Perureise med Nazca og Amazonas, inkl. fly - 20 dager

Pris fra: 38800 KR

Vår rundreise i Peru byr på mange av Perus store og klassiske opplevelser kombinert med vakker natur i 20 dager til ende. Dette er et eventyr hvor du kan la deg begeistre, beundre, forundre og fortrylle. Beundre den vaktsomme Vikunjaen som lytter etter farer. Kikker du opp ser du den andiske kondoren sveve på luftstrømmene høyt over ditt hode. Besøke Titicacasjøen og de flytende sivøyene, og la deg forundre av de indianske Quechua- og Aymara-kulturene. Du er ikke den første nordmannen som lar seg begeistre for det var ved Titicacasjøen at Thor Heyerdahl tok lære og la grunnlaget for sine berømmelige Ra-ferder. Mye tyder også på at selve Inkakulturen oppstod nettopp her ved Titicacasjøen. Du kan reise gjennom Inkaenes hellige dal og bli fortryllet av den tapte og for evig mystiske byen Machu Picchu. Her er det mange steder som naturlig nok står på UNESCOs verdensarvliste. Du kan fundere over de mystiske formene til Nazca-linjene og se de lekende sjøløvene ved Ballesta-øyene.Bli med dypt inn i jungelen rundt Puerto Maldonado og bo på Lodge. Hogg deg innover i jungelen med machete (tours) - på bortgjemte småstier og opplev dyr og en fauna du helt sikkert aldri har sett. Bli med oss til et land der to av verdens aller største kulturer møttes i en episk kamp. Bli med oss på en reise gjennom tiden, naturen og kulturen. Intet mindre - servert til deg på et inka-gullfat: Velkommen til rundreise i Peru!
Ved ankomsten til Jorge Chavez-flyplassen i Lima møtes du av en representant fra Machete Tours. Representanten vi gi dere alle den informasjon dere trenger for denne rundreise i Peru, og er samtidig tilgjengelig for å svare på alle spørsmål om reisen og dine nye omgivelser. Representanten sørger også for transport til vårt komfortable hotell som ligger ca. 40 minutter fra flyplassen i Miraflores-distriktet i Lima. Miraflores er et hyggelig, overskuelig og turistvennlig område som har mange restauranter, barer og god shopping. Vi anbefaler deg å besøke Larcomars shoppingsenter i Miraflores, hvor det er en fantastisk utsikt ut over Stillehavet og Perus kystlinje. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon.
Med start kl. 9.00 får vi en guidet tur gjennom Limas historiske sentrum. Vi kommer bl.a. forbi to av de store torgene ”Plaza de San Martín” og “Plaza Mayor”. Her får vi se fine eksempler på imponerende bygninger fra kolonialtiden, Limas mektige katedral, rådhuset og det imponerende presidentpalasset. Etterpå returnerer vi til Miraflores for å besøk på det berømte gullmuseet ”Museo de Oro”. Her får vi et lite inntrykk av hva de spanske conquistadorene møtte av rikdom da de kom til Inkariket på begynnelsen av 1500-tallet. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi returnerer til hotellet. Tidlig på ettermiddagen kommer vår turistbuss og henter oss, vi reiser videre sørover til Paracas. Bussturen tar ca. 4 timer og går langs den forrevne kysten forbi mange små pittoreske fiskelandsbyer. Paracas er en større havneby som bl.a. er kjent for sitt lokalt produserte druebrennevin Pisco. Nok om det. Etter at vi har sjekket inn på hotellet vårt, er resten av kvelden til fri disposisjon.
Etter frokost blir vi kjørt til havnen der vi går om bord på vår båt for å nyte en båttur rundt Ballastasøyene og det unike, ubebodde maritime reservatet. Disse bratte klippene byr på et rikt dyreliv med mulighet til å se skarver, inkaterner, pelikaner og andre sjøfugler. Nysgjerrige sjøløver og frakkekledde Humboldt-pingviner holder også til her i de brusende brenningene. Sjøfuglene trives her fordi vannet holder en relativt lav temperatur takket være den sterke Humboldtstrømmen som fører med seg kaldt vann fra Antarktis. Tilbake på land nyter vi en skalldyrslunsj og de som ønsker det kan prøve Perus meste berømte cocktail – Pisco Sour. Vi går deretter om bord i bussen og drar sørover til byen Nazca. Her blir vi natten over på vårt komfortable hotell.
På morgenkvisten får vi transport til den lokale flyplassen i Nazca, vi skal nemlig opp i luften og se på de mystiske Nazca-linjene. Disse linjene er gigantiske og ses derfor best fra luften. Vi garanterer at du blir fascinert både av størrelsene og mystikken til edderkoppen, apen, hunden, kolibrien, kondoren og alle de nesten 300 andre mystiske figurene. Linjene ble laget av nazcakulturen mellom år 200 og år 600 etter Kristus. Man tror at nazcaindianerne lagde bildene til gudene de tilba, men dette vet vi ikke helt sikkert. Det vi vet er at linjene ble laget ved at det tynne laget av små steiner ble fjernet så sandet under kom til syne, og at de helt sikkert har brukt avanserte matematiske kunnskaper for å kunne lage de over 100 m lange figurene. Tilbake på landjorden gjør vi et stopp ved ruinene i Chauchilla, en begravelsesplass med mumier som er enda eldre enn Nazca-linjene. Deretter returnerer vi til Nazca for å spise lunsj, før vi uten å nøle hopper om bord i bussen igjen og fortsetter vår rundreise i Peru. Vår vei går videre mot Arequipa, Perus nest største by. Vi ankommer Arequipa først rundt midnatt, så etter at vi har sjekket inn på hotellet, er det endelig på tide med en velfortjent hvil! Hoteller vårt er meget flott, i god gammeldags kolonistil og beliggende midt i det historiske sentrum i "Den hvite by" - på Plaza de Armas.
Etter en lang dag i går, har vi hele formiddagen til fri disposisjon. Først tidlig på ettermiddagen legger vi ut på en byvandring i denne helt spesielle byen. Byen ligger vakkert til mellom 3 vulkaner, El Misti (5822 moh.), Chachani (6057 moh.) og Pichu-Pichu (5669 moh.). Disse troner som enorme voktere over byen og minner oss om de gigantiske kreftene som siden tidenes morgen har formet dette området. Arequipa ligger på en høyde nesten 2400 meter over havet, og kalles som sagt også for "Den hvite by". Det er fordi nesten alle de flotte og monumentale bygningene utelukkende er bygget av hvit vulkansk stein som kalles ”sillar” eller "tuffstein". Etter et besøk til det vakre, store torget og byens katedral drar vi til Arequiopas aller største turistattraksjon: Det vakre Santa Catalina-klosteret. Klosteret var stengt for almenheten helt fram til 1970. Med plass til 400 nonner, var dette nærmest en egen by i byen. Vi drar videre til Yanahuara-torget for å få et godt overblikk over byens vulkanske omgivelser. Tilbake på hotellet gir vår guide en gjennomgang angående vår 2-dagers tur til Colca Canyon. Resten av dagen er til fri disposisjon.
Vi blir hentet tidlig om morgenen med buss for å fortsette vår rundreise i Peru til Colca Canyon. Turen går gjennom et åpent og dramatisk høyplatå kalt ”altiplano”. Det er et område som strekker seg opp mot høyder på 4000 meter over havet. Langs veien passerer vi små landsbyer og med litt hell kan vi få se lokalbefolkningen lede lamaer og alpakkaer over de store slettene. Når vi passerer naturreservatet Aguada Blanca kan vi kanskje også få øye på lamaens ville slektning, Vikunjaen! Om ettermiddagen kommer vi endelig til Chivay oppe på 3633 moh. – selve inngangsporten til Colca Canyon. Byens silhuett domineres av to spektakulære og høyst aktive vulkaner, Sabancaya og Ampato (6288 moh.). Etter en lang dag i buss drar vi til Chivays tempererte bad for å koble av og kvitte oss med reisestøvet.
Etter er en tidlig start på dagen og en god frokost, drar vi til Cruz del Condor. Her har vi en fantastisk utsikt ut over en av de dypeste delene av Colca Canyon. Herfra har vi også god mulighet for å spotte verdens største flyvende fugl, den majestetiske andiske kondoren med et vingespenn på nesten 3 meter! I de tidlige morgentimer letter disse fuglene og følger de oppadgående luftrømmene for å lete etter føde. Etter en fin formiddag med mange naturopplevelser skal vi besøke et lite lokalsamfunn hvor lokale bønder dyrker jorder og holder dyr, nesten på samme måte som de har gjort det til alle tider. De urgamle jordbruksterrassene er fortsatt i bruk, selv om de ble bygget av Inkaene eller kanskje er enda eldre. Vi returnerer til hotellet for å spise lunsj før vi tar bussen til byen Puno oppe ved Titicacasjøen. Vi tilbringer natten på vårt gode hotell som ligger helt nede ved strandkanten. Den beroligende lyden av vannet som slår mot strandkanten og den stjerneklare nattehimmelen, holder oss med godt selskap.
I dag skal vi på båttur på Titicacasjøen, en av verdens høyest beliggende og mest spesielle innsjøer, med et vannspeil oppe på hele 3820 moh. Vi sjekker først ut fra hotellet, og etter transport til Puno, går vi om bord i båten som venter oss. Første stopp ute på Titicacasjøen blir de berømte flytende øyene av siv. Dette er Uros-folkets hjemsted. Her har de utviklet et levesett og en kultur som helt og holdent er tilpasset et liv ute på vannet. De menneskeskapte øyene og båtene deres er bygget av siv, til stor inspirasjon for vår egen Thor Heyerdal da han skulle lære å bygge havgående fartøyer av samme materiale. Uros-folket lever av fiske og fangst. Vi forsetter videre til øya Amantani hvor vi får fast grunn under beina. Her kan vi i ro og mak tilbringe litt tid sammen med den lille lokalbefolkningen. Machete Tours lokale guide tar oss etter hvert med opp på øyas høyeste punkt. Både for å nyte utsikten, men også for å høre mer om øyas spennende pre-colombianske historie og alle de forhistoriske minnesmerkene som ligger spredt rundt på Amantani. Nå er snart en ny dag gått på vår etter hvert så omfangsrike rundreise i Peru. Vi nyter solnedgangen over Titicaca sammen med våre nye bekjente. Denne natten skal vi bo hos lokale familier som gir oss et førstehåndsinntrykk av deres kultur og livsstil.
På veien tilbake fra Amantani besøker vi Taquile Island. Denne øya domineres av antikke inkaterrasser og vi får også se en demonstrasjon av tradisjonelle vevteknikker. På øya spiser vi lunsj bestående av nyfanget Titicaca-regnbueørret, lokale frukter og grønnsaker. Etter dette går vi om bord igjen på båten og returnerer til hotellet i Puno. Der opplever vi nok en gang en rolig og ettertankens natt ved Titicacasjøens bredder.
I dag reiser vi fra Puno til Cusco som er inkarikets gamle hovedstad. Cusco er i dag en vakker og pulserende multikulturell by. Reisen er på nesten 9 timer og går gjennom et spektakulært landskap. Vi stanser ved mange interessante natur- og kulturhistoriske steder slik som det høye La Raya-passet på nesten 4300 moh. Husk at Galdhøpiggen bare er 2469 moh. - så her er det bare å nyte utsikten. Vi drar deretter ned til Raqchi og besøker et av inkarikets hellligste steder – ruinene etter tempelet Viracocha. I følge inkafolkets mytologi er Viracocha skaperen av alt liv og den helligste av alle guder. Når vi kommer fram til Cusco sjekker vi inn og får deretter en kort orientering om byen og morgendagens turplaner. Kvelden er fri til på egen hånd å utforske Cuscos livlige natteliv og utmerkede restauranter.
Formiddagen er satt av til at du kan utforske Cusco på egen hånd. Turen fortsetter videre til det imponerende seremonielle festningsverket Sacsayhuaman som ligger på en høyde to kilometer nord for Cusco. Den består av enorme steinvegger bygd uten noen form for bruk av mørtel. Hver enkelt stein er derfor tilpasset utrolig nøyaktig, litt av en bragd når en tenker på at de største steinene antas å veie helt opp mot 125 tonn. Stedet brukes i dag til å feire Inti Rami, inkaenes solfest, hvert år ved vintersolverv i juni. Saksaywaman betyr «stedet hvor ørnen mettes». På veien tilbake fra Sacsayhuaman besøker vi også de velbevarte byene Quenco og Puka Pukara, samt tempelet Tambo Machay. Turen tar til sammen ca. 4½ til 5 timer. Når vi kommer tilbake til hotellet er resten av kvelden til fri disposisjon.
Denne dagen er satt av til at du kan utforske Cusco på egen hånd. Forslag til steder å besøke: Den 12-kantede inkasteinen Calle Hatun Rumiyoc, heksemarkedet – ’Witches Market’ eller La Merced-kirken. Kirken ble ødelagt i et jordskjelv, men ble gjenoppbygget i sin opprinnelige kolonistil. Vi kan etter ønske ordne besøk på en lokal skole. Her får du høre mer om skolen, det lokale næringsliv og de utfordringer den oppvoksende generasjon i Peru står overfor. Gi beskjed om du ønsker dette på forhånd. Om kvelden møtes vi på en lokal restaurant for å spise en felles middag og nyte en kveld med god musikk og tradisjonell dans.
Vår rundreise i Peru går i dag til Inkaenes hellige dal. ”The Sacred Valley”. Vi drar fra Cusco med buss inn i kjernen av Quechua-kulturen. Landsbygda her består for det meste av dyrket mark, og lokale bønder lever stort sett på samme vis som de har gjort i århundrer. Den majestetiske snøkledde fjellkjeden Vilcanota som dominerer landskapet kommer til syne etter en stund. Vi får se fjellene med bratte toppisbreer som tårner drøyt 5000 meter over havet. Lokalbefolkningen betrakter disse fjellene som guder, ”Apus”, og noen tror ennå at de har en hellig kraft. Vår første stopp blir ved markedet i Pisac som voktes av en imponerende inkafestning. Etter lunsj fortsetter vi til Ollantaytambo. Ved det imponerende fortet som ligger over byen utkjempede inkaene under ledelse av Manco Inca, et av de største slag mot de spanske erobrerne. Når vi kjører tilbake til Cusco stanser vi i den vakre byen Chinchero. Chinchero ligger i høylandet mellom Cusco og den hellige dalen. Her besøker vi bysenteret, kirken og markedet før vi returnerer til Cusco og hotellet vårt.
Tidlig om morgenen drar vi til jernbanestasjonen for å kjøre tog til Aguas Calientes. Den lille byen ligger nedenfor de fantastiske ruinene av Machu Picchu, som står på UNESCOs verdensarvliste. Toget vi kjører er spesialdesignet med glasstak, slik at vi bedre kan se det utrolige landskapet vi kjører gjennom. Mens vi nyter en lettere frokost vil guiden vår peke på severdighetene vi passerer. Når vi kommer til Aguas Calientes blir vi kjørt hotellet vårt. Etter innsjekking kan du nyte byens berømte varme kilder. Middag kan inntas i hotellrestauranten eller i en av de mange restaurantene i byen.
Vi begynner dagen tidlig, og etter bare 25 minutter er vi oppe ved et av jordens aller største underverk, selveste Machu Picchu. Machu Picchu ligger på en fjellhylle i 2380 meters høyde. Den er omgitt av tropisk og tåkedekt fjellskog på alle sider, samtidig som snøkledde fjelltopper skimtes i det fjerne. Alt dette og ikke minst historien, legendene og det vi ikke vet - gjør stedet helt magisk. Før Machu Picchu ble gjenoppdaget av Hiram Bingham, var den kun en by som noen hadde hørt om, men som ingen visste hvor lå. Hadde den overhodet eksistert, eller var den kun en legende. Det er mange som i ettertid har forsøkt å tolke formålet med Machu Picchu, og hvem var det som bodde her? Hvorfor ligger den akkurat her, høyt oppe, på en bortgjemt og uframkommelig fjelltopp? Ingen har egentlig funnet svarene. Så kanskje vil dette for alltid forbli historiens og inkaenes store hemmelighet! Etter en guidet tur på Machu Picchu har du mulighet for at utforske ruinene på egen hånd. Og ønsker du en ekstra utfordring kan du også bestige fjelltoppen som ligger like bak Machu Picchu, den som heter Huayna Picchu. Når vi kommer ned til Aguas Calientes igjen, ar vi toget kl. 16.30 og reiser tilbake til Cuzco. Vi kommer fram til Cuzco tidlig på kvelden og får transport til hotellet. Kvelden er til fri disposisjon og dere må gjerne utforske Cuzco!
I dag flyr vi til den lille jungelbyen Puerto Maldonado. Vi møtes på flyplassen i Puerto Maldonado, og du vil få 15-20 minutter til å pakke om bagasjen for turen inn i jungelen. Unødvendig bagasje lagres på lodgens kontor, 5 minutter unna flyplassen. Bussturen til urfolkssamfunnet Infierno tar omtrent 45 minutter, og herfra går turen videre med båt i en halvtime. Etter en avslappende båttur gjennom fantastisk natur, ankommer vi lodgen, der manageren møter oss og forteller mer om aktivitetene og oppholdet. Den første aktiviteten er bueskyting. Et medlem av samfunnet forteller om hvordan pil og bue ble brukt til jakt i området, og for de som ønsker det, er det mulig å teste egne ferdigheter med buen. Etter middag, er det ut i båt for å lete etter kaiman med lommelykt. Rød refleksjon fra lyset fra lyktene i kaimanens øyne vil avsløre hvor dyrene befinner seg. Dette er en god anledning til å observere andre nattaktive dyr i tillegg til kaimaner.
Etter frokost går turen med båt og til fots til en innsjø i reservatet. Vakker natur omgir oss når vi lar oss føre over vannet på en flåte. Et variert fugle- og dyreliv, som hoatzin, aper, ara-papegøyer, svarte kaimaner — og om vi er riktig heldige, en familie av kjempeoterne som lever i innsjøen. På vei tilbake til lodgen passerer vi en «Parrot clay lick», et sted der papegøyer samles for å spise leire. Hit kommer araer og andre papegøyer for å spise salt, grunnen til denne oppførselen antas å være at saltet fra leiren virker rensende for papegøyene, som har en diett bestående av frukt. Etter lunsj går turen til Ñape botaniske hage, en hage med medisinske planter. Her møtes vi av samfunnets shaman, som vil snakke med oss om bruken av naturmedisin og planter, som benyttes av menneskene her til å kurere sykdom. Man får også muligheten til å besøke lokalene der medisinen er preparert. Etter middag er det tid for en nattevandring langs en av lodgens stier. Vi søker etter insekter, amfibier, taranteller, flaggermus og nattaktive fugler, mens vi lytter til de mange lydene som er i jungelen på nattestid. Er vi heldige, kan vi også få øye på nattaktive pattedyr.
Etter frokost forlater vi vår jungelresidens for å fortsette turen til Lima. Vi drar tilbake til Puerto Maldonado med båt langs elven. I Puerto Maldonado får vi besøke det fargerike markedet før vi tar flyet til Lima. Flyreisen tar ca. 3 timer. Ved ankomsten til Lima møtes vi av en representant fra Machete Tours og blir kjørt i privat buss til vårt hotell i Miraflores-distriktet. Kvelden er fri til å koble av og nyte Limas barer, restauranter og uteliv.
Denne siste morgenen på vår 20 dagers rundreise i Peru kan dere bli med på en guidet tur til Miraflores Indian Craft Market (et håndverksmarked) der dere kan finne keramikk, tekstiler og smykker fra hele Peru, men med særlig vekt på de indianske tradisjoner. På det vakkert beliggende shoppingsenteret Larcomar har dere utsikt over Stillehavet, og der kan dere kjøpe dere en utmerket lunsj. Etterpå returnerer dere til hotellet før du får privattransport til Jorge Chavez-flyplassen utenfor Lima i god tid (ca. 3 timer) før ditt fly har avgang.
Hvis du ikke vil hjem ennå, så er ekstra netter på hotell i Lima enkelt å ordne.
Personale
 • Engelsktalende guide.
 • Lokale profesjonelle buss- og båtførere.
Innkvartering
 • Alle hoteller er 4* eller 5* stjerners hotellklasse med unntak av innkvarteringen på Amantani-øya i Titicacasjøen, hvor vi bor hos lokale familier. Hvis det mot formodning skulle oppstå en situasjon hvor noen hoteller er fullbooket, vil annet erstatningshotell av samme standard bli anvendt.
 • 1 natt på Hotel Sheraton, Lima 5* (med basseng)
 • 1 natt på Hotel Hacienda, Paracas 4* (med basseng)
 • 1 natt på Hotel Cantalloc, Nazca 4* (med basseng)
 • 2 netter på Casa Andina P. C. Arequipa 5* (med basseng, gym og spa )
 • 1 natt på Hotel Pozo del Cielo, Chivay 4*
 • 2 netter på Hotel Sonesta, Puno 4*
 • 1 natt hos en lokal familie på Amantani Island, Lake Titicaca
 • 5 netter på Casa Andina P. C. Cusco 5*
 • 1 natt på Hotell El Mapi, Aguas C. 4*  (med basseng og spa)
 • 2 netter på Nape Lodge Tambopata.
 • 1 natt på Hotel Estelar Miraflores, Lima 5* (med basseng og spa)
Lokale turer og aktiviteter
 • Lima - bytur
 • Arequipa - bytur
 • Ballestas-øyene - båtrundtur
 • Fly over Nazca-linjene
 • Colca Canyon – 2 dagers tur
 • Titicacasjøen – 2 dagers tur
 • Cusco - bytur
 • Inkaenes hellige dal - tur
 • Machu Picchu og Aguas Calientes - 2 dagers tur
 • Puerto Maldonado – 3 dagers tur i regnskogen
 • Miraflores – guidet tur (frivillig)
Transport
 • Internasjonalt fly tur/retur fra Oslo, Stockholm, Göteborg eller København til Lima.
 • Alle flyskatter og avgifter
 • Innenriksfly fra Cusco til Lima
 • Innenriksfly fra Puerto Maldonado til Lima
 • Buss fra Lima til Pisco (med transfer)
 • Buss fra Paracas til Nazca (med transfer)
 • Buss fra Nazca til Arequipa (med transfer)
 • Buss fra Colca til Puno (med transfer)
 • Turistbuss fra Puno til Cusco (med transfer)
 • Busstransport under Colca Canyon-turen
 • Båttransport på Titicacasjøen
 • Vistadome-toget til og fra Aguas Calientes
 • Transfer til og fra flyplassen i Lima
Måltider
 • 18 frokoster
 • 10 lunsjer
 • 4 middager
 • Obs: Har du spesielle krav eller ønsker til maten, f.eks. allergier eller fordi du følger en vegetarisk diett, si ifra om dette allerede når reisen bestilles.
Reisegaranti
 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet er inkludert.   
Dette er ikke inkludert
 • Reiseforsikring inngår ikke. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sykdom, skader og andre nødstilfelle, hjemtransport osv. En god reiseforsikring bør prioriteres!
 • Alle andre måltider enn de som er nevnt i reiseprogrammet.
 • Alkoholholdige drikkevarer.
 • Drikkepenger.
 • Pris per person i dobbeltrom: fra kr. 38 800
 • Enkeltromtillegg: fra: kr. 6 155
 
 • Etter en foreløpig bestilling har du 7 dagers angrefrist. Deretter må vi få en innbetaling for reisen.
 • Vi forbeholder oss retten til å endre prisene ved valutaendringer og økte flyskatter. Hvis du velger å betale hele summen for turen etter 7 dager, vil prisen ikke bli påvirket av ovenstående.

Relatert reise