Peru og Bolivia (gruppereise), inkl. fly - 17 dager

Pris fra: 39600 KR

Fra kosmopolitiske Lima til autentisk La Paz finnes det hundrevis av gamle handelsveier og enda flere arkeologiske levninger fra tusenvis av år med indianerkulturer. Underveis introduserer den norsktalende reiselederen gruppen til ulike indianerkulturers oppblomstring, storhet og falle med spesielt fokus på Inkariket. Den spanske kolonitiden og årsaken til Inkarikets fall vil vi også få innblikk i. I den hellige dalen og Inkarikets sentrum rundt Cusco vil vi besøke flere severdigheter og spesielt togturen til den forvunnede landsbyen Machu Picchu er uforglemmelig. Deretter kjører vi oppover til den bolivianske grensen, hvor vi skal besøke Amantaní-øyen i Titicacasjøen og det mytiske Tiahuanaco – hvor inkaene etter legenden oppstod. Vi avslutter rundreisen med et besøk til verdens største saltsjø Uyuni, som er omtrent en halv dagstur sørover og som byr på utrolig fatamorgana-lignende naturlandskaper. Velkommen til å utforske Sør-Amerikas eldgamle fortid med oss! 

Avreise fra Norge og ankomst til Limas internasjonale flyplass, Jorge Chavez, samme dag. Her møtes du av en representant for Machete Tours i Peru, som tar deg med til hotellet i Miraflores. Turen fra flyplassen til hotellet tar omkring 40 minutter. Vår agent vil underveis informere om turen og besvare eventuelle spørsmål man måtte ha i forbindelse med reisen. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. I Miraflores er det en mengde av gode restauranter, barer og shoppingmuligheter.

Vi benytter formiddagen til en bytur i det sentrale Lima, her vil du se den fantastiske arkitekturen fra kolonitiden. I denne delen av byen ligger presidentpalasset, Perus eldste katedral og San Fransisco-kirken med sine berømte katakomber. Samt Museo Larco Herrera, hvor vi tas med på en reise gjennom 3000 år av Perus historie ved hjelp av en samling kunst- og bruksgjenstander fra landets imponerende og mangfoldige indianerkulturer. Museet har en av de største samlingene av prekolumbisk kunst. I Museo Larco Herrera ser du vakre tekstiler fra paracaskulturen, keramikk fra chimu, nazca. Og pachacamakulturene, samt mange interessante gjenstander fra inkafolkets storhetstid. De vakre gjenstandene laget av lær, som stammer fra mochicakulturen vekker nok størst beundring, sammen med gullgjenstandene fra både inkaene og sivilisasjonene før inkatiden. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. (F.L.)

Etter frokosten kjøres vi til flyplassen, der turen går videre til Sør-Amerikas arkeologiske hovedstad Cuzco. Dette var hovedstaden i det mektige inkariket, og er Perus eldste bebodde by. Dagen i Cuzco er til fri disposisjon, og byen gir mange muligheter for shopping og sightseeing, og det er mange hyggelige restauranter. (F.)

Formiddagen er til fri disposisjon, her kan du slappe av eller utforske Cuzco i ditt eget tempo. På ettermiddagen møtes vi av en lokal guide på hotellet, og denne tar oss med på en rundtur i byen og omgivelsene rundt. Vi får besøke katedralen Santo Domingo på det store torget, og Korichancha – det storslåtte Soltempelet, som er bygget i stein, helt uten mørtel. Turen går videre til Sacsayhuaman, som har en vakker beliggenhet med utsikt over Cuzco. Sacsayhuman er et imponerende bygg av tilhugget stein, den største steinblokken veier mer enn 125 tonn. Turen går videre til de velbevarte inkastedene Quenco, Puka Pukara og Tambo Machay. Deretter går turen tilbake til hotellet. Kvelden er til fri disposisjon. (F.)

I dag går turen til Inkaenes hellige dal. På veien besøker vi Pisac, som er kjent for sine indianermarkeder. Her er det muligheter for å kjøpe alt fra peruanske ullgensere og tekstiler, til malerier og musikkinstrumenter og smykker. Etter lunsj går turen til Ollantaytambo, en sjarmerende landsby ved hjertet av dalen. Denne byen anses som en museumsby, da alle innbyggerne her holder ved gamle tradisjoner og skikker som har gått i arv gjennom generasjoner. Her får vi se byens festning av granitt, som inneholder templer, bad og imponerende militære installasjoner. Deretter tar vi toget fra Ollantaytambo til Aguas Calientes. (F.)

Bussen fra Aguas Calientes til fantastiske Machu Picchu går tidlig om morgenen. Landskapet er enestående, og ruinene ligger på en fjelltopp omgitt av tåkeskog, 2380 m.o.h. Machu Picchu består av smale terrasser som ligger oppover fjellsiden, og byen er inndelt i områder med gravplasser, fengsler, boligområder, templer og landbruk. Etter en guidet tur, får vi tid til å besøke området på egenhånd. For dem som ønsker det, er det mulig å gå til toppen av Huayna Picchu, en fjelltopp som ligger ved Machu Picchu. Herfra er utsikten ubeskrivelig til ruinene av inkabyen og Urubama-dalen. Etter besøket vender turen tilbake til Aguas Calientes, og en togtur tar oss tilbake til Cusco. (F)

Denne dagen er lang, men opplevelsesrik. Vi krysser Altiplano-området til Puno. Underveis er det noen stopp ved vakre monumenter og landsbyer langs ruten, samt et stopp for å beundre utsikten fra La Raya, som er det høyeste punktet på turen. Puno ligger vakkert til ved Titicacasjøen, omlag 4000 m.o.h. Titicacasjøen er verdens høyestliggende farbare innsjø, og legendene sier at det var her den første inkaen, Manco Capac, steg opp fra sjøen, dannet det som skulle bli inkaenes mektige imperium, og ble den første kongen i Cuzco. I dag er Puno en landbruksby, og særlig oppdrett av lamaer og alpakkaer er viktig her. Dette gjør at ullvarer er noe som med fordel kan kjøpes her. (F.L.)

I dag får vi en båttur på Titicacasjøen. Først besøker vi Uros-øyene, dette er flytende øyer laget av siv. Her får vi hilse på Uros-folket, får en omvisning og får høre historien om Uros-stammen, og hvordan de gjennom generasjoner har levd i harmoni med naturen. Deretter går turen videre til Amantani-øya, hvor vi tas imot av lokale familier, som sørger for overnatting for oss. Ved å overnatte hos en lokal familie, får vi et unikt innblikk i hvordan kulturen og livsstilen deres er. Etter at alle er fordelt hos forskjellige vertsfamilier, går turen til toppen av øyen, hvor vi kan nyte en vakker solnedgang over Titicacasjøen. Her finnes også arkeologiske utgravninger med en ruin av et inkatempel. (F.L.M.)

Vi forlater Amantani-øya og fraktes til Taquile-øya, som domineres av gamle inkaterrasser. Øya er kjent for veving, og her får vi en demonstrasjon av tradisjonelle veveteknikker. Vi får dessuten møte den opprinnelige befolkningen, Quechua-indianerene, i sine tradisjonelle klesdrakter, og får et enestående innblikk i deres hverdag og kultur. Vi vil også få servert lunsj bestående av fersk ørret fra sjøen. Senere går turen tilbake til Puno med båt. (F.L.)

Vi krysser grensen til Bolivia etter en tre timers reise med buss. Vi besøk Tiahuanaco arkeologiske plass ca 72 km sørvest for La Paz. Vi har et kort besøk på museet ”Lithic and Ceramic” før vi begir oss ut på den arkeologiske plassen. Vår egen Thor Heyerdal fikk inspirasjon til sine ferder, da han besøkte stedet, og så steinansikter med trekk fra mange forskjellige kulturer verden over. Turen tar ca 3 timer. Deretter fortsetter vår reise gjennom Cordillera Real-fjellene mot vårt mål - La Paz verdens høyest beliggende hovedstad. Byens hus klamrer seg til fjellsidene, med snødekte Huayna Potosi tronende opp 6 kilometer over havsnivå. (F.L)

I dag får vi en rundtur i denne metropolen med besøk på basaren, det indianske heksemarkedet og andre lignende plasser. Etter lunsj går turen til Moon Valley i utkanten av La Paz. Her nyter vi et magisk landskap, før vi returnerer til hotellet i La Paz. (F.)

Vi reiser med buss til Potosi, en by som lever av sin store sølvgruve. Her ble også noen noen av de første myntene i området produsert. Etterpå spiser vi en piknik-lunsj. (F.L.)

Vi tar en bytur i Potosi og besøker også det berømte myntmuseet. På ettermiddagen fortsetter vi reisen mot Uyuni. (F.)

I dag starter vi en todagers tur i et fantastisk landskap - saltørkenen i Uyuni. Vårt første stopp blir ved det berømte Train Cemetary, der vi får tid til å ta bilder av denne severdigheten. Vi drar deretter til en by der vi kan kjøpe suvenirer laget av salt. Selve ørkenen venter oss etter dette, med Salt Mounds, Eyes of water og Inkawasi Island, før vi nyter en fantastisk solnedgang. Vi begir oss deretter til lodgen for en middag. (F.L.M.)

I dag begir vi oss til vulkanen Tunupa. I dette området finnes det mumier, og vi får se noen av dem.Har vi litt hell, kan vi også få se flamingoer. Etter lunsj går turen til det berømte salthotellet. Det er gratis å komme inn, men det forventes at man kjøper en suvenir som ”inngangspenger”. Vi drar deretter tilbake til Uyuni for å ta flyet tilbake til La Paz. (F.L.)

I dag blir vi kjørt til den internasjonale flyplassen i La Paz for å reise tilbake til Skandinavia via Lima. (F.)

 

Ankomst Norge, men for dem som ønsker det, er det ikke noe problem å legge til ekstra dager i Lima. Ta kontakt, så diskuterer vi mulighetene.

Personale
 • Skandinavisktalande reiseleder.
 • Lokale baserade Engelsktalende guide på hvert destinasjon.
 • Lokale profesjonelle buss- og båtførere.
Innkvartering

Alle hotell er enten 4* og 5*. Unntatt er innkvarteringen på Amantani Island som er hos en lokal familie og lodgen i Uyuni som er delt boende med gruppe.

 • 2 netter på Hotel Sol de Oro Lima 5* (med pool, gym & spa)
 • 3 netter på Hotel San Agustin Plaza Cusco 4*
 • 1 natt på Hotel Inka Jaya Suite Machu Picchu 4* (suite med spa)
 • 2 netter på Hotel Sonesta Titicaca Puno 4* (med spa)
 • 1 natt hos en lokal familie på Amantani Island, Lake Titicaca
 • 3 netter på Hotel Stannum, La Paz 4* (med gym & spa)
 • 1 natt på Hotel Coloso, Potosi 4* (med pool, gym & spa)
 • 2 netter på Hotel de Sal Luna Salada, Uyuni 4* (med spa)
Lokale turer og aktiviteter
 • Bytur i Lima
 • Bytur i Cusco
 • Tur til Den hellige dalen
 • Tur til Machu Picchu
 • Titicacasjøen - 2 dagers tur
 • Tur til Tiahuanaco
 • Bytur i La Paz
 • Bytur i Potosi
 • Salar de Uyuni - 3 dagers tur
Transport
 • Fly tur/retur fra Oslo, Bergen, Göteborg eller København til Lima og hjemreise fra La Paz. Alle flyskatter og avgifter
 • Innenriksfly fra Lima til Cusco
 • Turistbuss fra Cusco til Puno
 • Turistbuss fra Puno til La Paz
 • Buss fra La Paz til Potosi
 • Buss fra Potosi til Uyuni
 • Innenriksfly fra Uyuni til La Paz
 • Båt på Titicacasjøen
 • All transport ved ankomst og avreise flyplass - hotell - flyplass
Måltider
 • 15 frokoster
 • 9 lunsjer
 • 4 middager
 • Se i dagsprogrammet for detaljer F= Frokost, L= Lunsj, M= Middag

Obs: Har du spesielle krav eller ønsker til maten, f.eks. allergier eller fordi du følger en vegetarisk diett, si ifra om dette allerede når reisen bestilles.

Reisegaranti
 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet, er inkludert.  
Dette inngår ikke:
 • Reiseforsikring - en god forsikring som dekker alle de aktivitetene du skal være med på i forhold til sykdom, ulykker, tap av verdigjenstander eller andre uforutsette hendelser bør prioriteres!
 • Måltider som ikke nevnes i programmet.
 • Alkoholholdige drikkevarer.
 • Drikkepenger.
 • Pris per person i dobbeltrom: fra kr. 39 600
 • Enkeltromstillegg: fra kr. 6 800

 

 • Prisen inkluderer internasjonalt fly tur/retur fra Oslo, Bergen, Stavanger eller Göteborg til Lima i Peru og retur fra La Paz i Bolivia med KLM eller Air France. 
 • Etter en foreløpig bestilling har du 7 dagers angrerett. Deretter må vi motta en innbetaling for reisen.
 • Vi forbeholder oss retten til å endre prisene ved valutaendringer og økte flyskatter. Hvis du velger å betale hele summen for turen etter 7 dager, vil prisen ikke bli påvirket av ovenstående.
 

Relatert reise