander i Tarapoto vil dere helt sikkert kjenne klimaforskjellen allerede når dere kommer ut av flyet, varmen nærmest slår mot dere. Dere får transport til det vakre Rio Shilcayo Hotel hvor vi skal tilbringe natten.

I dag skal vi på guidet tur for å lære å kjenne våre nye Amazonas-omgivelser litt bedre. Vi reiser et par timer innover fra Tarapoto til den rolige og vakre sjøen Sauce. Sauce ligger ved siden av elven Huallaga. Huallaga er en av de elvene som renner ut i den store Amazonasfloden. Sjøen og dens omgivelser er en perfekt introduksjon til Amazonasjungelen. Her kan vi se mange fugler og andre spennende arter som har sitt leveområde her. Om ettermiddagen returnerer vi til Tarapoto, men først skal vi en tur innom de varme kildene i Paucar Yacu og slappe av etter en begivenhetsrik dag.

Denne dagen på vår rundreise i det nordlige Peru drar vi inn til de tåkebelagte Andesfjellene. På vår vei inn til den tåketunge, tropiske fjellskogen passerer vi mange pass og åssider, vi kommer inn i et kjøligere område med perlende fjellelver og tett vegetasjon. Her er faunaen helt annerledes enn i det varmere lavlandet. Her bor blant annet Perus nasjonalfugl ”The Andean Cock of the Rock” som er en slags hanelignende fugl. Hannene er sterkt oransjefargede og tilsvarende "cocky" for å være mer tiltrekkende overfor hunnfuglene. Omgitt av fjell og dype daler ligger den sjarmerende byen Chachapoyas, regionens hovedstad. Her i Chachapoyas skal vi bo på det elegante Casona Monsante. En 150 år gammel herregård fra kolonitiden, som er restaurert og omgjort til hotell.

I dag er det på tide å utforske noen av de fantastiske arkeologiske rikdommene som Amazonas-provinsen byr på. I området Gran Vilaya finnes mer enn 20 000 monumenter og levninger etter en urgammel Chachapoyan-sivilisasjon. Folket som levde her har blitt kallt ’Cloud People’. Området ble bl.a. utforsket av den amerikanske oppdagelsesreisende Gene Savy. Vår guide på denne rundreise i det nordlige Peru tar oss med til de fascinerende områdene Karajia og San Antonio. Her kan vi se eldgamle leirsarkofager på over 2,5 meter i nisjer i fjellveggen. Etter å ha utforsket disse fortsetter vi videre gjennom dette vakre og fascinerende landskapet, vi får se fossefall og dype elvedaler før vi etter hvert kommer fram til det lille samfunnet Choctamal. Det ligger bare 9 km fra det berømte Chachapoyan-citadellet i Kuelap! Her sjekker vi inn på Choctamal Lodge der vi skal tilbringe natten. I disse omgivelsene kan du, hvis du er heldig og oppmerksom, også få øye på den sterkt utrydningstruede kolibrien.

Kl. 08.00 drar vi til Kuelap. Byen som omgis av en ringmur og ble oppført mellom 900 og 1100 år etter Kristus. Beliggende på toppen av en bakke, følger byen åssiden ca. 1 km med mange små bygninger innenfor ringmuren. Størrelsen på denne vakre byen viser at folket her var like dyktige bygningskonstruktører som inkaene. Chachapoyan-sivilisasjonen ble erobret av Inkariket og forsvant få år før de spanske conquistadorene kom hertil, derfor er deres kultur og levesett forholdsvis ukjent for oss i dag. Når vi reiser fra Kuelap stopper vi i byen Maria for å spise lunsj, vi returnerer deretter til Chachapoyas og hotellet Casona Monsante

Denne morgenen starter med en tidlig frokost, før vi får transport til den lokale flyplassen for en 45 minutters flytur ned fra fjellområdene ut til Stillehavet igjen og kystbyen Chiclayo. I Chiclayo går vi direkte om bord i komfortable busser og reiser videre nordover til Màncora. Det tar ca. 8 timer før vi når Màncora, kystbyen som ligger nær grensen til Ecuador. Vi sjekker inn på hotell El Refugio de Vichayito ikke langt fra stranden. Nå er det endelig blitt tid for avkobling og bading!

Màncora er kjent for sine vakre strender og muligheter for å bade og surfe hele året rundt. Màncora regnes som et av de beste stedene å surfe i hele Sør-Amerika. Så hvis dere vil prøve å fange en bølge, finnes det våtdrakter og surfebrett du kan leie. Nybegynnere kan også få surfeleksjoner. For den som ikke vil surfe finnes det mange andre aktiviteter. Dere kan for eksempel være med på elvepadling i nasjonalparken Cerros de Amotape eller på ridetur langs stranden. Husk endelig å slappe litt av og få litt sol på kroppen på de fine strendene!

I dag fortsetter vi vår rundreise i det nordlige Peru med å reise sørover, tilbake mot Chiclayo. Underveis kommer vår guide til å vise oss noen interessante steder. Dere kan for eksempel se den tørre tropiske skogen kalt ”dry forest”, den er unik for Perus nordlige og Ecuadors sørlige kyststripe. Dessverre er denne skogen i ferd med å bli ødelagt og forsvinne helt! Vi kommer til Chiclayo rundt 20.30 om kvelden og sjekker inn på Hotel Central.

Vi drar ut for å utforske byen Chiclayo og dens omgivelser. Dette området har blitt kontrollert av mange forskjellige førkolumbiske sivilisasjoner som Mochica, Lambayeque/Sican og Chimu. Man har nylig begynt å forske på disse kulturene og funnet mange interessante og forbausende levninger. Det første besøket blir til naturreservatet i Pomac-skogen. Her ligger ruinene av Sican – et område fullt av pyramider som reiser seg opp over skogens tretopper. Etter en styrkende lunsj forflytter vi oss til Tucume hvor dere kan utforske pyramider, seremonielle steder og bosteder. Dette stedet var først bebodd av Sican/Lambayeque-kulturene før Chimu-folket overtok. Imidlertid ble stedet overtatt av inkafolket som bygget den større. På grunn av at så mange forskjellige kulturer har bodd her og etterlatt sine spor, så er dette stedet virkelig fascinerende og vel verdt et besøk. Tucume-museet er neste post på vår rundreise i det nordlige Peru. Her kan du studere noen av de sakene som er funnet på stedet, og kopier som viser hvordan det så ut i førkolumbisk tid. Dette området er sammen med La Raya-fjellene fortsatt et viktig område for de spirituelle og religiøse. Mange sjamaner lever fortsatt her. Det kan være interessant for mange skandinaver å vite at den berømte norske arkeologen og oppdagelsesreisende Thor Heyerdahl i en periode ledet utgravninger på dette stedet! Vi returnerer til Chiclayo for å tilbringe natten der.

Denne morgenen besøker vi det berømte ”Museo de las Tumbas Reales de Sipan”. På dette museet vises gravfunn fra blant annet graven til en berømt og mektig Moche-prest. Ornamenter i gull og sølv, smykker, keramikk og trekunst har blitt flyttet fra graven til museet. Først og fremst i bevaringsøyemed og for at de skal være tilgjengelige for allmennheten, men også for å beskytte disse skattene mot gravrøvere. Denne 1800 år gamle graven er sammen med 11 andre kongelige gravplasser, noen av de best bevarte i Amerika. Etter museumsbesøket fortsetter vi vår rundreise i det nordlige Peru med en behagelig busstur sørover til byen Trujillo. Trujillo er Perus tredje største by. Vel framme får dere en kort guidet tur i byens historiske sentrum før vi spiser lunsj. Vi fortsetter til byen Huanchaco der vi overnatter på hotellet Las Palmeras de Huanchaco.

Dagens tur tar dere med til verdens største forhistoriske teglsteinsby og ruinene av Chan Chan. Chan Chan var en viktig by i Chimuriket. Byen er ca. 1200 år gammel, men havnet under inkafolkets styre i 1471, etter flere kriger som hadde foregått i over et tiår. Vår guide følger oss rundt til palassene, templene og det omfattende systemet med kanaler. Etterpå drar vi til Huaca del Sol og Huaca de la Luna for å se på de store Moche-pyramidene som ligger her. På Huaca de la Luna-pyramiden kan dere se vakre veggmalerier i sin opprinnelige farge, de forteller om Moche-folket, dets myter og deres hverdagsliv. Vi returnerer til Huanchaco for lunsj og tilbringer ettermiddagen sammen med lokale fiskere. De lærer oss om de urgamle teknikkene som har blitt brukt opp gjennom generasjonene for å skaffe mat fra havet. Etter en fullpakket dag, går vi om bord i en overnattingsbuss for å fortsette vår rundreise i det nordlige Peru. Vi skal videre til byen Huaraz, vi kommer dit tidlig neste morgen.

Vi kommer til Huaraz ca. ved 6-tiden om morgenen. Først sjekker vi inn på vårt fine bungalow-hotell. Formiddagen er til fri disposisjon og de fleste velger å få litt tiltrengt hvile og hente seg inn igjen etter reisen. De som orker kan se seg omkring i byen. Huaraz ligger i skyggen av den vakre Cordillera Blanca-fjellkjeden kalt ”De hvite fjellene”. Cordillera Blanca er den høyest beliggende tropiske fjellkjeden i verden, og har den største samlingen av isbreer i den tropiske sonen. På en dag med klart vær kan man også se Perus høyeste fjelltopp Huascaran på hele 6768 moh. Om ettermiddagen tar vi en buss opp til den vakre bresjøen Llanganuco. På tilbakeveien besøker dere de sjarmerende småbyene Carhuaz og Yungay. Vi returnerer til Huaraz om kvelden.

I dag drar vi ut på en spektakulær reise gjennom fjellmassivene til det imponerende og velbevarte tempelet Chavin de Huantar som er på UNESCOs verdensarvliste. Tempelet ble bygget for ca. 1200 år siden og er den eneste kjente og bevarte levningen fra Chavin-kulturen. Chavin-kulturen hadde makten over denne delen av det sentrale Peru, før inkafolket kom hit. Vi returnerer til Huaraz og passerer igjen den fantastiske Cahuish-tunnelen som er boret gjennom fjellet i en høyde av imponerende 4550 moh. Natten tilbringes i Huaraz.

I dag må dere tidlig opp, for vi må være på veien allerede kl. 6. Med Lima som reisemål reiser vi sørover på denne nest siste dagen på vår rundreise i det nordlige Peru. Vi stopper i Caral for å se på pyramidene som er datert tilbake til år 2600 før Kristus. Forskerne tror at disse pyramidene tilhørte den første bydannelsen i hele Sør-Amerika. Dere fortsetter reisen og passerer en fantastisk natur. Fra Laguna Conococha på 4000 meters høyde tar vi oss ned mot ørkenen og kyststripen nord for Lima. Vi spiser lunsj hos lokalbefolkningen før vi fortsetter til Lima. Vi ankommer Lima rundt kl. 21, etter en lang dag på reisefot.

Om formiddagen runder vi vår rundreise i det nordlige Peru av med et besøk på Museo de la Nacion. Her får vi anledning til å samle opp inntrykkene om alle de gamle kulturene vi har sett på reisen vår. Etter besøket på museet får dere transport til flyplassen, på vei hjem til Europa og Norge (ikke inkludert i prisen).

Ankomst til Norge.

Personale
 • Engelsktalende guide.
 • Lokale, profesjonelle bussjåfører.
Innkvartering
Alla hotell har minimum 3* eller flere stjerner. Hvis det mot formodning skulle oppstå en situasjon hvor noen hoteller er fullbooket, vil annet erstatningshotell av samme standard bli anvendt.
 • 1 natt på Hotel Sonesta Miraflores 4*
 • 2 netter På Hotel Gocta Lodge 3+*  (med basseng)
 • 2 netter på Casona Monsante Hotel, Chachapoyas 3*
 • 1 natt på Choctamal Lodge, Chachapoyas 3*
 • 2 netter på Refugio de Vichayito, Máncora 4*  (med basseng)
 • 2 netter på Central Hotel, Chiclayo 3*
 • 1 natt på Las Palmeras de Huanchaco, Huanchaco, Trujillo 4* (med basseng)
 • 2 netter på Hotel Colomba, Huaraz 3*
Lokale turer og Aktiviteter
 • Byrundtur i Lima med National Museum
 • Heldagstur til Laguna Sauce
 • 1 dags tur til Karajía og San Antonio Sarkofagerna
 • 1 dags tur til Kuelap og Macro
 • 1 dags tur til Sicán museet, Pomac-skogen og Tucume
 • Royal Tombs of Sipán museet
 • 1 dags tur til Chán Chán, templet Sun og Moon og Huanchaco
 • 1 dags tur til Llanganuco sjøen
 • Tur til Chavín de Huántar
 • Tur til Caral
Lokal Transport
 • All transport mellom flyplass og hotell, busstransport ifølge overstående dagsprogram
Måltider (se dagsprogrammet for detaljer)
 • Obs: Har du spesielle krav eller ønsker til maten, f.eks. allergier eller fordi du følger en vegetarisk diett, si ifra om dette allerede når reisen bestilles.
Reisegaranti
 • Reisegaranti garantert gjennom Reisegarantifondet er inkludert.  
Dette er ikke inkludert
 • Reiseforsikring inngår ikke. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sykdom, skader og andre nødstilfelle, hjemtransport osv. En god reiseforsikring bør prioriteres!
 • Drikkepenger.
 • Alkoholholdige drikkevarer.
 • Alle andre måltider enn de som er nevnt i reiseprogrammet.
 • Lokale flyskatter (ca. 8 USD pr. pers. pr. innenriksfly, og ca. 35 USD pr. pers. pr. utenriksfly

Relatert reise