Peru og Galapagos (gruppereise), inkl. fly - 15 dager

Pris fra: 60600 KR

Den spennende turen vår «Machu Picchu til Galapagos» kombinerer tre av Sør-Amerikas største severdigheter: De fantastiske ruinene Machu Picchu – et stykke av verdens kulturarv, Cusco – den tidligere hovedstaden i Inkariket, som nå er en blomstrende by full av vakre eksempler på både inkakulturen og kolonialarkitektur, og sist men ikke minst, har vi et 5-dagers cruise i det naturlige paradiset Galapagosøyene i Ecuador – et uforglemmelig eventyr i det vulkanske området, som hjalp Charles Darwin med å utvikle evolusjonsteorien sin. Quito har kanskje det best bevarte koloniale sentrum av alle Andes-hovedstedene, og det har nylig blitt anerkjent som verdens kulturarv av UNESCO. Under hele turen i Andes-regionen, ser vi ikke bare stor Andes-landskap og arkeologiske steder i verdensklasse, men vi opplever også et blomstrende urfolkssamfunn, som opprettholder kultur og tradisjoner fra tider langt tilbake, og Pizarro og hans spanske erobrere satt fot i dette vakre landet. Velkommen til den nye verden!

Når dere ankommer Limas Jorge Chavez-flyplass møtes dere av en representant fra Machete Tours og blir kjørt til hotellet som ligger ca. 40 minutter unna, i Miraflores-distriktet. Miraflores er et fint og hyggelig område som det er lett å ta seg frem i, og byen byr på mange forskjellige restauranter, barer og fasiliteter. Fra kjøpesenteret Larcomar har man en fantastisk utsikt over Stillehavet og Perus kystlinje. På ettermiddagen/kvelden velger dere selv hva dere ønsker å gjøre.

Vi blir kjørt til Limas flyplass og tar en kort flytur til Cuzco. Cuzco var hovedstaden i det gamle Inkariket og ligger høyt oppe i Andesfjellene, en høyde på 3300 meter over havet. Når vi ankommer blir vi kjørt til hotellet Garcilaso, som ligger i Cuzcos historiske hjerte. Etter at dere har sjekket inn, kommer en representant til hotellet som gir dere all informasjonen dere trenger for Machu Picchu til Galapagos-turen, i tillegg til å gi dere tips om hva dere kan se i Cuzco og svar på eventuelle spørsmål dere måtte ha. Resten av dagen har dere til egen disposisjon, hvor dere kan utforske den vakre byen. Vi anbefaler dere å ta et titt på torget fra kolonitiden, ruinene til Inkafestning, templene og ta en spasertur i de små smugene. Husk på å ta det litt rolig i begynnelsen, dere befinner dere høyt over havet, så selv de letteste ting kan være ganske strabasiøse før dere har rukket å akklimatisere dere.

I dag skal vi være sammen med en lokal guide som tar oss med på en tur i byen og viser oss ulike severdigheter. I løpet av turen får vi en bedre forståelse av de store, historiske begivenhetene som fant sted her på 1500-tallet, da to av verdens største kulturer kolliderte. Spanjolene og Inkafolket. Vi besøker også katedralen Santo Domingo og «Koricancha» – Inkafolkets praktfulle soltempel. Turen fortsetter med et besøk til det seremonielle senteret Sacsayhuaman som ligger høyt på en ås over Cuzco. Sacsayhuamans størrelse er imponerende. Store vegger, bygget av individuelt uthuggede steiner omgir stedet og den største veier til og med 125 tonn! Hvert år, i juni avsluttes Quechua-festivalen «Inti Raymi» innenfor disse veggene. Et ekte eksempel på den innenlandske kulturen og vel verdt å få med seg. På vei fra Sacsayhuaman besøker vi de velbevarte inkastedene Quenco, Puka Pukara og Tambo Machay-tempelet. Turen tar ca. 4½ til 5 timer og avsluttes når vi kommer tilbake til hotellet. Resten av dagen disponerer dere selv. For de som ønsker, kan man oppleve Cuzcos livlige natteliv med barer, klubber og restauranter.

I dag skal vi besøke Inkafolkets hellige dal – «The Sacred Valley». Vi drar fra Cuzco med buss og kjører over åsryggene inn i det som i dag er senter for den innfødte Quechua-kulturen. Landsbygden består for det meste av dyrket mark, og lokale bønder lever på den samme måten som de har gjort opp gjennom århundrene, helt siden inkaenes tid. Underveis får vi se den praktfulle, snødekte Urubamba-fjellkjeden som dominerer dette landskapet. Her kan du se store isbreer velte seg utover de stupbratte fjellsidene på over 5000 meter over havet. Disse fjellene ble betraktet som guder, «Apus», av lokalbefolkningen. Og noen tror fremdeles at disse fjellene besitter en slags hellig kraft. Først stopper vi ved markedet i Pisac som voktes av en imponerende inkafestning. Etter lunsj fortsetter vi mot Ollantaytambo. Denne sjarmerende byen ligger i hjertet av dalen og er omgitt av store vidder med inkaterasser. Det var her et historisk slag fant sted under Manco Inkas tid, da han kjempet mot de spanske erobrerne. Vi drar videre til Urubamba, hvor vi overnatter på et komfortabelt hotell. (F.L)

Etter frokost drar vi til Ollantaytambo for å ta toget til Aguas Calientes, eller Machu Picchu-byen som den nylig ble omdøpt til. Togreisen går gjennom et spektakulært landskap, hvor vi også følger Vilcanota-elven der den graver seg inn i dalene på vei til Amazon-elven. I løpet av turen omgis vi også av høye snødekte fjelltopper og tett vegetasjon. Når vi kommer til Aguas Calientes blir vi kjørt til hotellet vårt. Denne ettermiddagen på Machu Picchu til Galapagos-turen vår disponerer dere på egenhånd. Besøk gjerne byens små butikker og markeder, eller slapp av i et av de tempererte badene i byen. (F)

Dagen starter tidlig med en 25 minutters reise opp til det fantastiske inkacitadellet Machu Picchu. Dette stedet ligger på siden av en fjelltopp, 2380 meter over havet, og er omgitt av en tropisk fjellskog, snødekkede fjelltopper og en utrolig utsikt. Machu Picchu lå gjemt for omverdenen helt til professor Hiram Bingham fra Yale-universitetet fant byen under en arkeologisk ekspedisjon. Siden har mange prøvd å tolke hensikten og plasseringen med denne byen, men det forblir et mysterium som er skjult i historiens vingeslag. Etter en guidet tur har du sjansen til å utforske ruinene på egen hånd. Vil du ha en liten utfordring kan du klatre opp til toppen av Huayna Picchu, den høyeste fjelltoppen rundt Machu Picchu, hvor du får en fantastisk utsikt over Machu Picchu. Når vi kommer tilbake til Aguas Calientes tar vi toget rundt 15:30 for å dra tilbake til Cuzco. Vi kommer fram til Cuzco tidlig om kvelden og blir kjørt til hotellet. Kvelden er satt av til å oppleve Cuzco på egenhånd! (F.L)

Vi blir kjørt til flyplassen og flyr til Quito via Lima. Når vi ankommer Ecuadors hovedstad møtes vi av en representant fra Machete Tours og blir kjørt til hotellet vårt. (F)

Quitos kolonipregede sentrum regnes som det best bevarte av alle hovedstedene i Andesfjellene, og byen er med på UNESCOs verdensarvliste. Quito ligger på en høyde av 2850 meter i en dal nær vulkanen Pichincha. Denne dagen på Machu Picchu til Galapagos-turen vår drar vi først på en rundtur i Quito og utforsker både den nye og gamle delen av byen. Vi besøker katedralen og området rundt San Francisco-torget før vi drar opp til utsiktspunktet «Mirador» ved Cerro Panecillo. Her får vi en vidunderlig utsikt over byen og de imponerende vulkaner i det fjerne. På ettermiddagen velger dere selv hva dere ønsker å gjøre. (F)

Vi blir kjørt fra hotellet til flyplassen for så å ta fly til Galapagosøyene. Når vi ankommer Galapagos går vi gjennom tollen og betaler nasjonalparkavgiften. Deretter møter vi guiden vår og blir kjørt til båten. Når vi ankommer Baltras flyplass møtes vi av en representant og blir kjørt til båten. Etter at dere har fått tildelt lugarer får dere en velkomstdrink og lunsj. På ettermiddagen ankommer vi vår første utflukt, Bachas-stranden. Her går vi i land for å nyte den vakre stranden og lagunen som ligger like bak. Her kan man svømme i det lunkene vannet eller ta en spasertur langs stranden for å ta en titt på det rike dyrelivet. På øya finnes det mange fugler og beskyttede hekkeplasser for havskilpadder. Disse er det fleste av fra november til februar. (F.L.M)
 
 

I dag besøker vi South Plazas, en øy som er berømt for sin enorme koloni av landiguaner. Fra det øyeblikket du setter din fot på øya, virker det som om disse fantastiske dyrene er overalt! Landiguanene er gulbrune og større enn mange andre iguaner. De spiser frukt og blader fra Prickly Pear-kaktusen. Øya er også hjemmet til mange haviguaner, i tillegg til en hybridiguan som har en haviguan til far og en landiguan til mor! I løpet av turen langs den steinete stien kan vi se mange forskjellige fuglearter som fregattfugler og suler. På stranden kan man også se sjøløver. Etter lunsj drar vi til øya Santa Fe, som ligger ca. 2 ½ time fra Santa Cruz og 3 timer fra San Cristobal. Øya ble skapt av en høydeforskyvning og er en relativt flat øy, i motsetning til de andre øyene som er vulkanske øyer. Her finner vi også en av øyas vakreste bukter. Besøket vårt begynner med en Panga-tur gjennom den turkise lagunen. Etterpå går vi i land for å se på den store kolonien av sjøløver i området. Hvis man tar en spasertur langs øyas svingete stier, kan man se Galapagos-hauken som gjemmer seg i saltbuskene. Her finner man også Galapagos største landiguaner, som er sjokoladebrun i fargen og minner om små dinosaurer! Fra toppen av øya har man en fantastisk utsikt over bukten. (F.L.M)

Den vakre, hvite sandstranden Cerro Brujo er hjemmet til et rikt dyreliv med brune pelikaner, blåfotsuler, sjøløver og haviguaner. Det var hit Charles Darwin kom først, da han besøkte øyene. Vårt neste besøk er Leon Dormido eller Kicker Rock, som det også kalles, som er en lavaformasjon som tårner flere meter opp fra havet. En kanal går mellom de to toppene og her kan man kjøre med små båter. Dette naturfenomenet er et favorittsted å besøke både på grunn av sin spesielle form og for de mange fuglene som sirkulerer rundt. Man kan også se tropiske fisker i det krystallklare vannet. Dagen avsluttes med et besøk på Lobos Island hvor man kan se det rike dyrelivet eller snorkle i det klare vannet. Dere kan også besøke et oppfostringssenter hvor man kan lære om Galapagos skjærgård. Hvordan den ble til og dens vulkanske aktivitet. (F.L.M)
 
 

Om morgenen ankommer vi Española Island og Punta Suarez hvor vi går i land for å se på det rike dyrelivet. Her finnes det sjøløver, haviguaner og en rekke fregatter og sjøfugler. Videre, drar vil til Gardner Bay som ligger ca. 45 minutter fra Punta Suarez. Den vakre, hvite sandstranden byr på gode muligheter for svømming og snorkling. Her finnes det en liten koloni av sjøløver, så vel som mange vakre fugler, som blant annet sangfugler, ender, suler, finken, albatross og Galapagos-hauken. Tilbring ettermiddagen med å snorkle i det klare vannet. Ta en panga-tur og besøk Osborn Islet eller bare slapp av på den vakre sandstranden. (F.L.M)

Vi går i land på øya Santa Cruz og besøker høylandet kalt The Highlands. Høylandet har en imponerende vegetasjon og her kan man se store elefantskilpadder i sitt naturlige miljø. Med dette avslutter vi besøket vårt i skjærgården, og dere vil bli kjørt til flyplassen for å ta flyet tilbake til fastlandet. Når vi kommer til Guayaquil blir vi kjørt til hotellet vårt. Vi samles om kvelden for avskjedsmiddag. (F.M)
 • Obs! Vær oppmerksom på at det kan forekomme endringer i båtprogrammet avhengig av vær, dyrenes bevegelser og nasjonalparkforskrifter.

Dere blir kjørt til flyplassen for å ta flyet hjem.

Takk for at dere reiste med oss på Machete Tours og vi håper at vi sees igjen snart! Ekstra netter på hotell i Lima (før turen) og Quito (etter tur) er enkelt å ordne. Ønsker du å forlenge din reise med en ekstra tur, så er det bare å kontakte oss så kan vi snakke mer om dine ønsker og muligheter!
Personale
 • Skandinavisktalande reiseleder.
 • Lokale baserade Engelsktalende guide på hvert destinasjon.
 • Lokale profesjonelle buss- og båtførere.
Innkvartering
 • Alle hoteller er 4 & 5-stjerners eller lignende.
 • 1 natt i Lima på  Hotel Sol de Oro 5* (med spa, gym og pool) 
 • 3 netter i Cuzco på Hotel San Agustin Plaza 4*
 • 1 natt i Urubamba på Hotel Casa Andina Private Collection 4* (med spa og planatarium)
 • 1 natt i Aguas Calientes på Hotel El Mapi 4*  (med spa)
 • 2 netter i Quito på Hotel Reyna Isabel 4*  (med spa og gym)
 • 4 netter på «Superior Class Katamaran», Galapagos-båttur (behagelige lugarer).
 • 1 natt i Guayaquil på Hotel Oro Verde 5*   (med spa, gym og pool) 
Lokale turer og aktiviteter:
 • Rundtur i Cuzco.
 • Tur til Inkafolkets hellige dal (Inca’s Sacred Valley).
 • 2 dagers tur til Machu Picchu.
 • Rundtur i Quito.
 • 5 dagers båtreise på «Superior  Class Katamaran» rundt Galapagosøyene.
Galapagosøyene: Vær oppmerksom på at Galapagosøyene er en nasjonalpark og derfor kan båtprogrammer endres i henhold til parkens regler. Det tas hensyn til dyrenes bevegelser og naturen. Skulle det oppstå endringer i programmet og enkelte områder ikke kan besøkes, tilbys dere alltid en alternativ tur.
Transport:
 • Internasjonal fly tur/retur fra Stockholm, Göteborg, København eller Oslo til Lima. Alle flyavgifter.
 • Innenriksfly fra Lima til Cuzco – Cuzco til Lima
 • Fly fra Lima til Quito
 • Innenriksfly fra Quito til Galapagos og retur til Guayaquil
Måltider (se i dagsprogrammet for detaljer)
 • 13 frokoster
 • 6 lunsjer
 • 4 middager
 • Obs! Hvis noen er vegetarianere, har allergier eller andre spesielle forespørsler om mat, ber vi om at dere informerer om dette ved bestilling.
Reisegaranti
 •  Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet, er inkludert 
Dette er ikke inkludert
 • Reiseforsikring inngår ikke. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sjukdom, skader og andre nødstilfelle, hjemtransport osv. En god reiseforsikring bør prioriteres!
 • Inngang til Galapagos National Park = 100 USD (Kan bli endret)
 • Galapagos Transit Card = 20 USD (Kan bli endret)
 • Alle andre måltider enn de som er nevnt i reiseprogrammet.
 • Alkoholholdige drikkevarer.
 • Drikkepenger.
 Ting som er bra å ta med:
 • Gode fottur sko og/eller lette fjellsko
 • Sandaler eller innesko for bruk på hotellene og på Galapagos
 • Komfortable klær som både passer til kaldt og varmt klima
 • Vind- og vanntett jakke (Gore-Tex er fint)
 • Vannflasker
 • Kamera (vanntett kamerapose/beskyttelse er en fordel)
 • Ekstra batterier til kamera
 • Penger til eget forbruk – amerikanske dollar er lette å veksle og det finnes minibanker på litt større steder.
 • Kopi av pass og reisedokumenter
 • Kopi av reiseforsikring
 • Myggmiddel (de som inneholder DEET virker)
 • Solkrem med faktor. Solbriller. Solhatt
 • Hodelykt og ekstra batterier til denne
 • Kikkert
 • Badedrakt
 • En liten førstehjelpspose eller kasse

 

 
 • Pris per person i dobbeltrom: fra kr. 60 600
 • Enkelromstillegg, uten cruise: fra kr. 5 200
 • Enkelromstillegg, med cruise: fra kr. 18 500

 

 • Prisen inkluderer internasjonalt fly tur/retur fra Oslo, Bergen, Stavanger eller Göteborg til Lima i Peru og retur fra Guayaquil i Ecuador med KLM, Air France eller American Airlines.
 • Etter en foreløpig bestilling har du 7 dagers angrerett. Deretter må vi motta en innbetaling for reisen.
 • Vi forbeholder oss retten til å endre prisene ved valutaendringer og økte flyskatter. Hvis du velger å betale hele summen for turen etter 7 dager, vil prisen ikke bli påvirket av ovenstående.

Relatert reise