Perureise med Nazca, Inkastien og Amazonas, inkl. fly - 20 dager

Pris fra: 37450 KR

Besøke Titicacasjøen og de flytende sivøyene, og la deg forundre av de indianske Quechua- og Aymara-kulturene. Bli med på en vandring i Inkaenes fotspor helt opp til deres magiske by Machu Picchu, en av verdens aller beste turer. Her er det mange steder som naturlig nok står på UNESCOs verdensarvliste. Du kan fundere over de mystiske formene til Nazca-linjene og se de lekende sjøløvene ved Ballestaøyene. Bli med dypt inn i jungelen rundt Puerto Maldonado og bo på Lodge. Hogg deg innover i jungelen med Machete Tours - på bortgjemte småstier og opplev dyr og en fauna du helt sikkert aldri har sett tidligere. Bli med oss til et land der to av verdens aller største kulturer møttes i en episk kamp. Bli med oss på en reise gjennom tiden, naturen og kulturen. Intet mindre! Velkommen til din rundreise i Peru!
Ved ankomsten til Jorge Chavez-flyplassen i Lima møtes dere av en representant fra Machete Tours. Representanten vi gi dere alle den informasjon dere trenger for denne rundreise i Peru, og er samtidig tilgjengelig for å svare på alle spørsmål om reisen og dine nye omgivelser. Representanten sørger også for transport til vårt komfortable hotell som ligger ca. 40 minutter fra flyplassen i Miraflores-distriktet i Lima. Miraflores er et hyggelig, overskuelig og turistvennlig område som har mange restauranter, barer og god shopping. Vi anbefaler deg å besøke Larcomars shoppingsenter i Miraflores, hvor det er en fantastisk utsikt ut over Stillehavet og Perus kystlinje. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon.
Med start kl. 9.00 får vi en guidet tur gjennom Limas historiske sentrum. Vi kommer bl.a. forbi to av de store torgene ”Plaza de San Martín” og “Plaza Mayor”. Her får vi se fine eksempler på imponerende bygninger fra kolonialtiden, Limas mektige katedral, rådhuset og det imponerende presidentpalasset. Etterpå returnerer vi til Miraflores for å besøk på det berømte gullmuseet ”Museo de Oro”. Her får vi et lite inntrykk av hva de spanske conquistadorene møtte av rikdom da de kom til Inkariket på begynnelsen av 1500-tallet. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi returnerer til hotellet. Tidlig på ettermiddagen kommer vår turistbuss og henter oss, vi reiser videre sørover til Paracas. Bussturen tar ca. 4 timer og går langs den forrevne kysten forbi mange små pittoreske fiskelandsbyer. Paracas er en større havneby som bl.a. er kjent for sitt lokalt produserte druebrennevin Pisco. Nok om det. Etter at vi har sjekket inn på hotellet vårt, er resten av kvelden til fri disposisjon.
Etter frokost blir vi kjørt til havnen der vi går om bord på vår båt for å nyte en båttur rundt Ballastasøyene og det unike, ubebodde maritime reservatet. Disse bratte klippene byr på et rikt dyreliv med mulighet til å se skarver, inkaterner, pelikaner og andre sjøfugler. Nysgjerrige sjøløver og frakkekledde Humboldt-pingviner holder også til her i de brusende brenningene. Sjøfuglene trives her fordi vannet holder en relativt lav temperatur takket være den sterke Humboldtstrømmen som fører med seg kaldt vann fra Antarktis. Tilbake på land nyter vi en skalldyrslunsj og de som ønsker det kan prøve Perus meste berømte cocktail – Pisco Sour. Vi går deretter om bord i bussen og drar sørover til byen Nazca. Her blir vi natten over på vårt komfortable hotell.
På morgenkvisten får vi transport til den lokale flyplassen i Nazca, vi skal nemlig opp i luften og se på de mystiske Nazca-linjene. Disse linjene er gigantiske og ses derfor best fra luften. Vi garanterer at du blir fascinert både av størrelsene og mystikken til edderkoppen, apen, hunden, kolibrien, kondoren og alle de nesten 300 andre mystiske figurene. Linjene ble laget av nazcakulturen mellom år 200 og år 600 etter Kristus. Man tror at nazcaindianerne lagde bildene til gudene de tilba, men dette vet vi ikke helt sikkert. Det vi vet er at linjene ble laget ved at det tynne laget av små steiner ble fjernet så sandet under kom til syne, og at de helt sikkert har brukt avanserte matematiske kunnskaper for å kunne lage de over 100 m lange figurene. Tilbake på landjorden gjør vi et stopp ved ruinene i Chauchilla, en begravelsesplass med mumier som er enda eldre enn Nazca-linjene. Deretter returnerer vi til Nazca for å spise lunsj, før vi uten å nøle hopper om bord i bussen igjen og fortsetter vår rundreise i Peru. Vår vei går videre mot Arequipa, Perus nest største by. Vi ankommer Arequipa først rundt midnatt, så etter at vi har sjekket inn på hotellet, er det endelig på tide med en velfortjent hvil! Hoteller vårt er meget flott, i god gammeldags kolonistil og beliggende midt i det historiske sentrum i "Den hvite by" - på Plaza de Armas.
Etter en lang dag i går, har vi hele formiddagen til fri disposisjon. Først tidlig på ettermiddagen legger vi ut på en byvandring i denne helt spesielle byen. Byen ligger vakkert til mellom 3 vulkaner, El Misti (5822 moh.), Chachani (6057 moh.) og Pichu-Pichu (5669 moh.). Disse troner som enorme voktere over byen og minner oss om de gigantiske kreftene som siden tidenes morgen har formet dette området. Arequipa ligger på en høyde nesten 2400 meter over havet, og kalles som sagt også for "Den hvite by". Det er fordi nesten alle de flotte og monumentale bygningene utelukkende er bygget av hvit vulkansk stein som kalles ”sillar” eller "tuffstein". Etter et besøk til det vakre, store torget og byens katedral drar vi til Arequiopas aller største turistattraksjon: Det vakre Santa Catalina-klosteret. Klosteret var stengt for almenheten helt fram til 1970. Med plass til 400 nonner, var dette nærmest en egen by i byen. Vi drar videre til Yanahuara-torget for å få et godt overblikk over byens vulkanske omgivelser. Tilbake på hotellet gir vår guide en gjennomgang angående vår 2-dagers tur til Colca Canyon. Resten av dagen er til fri disposisjon.
Vi blir hentet tidlig om morgenen med buss for å fortsette vår rundreise i Peru til Colca Canyon. Turen går gjennom et åpent og dramatisk høyplatå kalt ”altiplano”. Det er et område som strekker seg opp mot høyder på 4000 meter over havet. Langs veien passerer vi små landsbyer og med litt hell kan vi få se lokalbefolkningen lede lamaer og alpakkaer over de store slettene. Når vi passerer naturreservatet Aguada Blanca kan vi kanskje også få øye på lamaens ville slektning, Vikunjaen! Om ettermiddagen kommer vi endelig til Chivay oppe på 3633 moh. – selve inngangsporten til Colca Canyon. Byens silhuett domineres av to spektakulære og høyst aktive vulkaner, Sabancaya og Ampato (6288 moh.). Etter en lang dag i buss drar vi til Chivays tempererte bad for å koble av og kvitte oss med reisestøvet.
Etter er en tidlig start på dagen og en god frokost, drar vi til Cruz del Condor. Her har vi en fantastisk utsikt ut over en av de dypeste delene av Colca Canyon. Herfra har vi også god mulighet for å spotte verdens største flyvende fugl, den majestetiske andiske kondoren med et vingespenn på nesten 3 meter! I de tidlige morgentimer letter disse fuglene og følger de oppadgående luftrømmene for å lete etter føde. Etter en fin formiddag med mange naturopplevelser skal vi besøke et lite lokalsamfunn hvor lokale bønder dyrker jorder og holder dyr, nesten på samme måte som de har gjort det til alle tider. De urgamle jordbruksterrassene er fortsatt i bruk, selv om de ble bygget av Inkaene eller kanskje er enda eldre. Vi returnerer til hotellet for å spise lunsj før vi tar bussen til byen Puno oppe ved Titicacasjøen. Vi tilbringer natten på vårt gode hotell som ligger helt nede ved strandkanten. Den beroligende lyden av vannet som slår mot strandkanten og den stjerneklare nattehimmelen, holder oss med godt selskap.
I dag skal vi på båttur på Titicacasjøen, en av verdens høyest beliggende og mest spesielle innsjøer, med et vannspeil oppe på hele 3820 moh. Vi sjekker først ut fra hotellet, og etter transport til Puno, går vi om bord i båten som venter oss. Første stopp ute på Titicacasjøen blir de berømte flytende øyene av siv. Dette er Uros-folkets hjemsted. Her har de utviklet et levesett og en kultur som helt og holdent er tilpasset et liv ute på vannet. De menneskeskapte øyene og båtene deres er bygget av siv, til stor inspirasjon for vår egen Thor Heyerdal da han skulle lære å bygge havgående fartøyer av samme materiale. Uros-folket lever av fiske og fangst. Vi forsetter videre til øya Amantani hvor vi får fast grunn under beina. Her kan vi i ro og mak tilbringe litt tid sammen med den lille lokalbefolkningen. Machete Tours lokale guide tar oss etter hvert med opp på øyas høyeste punkt. Både for å nyte utsikten, men også for å høre mer om øyas spennende pre-colombianske historie og alle de forhistoriske minnesmerkene som ligger spredt rundt på Amantani. Nå er snart en ny dag gått på vår etter hvert så omfangsrike rundreise i Peru. Vi nyter solnedgangen over Titicaca sammen med våre nye bekjente. Denne natten skal vi bo hos lokale familier som gir oss et førstehåndsinntrykk av deres kultur og livsstil.
På veien tilbake fra Amantani besøker vi Taquile Island. Denne øya domineres av antikke inkaterrasser og vi får også se en demonstrasjon av tradisjonelle vevteknikker. På øya spiser vi lunsj bestående av nyfanget Titicaca-regnbueørret, lokale frukter og grønnsaker. Etter dette går vi om bord igjen på båten og returnerer til hotellet i Puno. Der opplever vi nok en gang en rolig og ettertankens natt ved Titicacasjøens bredder.
I dag reiser vi fra Puno til Cusco som er inkarikets gamle hovedstad. Cusco er i dag en vakker og pulserende multikulturell by. Reisen er på nesten 9 timer og går gjennom et spektakulært landskap. Vi stanser ved mange interessante natur- og kulturhistoriske steder slik som det høye La Raya-passet på nesten 4300 moh. Husk at Galdhøpiggen bare er 2469 moh. - så her er det bare å nyte utsikten. Vi drar deretter ned til Raqchi og besøker et av inkarikets hellligste steder – ruinene etter tempelet Viracocha. I følge inkafolkets mytologi er Viracocha skaperen av alt liv og den helligste av alle guder. Når vi kommer fram til Cusco sjekker vi inn og får deretter en kort orientering om byen og morgendagens turplaner. Kvelden er fri til på egen hånd å utforske Cuscos livlige natteliv og utmerkede restauranter.
Denne dagen er satt av til at du kan utforske Cusco på egen hånd. Forslag til steder å besøke: Den 12-kantede inkasteinen Calle Hatun Rumiyoc, heksemarkedet – ’Witches Market’ eller La Merced-kirken. Kirken ble ødelagt i et jordskjelv, men ble gjenoppbygget i sin opprinnelige kolonistil. Vi kan etter ønske ordne besøk på en lokal skole. Her får du høre mer om skolen, det lokale næringsliv og de utfordringer den oppvoksende generasjon i Peru står overfor. Gi beskjed om du ønsker dette på forhånd. Om kvelden møtes vi på en lokal restaurant for å spise en felles middag og nyte en kveld med god musikk og tradisjonell dans.
Vi blir hentet tidlig på morgenen for en to timers spektakulær bussreise gjennom Inkafolkets hellige dal, og videre til den gamle markedsbyen Ollantaytambo. Her blir det mulighet for å gjøre de siste innkjøpene før selve turen til Inkastien starter. Vi fortsetter kjøreturen en times tid til vi når fram til ”Km 82” som er startpunktet for vår tur langs Inkastien til Machu Picchu. Med utsyn til det storslåtte snødekte fjellet Veronica (5750 moh. og høyeste fjell i Urubamba-fjellkjeden), nyter vi en næringsrik frokost innen selve turen til Inkastien starter. Etterpå er det bare å få på seg fjellskoene. Vi legger i vei og etter en stund er alle sommerfuglene i magen borte og vi kan begynne å nyte den fantastiske turen. Helt i starten kommer vi forbi de kjente jordbruksterassene til Inkaene ved Patallacta, og etter ca. tre timers vandring kommer vi fram til vår første campingplass ved byen Huayllabamba.
I dag er det viktig å få i seg en skikkelig frokost, for dette blir den tøffeste dagen på turen vår langs Inkastien til Machu Picchu. Vi skal nemlig over det høyeste av fjellpassene. Vi starter stigningen opp gjennom et område av tåkete, tropisk fjellskog forbi Llulluchampa. Etter ca. to og en halv time begynner vi å nærme oss Warmiwañusca, ’den døde kvinnens pass’, som ligger på 4200 meters høyde. Vi blir selvsagt her oppe på toppen en liten stund, beundrer utsikten, hverandre og tar bilder av dagens store oppnåelse. Deretter går det nedover igjen til Pacaymayodalen der vi slår leir. Nå er det klart for middag og hvile etter dagens anstrengelser.
I dag klatrer vi oppover Inkatrappen for å komme til det andre passet på 3850 meters høyde. Fra dette passet har du en spektakulær utsikt over fjellkjeden Vilcabamba. Dette fjellområdet var Inkafolkets siste skjulested etter at de spanske conquistadorene jaget Manco Inka og hans følgere på flukt. Deretter fortsetter vi til Aobambadalen og til Sayacmarca – den utilgjengelige byen. Stien fortsetter sakte oppover i tåkete fjellskog til det tredje passet som igjen gir oss en fantastisk utsikt over fjellkjeden Vilcabamba. Herfra går det bratt nedover, mer enn 1000 meter til ruinene av Winay Huayna (”Evig ung”), og siden til de massive terrassene ved Intipata. Vi slår leir i disse naturskjønne omgivelsene og gjør oss klar til en tidlig start på morgendagen og det siste rykket fram mot Machu Picchu.
Vi legger i vei på en times fottur til Intipunku – Solporten, grytidlig på morgenen. Herfra kan vi se ned på Machu Picchu - vi skal bare roe oss ned og vente litt - til solens livgivende stråler endelig når over de omgivende fjelltopper - og åpenbarer magien og Machu Picchu for oss. Deretter følger en to til tre timers guidet tur blant ruinene, der vi får lære om ruinenes historie og anvendelse. Etterpå kan du utforske området på egenhånd. Ønsker du en ekstra utfordring kan du også bestige fjelltoppen som ligger like bak Machu Picchu, den som heter Huayna Picchu. Etter å ha besøkt det verdensberømte Machu Picchu, spiser vi lunsj i en av Aguas Calientes restauranter. Deretter er det på tide å ta ettermiddagstoget tilbake til Cuzco. Vel fremme i Cuzco får dere transport til hotellet deres.
I dag flyr vi til den lille jungelbyen Puerto Maldonado. Ved ankomst møtes vi av guiden vår og får transport til torget, der vi venter på at tillatelsen skrives ut. Mens dere venter kan dere nyte synet av elvene Madre del Dios (Guds Mor) og Tambopata som møtes her. Vi får skyss videre til havnen og går om bord på motorbåten som tar oss med på en 40 minutters reise nedover Madre del Dios-floden til vår residens i jungelen. Vel framme får vi en velkomstdrink og tid til å installere oss i vakre og rolige omgivelser. Det finnes også et lite basseng hvis dere ønsker en forfriskende dukkert! Kl. 15.30 henter guiden oss for å ta oss med på en 2-3 timers vandring inn i regnskogen. Vi utforsker naturen og dyrelivet og lærer oss mer om dette unike, men sårbare økosystemet. Like før kveldsmørket senker seg, ser vi hvordan papegøyer, macaws- og toucansfuglene returnerer til sine bosteder og helt andre dyr dukker opp. Kl. 19.00 tar vi en båttur på floden for å se etter kaimaner (Sør-Amerikas alligatorer) og andre dyr som vi kan se ved at øynene deres reflekter lyset i våre lommelykter. Vi returnerer til residensen vår for middag og avkobling i bassenget, under lyset fra stjernehimmelen.
Vi står opp kl. 05.30 for å dra til en papegøye-’Collpa’. Et samlingsted hvor hele 5 forskjellige arter papegøyer kommer for å spise leire som inneholder mange nyttige mineraler. Forskerne tror denne leiren bl.a. hjelper fuglene med fordøyelsen. Dette er virkelig en spesiell, fargerik og høylytt opplevelse. Vi besøker også ’Monkey Island’ der noen av Amazonas-områdets mange forskjellige primater kan ses i deres naturlige miljø. Resten av dagen bruker vi på å besøke Tambopata Candamo-reservatet og Lago Sandoval. Her er vi midt inne i jungelen, så vi får helt sikkert se et helt utrolig rikt dyreliv, f.eks. de sjeldne svarte kaimaner som kan bli nesten 6 meter lange, kjempeoter, brølaper og capuchin-aper. Vi utforsker sjøen med hjelp av en kano. En utmerket måte å observere dyrelivet på uten å forstyrre det, på denne måten skremmer vi heller ikke så lett dyrene vekk. Etter en fantastisk solnedgang returnerer vi til Lodgen for middag. De som ønsker det kan få massasje av en av residensens massører!
Etter frokost forlater vi vår jungelresidens for å fortsette turen til Lima. Vi drar tilbake til Puerto Maldonado med båt langs elven. I Puerto Maldonado får vi besøke det fargerike markedet før vi tar flyet til Lima. Flyreisen tar ca. 3 timer. Ved ankomsten til Lima møtes vi av en representant fra Machete Tours og blir kjørt i privat buss til vårt hotell i Miraflores-distriktet. Kvelden er fri til å koble av og nyte Limas barer, restauranter og uteliv.
Denne siste morgenen på vår 20 dagers rundreise i Peru kan dere bli med på en guidet tur til Miraflores Indian Craft Market (et håndverksmarked) der dere kan finne keramikk, tekstiler og smykker fra hele Peru, men med særlig vekt på de indianske tradisjoner. På det vakkert beliggende shoppingsenteret Larcomar har dere utsikt over Stillehavet, og der kan dere kjøpe dere en utmerket lunsj. Etterpå returnerer dere til hotellet før du får privattransport til Jorge Chavez-flyplassen utenfor Lima i god tid (ca. 3 timer) før ditt fly har avgang.
Hvis du ikke vil hjem ennå, så er ekstra netter på hotell i Lima enkelt å ordne. Ta kontakt, så finner vi alternativer som passer dine ønsker.
Personale
 • Engelsktalende guide.
 • Lokale profesjonelle buss- og båtførere.
 • Inkatrekking: Tospråklig sertifisert guide. Bærere som bærer camping- og turutstyr. En profesjonell kokk følger med på turen. Våre guider har med seg førstehjelpsutstyr, satellittelefon og en oksygenflaske, i tilfelle et uhellet mot formodning skulle være ute.
Innkvartering
 • Alle hoteller er 4*+ og 5* med unntak av innkvarteringen på Amantani-øya i Titicacasjøen hvor vi bor hos lokale familier. Hvis det mot formodning skulle oppstå en situasjon hvor noen hoteller er fullbooket, vil annet erstatningshotell av samme standard bli anvendt.
 • 1 natt på Hotel Sheraton, Lima 5* (med basseng)
 • 1 natt på Hotel Hacienda, Paracas 4* (med basseng)
 • 1 natt på Hotel Cantalloc, Nazca 4* (med basseng)
 • 2 netter på Hotel Katari. Arequipa 4* (med spa )
 • 1 natt i Colca på Hotel Colca L. Spa 4* (med spa og basseng)
 • 2 netter på Hotel Sonesta, Puno 4*
 • 1 natt boende med en lokal familj på Amantani Island, Lake Titicaca
 • 3 netter på Casa Andina P. C. Cusco 5*
 • 2 netter på Nape Lodge Tambopata.
 • 1 natt på Hotel Estelar Miraflores, Lima 5* (med basseng og spa)
Lokale turer og aktiviteter
 • Lima - bytur
 • Arequipa - bytur
 • Ballestas-øyene - rundtur med båt
 • Fly over Nazca-linjene
 • Colca Canyon – 2 dagers tur
 • Titicacasjøen – 2 dagers tur
 • Tur langs Inkastien til Mach Picchu – 4 dagers tur
 • Cusco - bytur
 • Inkaenes hellige dal - tur
 • Machu Picchu og Aguas Calientes - 2 dagers tur
 • Puerto Maldonado – 3 dagers tur i regnskogen
 • Miraflores – guidet tur (frivillig)
Transport
 • Internasjonalt fly tur/retur. Alle flyskatter og avgifter
 • Innenriksfly fra Cusco til Puerto Maldonado
 • Innenriksfly fra Puerto Maldonado til Lima
 • Buss fra Lima til Pisco (med transfer)
 • Buss fra Paracas til Nazca (med transfer)
 • Buss fra Nazca til Arequipa (med transfer)
 • Buss fra Colca til Puno (med transfer)
 • Turistbuss fra Puno til Cusco (med transfer)
 • Busstransport under Colca Canyon turen
 • Båttransport på Titicacasjøen
 • Vistadome-toget fra Aguas Calientes til Cuzco
 • Transport til og fra flyplassen i Lima
Måltider (se i dagsprogrammet for detaljer)
 • 18 frokoster
 • 12 lunsjer
 • 6 middager
 • Trekking: På fotturene lager vår egen kokk gode og næringsrike måltider. På fotturene får du også energirik drikke underveis.
 • Obs: Har du spesielle krav eller ønsker til maten, f.eks. allergier eller fordi du følger en vegetarisk diett, si ifra om dette allerede når reisen bestilles.
Reisegaranti
 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet er inkludert.  
Dette er ikke inkludert
 • Reiseforsikring inngår ikke. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sjukdom, skader og andre nødstilfelle, hjemtransport osv.
 • Alle andre måltider enn de som er nevnt i reiseprogrammet.
 • Alkoholholdige drikkevarer.
 • Drikkepenger.
   
 • Pris pr person i dobbeltrom inkl. fly: fra 37 450 kr.
 • Enkeltromstillegg:  5 760 kr.
 
 • Denne reisen kan kombineres med andre reiser. Dere kan også legge inn tidligere ankomst eller senere hjemkomst dersom ønskelig. Ta kontakt for en prat om mulighetene.
 • Prisen er beregnet på laveste bookingsklasse på fly. Likeledes er fly med Air France eller KLM tur/retur til Oslo, Trondheim eller Stavanger fra Lima inkludert. Alle flyskatter og avgifter er også inkludert.

Relatert reise