Peru og Amazonas (gruppereise), inkl. fly - 18 dager

Pris fra: 39600 KR

Man skal lete lenger etter et land med så mange opplevelser som Peru har å tilby. Én av dagsturene er en uforglemmelig togtur fra høylandet rundt Cusco mot regnskogen, til den tapte, forvunnede landsbyen, Machu Picchu. Den står på UNESCOs liste over verdensarv og er en av verdens nye underverker. Denne gruppereisen i Peru med Machete Tours er med en kunnskapsrik norsktalende reiseleder som også viser oss rundt verdens dypeste kløft Colca i sør, og videre til Arequipa, den hvite byen. Vi skal besøke Uros-folket på sivøyene i Titicacasjøen og også lære mer om den spanske kolonitiden i hovedstaden Lima. Den siste delen av denne gruppereisen i Peru går dypt inn i Amazonas-regnskogen på grensen til Brasil. Vi skal bo i en såkalt eco-lodge midt i et fantastisk biologisk mangfold, hvor man kan se aper, papegøyer, frosker og andre kryp, både i løpet av dagen og natten.

Ved ankomsten til Jorge Chavez-flyplassen i Lima møtes du av en representant fra Machete Tours, og du får transport til vårt komfortable hotell som ligger ca. 40 minutter unna, i Miraflores-distriktet. Representanten kommer til å gi dere all informasjon som dere trenger for denne rundreise i Peru. Representanten vil også svare på alle spørsmål dere måtte ha om deres nye omgivelser. Miraflores er et hyggelig og lettframkommelig område, med mange restauranter, barer og fasiliteter. Fra Larcomars shoppingsenter får du en fantastisk utsikt over Stillehavet og Perus kystlinje. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon.

Vi benytter formiddagen til en rundtur i det historiske sentrum av Lima, her vil vi få se den fantastiske arkitekturen fra kolonitiden. I denne delen av byen ligger presidentpalasset, Perus eldste katedral og San Fransisco-kirken med sine berømte katakomber. Ettermiddagen brukes på Museo Larco Herrera, hvor vi tas med på en reise gjennom 3000 år av Perus historie ved hjelp av en samling kunst- og bruksgjenstander fra landets imponerende og mangfoldige indianerkulturer. Museet har en av de største samlingene av prekolumbisk kunst.
 Lunsje spiser vi på Larcomar i Miraflores, der vi kan nyte maten sammen med en fantastisk utsikt. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon.

Dagen starter tidlig med transport til Limas flyplass, og en kort flyreise til den vakre byen Arequipa, Perus nest største by, bygget i majestetisk kolonistil. Byen ligger vakkert blant 3 vulkaner, Misti (5822m.), Chachani (6057m.) og Pichu-Pichu (5669m.). Arequipa ligger på en høyde nesten 2400 meter over havet, og kalles for ”Den hvite by”. Det er fordi nesten alle de flotte og monumentale bygningene utelukkende er bygget av hvit vulkansk stein som kalles ”sillar”. Etter et besøk til det vakre, store torget og byens katedral drar vi til Arequipas aller største turistattraksjon: Det vakre Santa Catalina-klosteret. Klosteret var stengt for almenheten helt fram til 1970. Med plass til 400 nonner, var dette nærmest en egen by, i byen. Vi drar videre til Yanahuara-torget for å få et godt overblikk over byens vulkanske omgivelser. Tilbake på hotellet gir vår guide en gjennomgang om vår 2-dagers tur til Colca Canyon. Resten av dagen er fri til å disponeres på egenhånd.

Dagen kan du legge opp slik du selv ønsker. (F)

Vi blir hentet tidlig om morgenen med buss for å fortsette vår reise til Colca Canyon. Turen går gjennom et åpent og dramatisk høyplatå kalt ”altiplano”. Det er et område som strekker seg opp mot høyder på 4000 meter over havet. Langs veien passerer vi små landsbyer, og med litt hell kan vi få se lokalbefolkningen lede lamaer og alpakkaer over de store slettene. Når vi passerer naturreservatet Aguada Blanca kan vi kanskje også få øye på lamaens ville slektning, Vikunjaen! Om ettermiddagen kommer vi endelig til Chivay – som med beliggenhet 3633 moh. er selve inngangsporten til Colca Canyon. Byens silhuett domineres av to spektakulære og høyst aktive vulkaner, Sabancaya og Ampato (6288 m.).

Etter er en tidlig start på dagen og en god frokost, drar vi til Cruz del Condor. Her har vi en fantastisk utsikt ut over en av de dypeste delene av Colca Canyon. Herfra har vi også god mulighet for å spotte verdens største flyvende fugl, den majestetiske andiske kondoren, med et vingespenn på nesten 3 meter! I de tidlige morgentimer letter disse fuglene og følger de oppadgående luftrømmene for å lete etter føde. Etter en fin formiddag med mange naturopplevelser skal vi besøke et lite lokalsamfunn, hvor lokale bønder dyrker jorder og holder dyr, nesten på samme måte som de har gjort til alle tider. De urgamle jordbruk-terrassene er fortsatt i bruk, selv om de ble bygget av inkaene, eller kanskje de er enda eldre. Vi returnerer til hotellet for å spise lunsj, før vi tar bussen til byen Puno ved Titicacasjøens bredder.

I dag skal vi på båttur på Titicacasjøen, verdens høyest beliggende farbare innsjø. Vi sjekker først ut fra hotellet, og fraktes til båten som venter oss. Første stopp ute på Titicacasjøen blir de berømte flytende øyene av siv. Dette er Uros-folkets hjemsted. Her har de utviklet et levesett og en kultur som helt og holdent er tilpasset et liv ute på vannet. De menneskeskapte øyene og båtene deres er bygget av siv, til stor inspirasjon for vår egen Thor Heyerdal, da han skulle lære å bygge havgående fartøyer av samme materiale. Uros-folket lever av fiske og fangst. Vi forsetter videre til øya Amantani hvor vi får fast grunn under beina. Her kan vi i ro og mak tilbringe litt tid sammen med den lille lokalbefolkningen. Vår guide tar oss etter hvert med opp på øyas høyeste punkt, ikke kun for å nyte utsikten, men også for å høre mer om øyas spennende for-kolombianske historie og alle de forhistoriske minnesmerkene som ligger spredt rundt på Amantani. Denne natten skal vi bo hos lokale familier, som gir oss et førstehåndsinntrykk av deres kultur og livsstil.

På veien tilbake fra Amantani besøker vi Taquile Island. Denne øya domineres av antikke inkaterrasser og vi får også se en demonstrasjon av tradisjonelle vevteknikker. På øya spiser vi lunsj bestående av nyfanget Titicaca-regnbueørret. Etter dette går vi om bord igjen på båten og drar tilbake til hotellet i Puno.

I dag går turen fra Puno til inkaenes gamle hovedstad, Cusco. Cusco er i dag en vakker og pulserende multikulturell by. Reisen er på nesten 9 timer og går gjennom et spektakulært landskap. Vi stanser ved mange interessante natur- og kulturhistoriske steder, slik som de unike gravtårnene ved sjøen Umayo, og er et minne om Colla-klanen som var en del av inkafolket. Vårt neste stopp blir på det aller høyeste punktet på vår rundreise i Peru, på La Raya-passet på nesten 4300 moh. Husk at Galdhøpiggen bare er 2469 moh. - så her er det bare om å nyte utsikten. Vi drar deretter ned til Raqchi og besøker et av inkarikets helligste steder – ruinene etter tempelet Wiracocha. I følge inkafolkets mytologi er Wiracocha skaperen av alt liv og den helligste av alle guder. Når vi kommer fram til Cusco, sjekker vi inn og får deretter en kort orientering om byen og morgendagens turplaner. Kvelden disponerer dere på egenhånd og dere må gjerne utforske Cuscos livlige natteliv og utmerkede restauranter.

Formiddagen er satt av til å utforske Cusco på egenhånd. Turen fortsetter videre til det imponerende seremonielle festningsverket Sacsayhuaman som ligger på en høyde to kilometer nord for Cusco. Den består av enorme steinvegger bygd uten noen form for bruk av mørtel. Hver enkelt stein er derfor tilpasset utrolig nøyaktig, litt av en bragd når en tenker på at de største steinene antas å veie helt opp mot 125 tonn. Stedet brukes i dag til å feire Inti Rami, inkaenes solfest, hvert år ved vintersolverv i juni. Saksaywaman betyr «stedet hvor ørnen mettes». På veien tilbake fra Sacsayhuaman besøker vi også de velbevarte byene Quenco og Puka Pukara, samt tempelet Tambo Machay. Turen tar til sammen ca. 4 til 5 timer. Når vi kommer tilbake til hotellet er resten av kvelden til fri disposisjon.

Vi drar fra Cusco med buss inn i kjernen av Quechua-kulturen. Landsbygda her består for det meste av dyrket mark, og lokale bønder lever stort sett på samme vis som de har gjort i århundrer. Den majestetiske snøkledde fjellkjeden Vilcanota som dominerer landskapet kommer til syne etter en stund. Vi får se fjellene med bratte toppisbreer som tårner drøyt 5000 meter over havet. Lokalbefolkningen betrakter disse fjellene som guder, ”Apus”, og noen tror ennå at de har en hellig kraft. Vårt første stopp blir ved markedet i Pisac, som voktes av en imponerende inkafestning. Etter lunsj fortsetter vi til Ollantaytambo. Ved det imponerende fortet som ligger over byen, utkjempede inkaene under ledelse av Manco Inca, et av de største slag mot de spanske erobrerne.

Tidlig om morgenen drar vi til jernbanestasjonen for å kjøre tog til Aguas Calientes. Den lille byen ligger nedenfor de fantastiske ruinene av Machu Picchu, som står på UNESCOs verdensarvliste. Toget vi kjører er spesialdesignet med glasstak, slik at vi bedre kan se det utrolige landskapet vi kjører gjennom. Når vi kommer til Aguas Calientes blir vi kjørt hotellet vårt. Etter innsjekking kan du nyte byens berømte varme kilder. Middag kan inntas i hotellrestauranten eller i en av de mange restaurantene i byen.

Vi begynner dagen tidlig, og etter bare 25 minutter er vi oppe ved et av jordens aller største underverk, selveste Machu Picchu. Machu Picchu ligger på en fjellhylle i 2380 meters høyde. Den er omgitt av tropisk- og tåkedekt fjellskog på alle sider, samtidig som snøkledde fjelltopper skimtes i det fjerne. Alt dette og ikke minst historien, legendene og det vi ikke vet - gjør stedet helt magisk. Før Machu Picchu ble gjenoppdaget av Hiram Bingham, var den kun en by som noen hadde hørt om, men som ingen visste hvor lå. Hadde den overhodet eksistert, eller var den kun en legende. Det er mange som i ettertid har forsøkt å tolke formålet med Machu Picchu, og hvem var det som bodde her? Hvorfor ligger akkurat her, høyt oppe, på en bortgjømt og uframkommelig fjelltopp? Ingen har egentlig funnet svarene. Så kanskje vil dette for alltid forbli historiens og inkaenes store hemmelighet! Etter en guidet tur på Machu Picchu har du mulighet for at utforske ruinene på egen hånd. Når vi kommer ned til Aguas Calientes igjen, går vi på toget som går 15:30, og reiser tilbake til Cusco. Vi kommer fram til Cuzco tidlig på kvelden og blir kjørt tilbake til hotellet. Kvelden er til fri disposisjon og dere må gjerne utforske Cusco!

I dag, drar vi til den lille jungelbyen Puerto Maldonado. Vi møtes på flyplassen i Puerto Maldonado, og du vil få 15-20 minutter til å pakke om bagasjen for turen inn i jungelen. Unødvendig bagasje lagres på lodgens kontor, 5 minutter unna flyplassen. Bussturen til urfolks-samfunnet Infierno tar omtrent 45 minutter, og herfra går turen videre med båt i en halvtime. Etter en avslappende båttur gjennom fantastisk natur, ankommer vi lodgen, der manageren møter oss og forteller mer om aktivitetene og oppholdet. Den første aktiviteten er bueskyting. Et medlem av samfunnet forteller om hvordan pil og bue ble brukt til jakt i området, og for de som ønsker det, er det mulig å teste egne ferdigheter med buen. Etter middag, er det ut i båt for å lete etter kaiman med lommelykt. Rød refleksjon fra lyset fra lyktene i kaimanens øyne, vil avsløre hvor dyrene befinner seg. Dette er en god anledning til å observere andre nattaktive dyr i tillegg til kaimaner.
Etter frokost går turen med båt og til fots til en innsjø i reservatet. Vakker natur omgir oss når vi lar oss føre over vannet på en flåte. Et variert fugle- og dyreliv, som hoatzin, aper, ara-papegøyer, svarte kaimaner — og om vi er riktig heldige, en familie av kjempeoterne som lever i innsjøen. På vei tilbake til lodgen passerer vi en «Parrot clay lick», et sted der papegøyer samles for å spise leire. Hit kommer araer og andre papegøyer for å spise salt, grunnen til denne oppførselen antas å være at saltet fra leiren virker rensende for papegøyene, som har en diett bestående av frukt. Etter lunsj går turen til Ñape botaniske hage, en hage med medisinske planter. Her møtes vi av samfunnets shaman, som vil snakke med oss om bruken av naturmedisin og planter, som benyttes av menneskene her til å kurere sykdom. Man får også muligheten til å besøke lokalene der medisinen er preparert. Etter middag er det tid for en nattevandring langs en av lodgens stier. Vi søker etter insekter, amfibier, taranteller, flaggermus og nattaktive fugler, mens vi lytter til de mange lydene som er i jungelen nattestid. Er vi heldige, kan vi også få øye på nattaktive pattedyr.

Etter frokost forlater vi vår jungelresidens for å fortsette turen til Lima. Vi drar tilbake til Puerto Maldonado med båt, langs elven. I Puerto Maldonado får vi besøke det fargerike markedet før vi tar flyet til Lima. Flyreisen tar ca. 3 timer. Ved ankomsten til Lima møtes vi av en representant fra Machete Tours og blir kjørt i privat buss til vårt hotell i Miraflores-distriktet. På kvelden får vi oppleve et middagsshow.

Vi får transport til Cuscos flyplass for å fly til Lima.  Guiden vår møter oss på flyplassen i Lima og tar oss med til det lokale markedet, der vi har fokus på dagens fangst av fisk. Her får du se mangfoldet av råvarer, det rike havet utenfor Peru kan tilby. Den berømte, og premierte, kokken Luis Cordero møter oss, og vil tilberede den beste cevichen i Lima. Vi får besøke kjøkkenet hans, lære mer om historien bak denne berømte retten, samt se hvordan tilberedingen av vår egen ceviche foregår. Avhengig av når ditt internasjonale fly har avgang, gis du mulighet til å utforske Lima på egenhånd. Du kan besøke et av byens mange museer eller markeder. Du får siden transport til flyplassen i god tid før avgang for ditt internasjonale fly, og dermed er vår 17 dagers rundreise i Peru avsluttet.

Hvis du ikke vil hjem ennå, så er ekstra netter på hotell i Lima enkelt å ordne. Ta kontakt, så diskuterer vi mulighetene.

Personale
 • Skandinavisktalande reiseleder.
 • Lokale baserade Engelsktalende guide på hvert destinasjon.
 • Lokale profesjonelle buss- og båtførere
Innkvartering
 • Alle hoteller er 4* eller 5* med unntak av innkvarteringen på Amantani-øya i Titicacasjøen, hvor vi bor hos lokale familier og i Amazonas Lodge som er en turistklasse, standard Lodge. Hvis det mot formodning skulle oppstå en situasjon hvor noen hoteller er fullbooket, vil annet erstatningshotell av samme standard eller høyere bli anvendt.
Komfort hotell
 • 2 netter  på Hotel Sol de Oro, Lima 5* (med pool, gym og spa)
 • 2 netter på Hotel Katari, Arequipa 4+* (med Spa)
 • 1 natt på Hotel Colca Lodge Spa, Chivay 4*  (med pool og spa)
 • 2 netter på Hotel Sonesta Titicaca. Puno 4*
 • 1 natt boende med en lokal familj på Amantani Island, Lake Titicaca
 • 3 netter på Hotel San A. Plaza, Cusco 4*
 • 1 natt på Hotel Casa Andina Premium, Yucay 4*  (med gym, spa og planetarium)
 • 1 natt på Hotel Taypikala, Machu Picchu 4*
 • 2 netter på Ñape Lodge, Puerto Maldonado.
 • 1 natt på Hotel Casa Andina Premium, Lima 5* (med pool, gym og spa)
Transport
 • Internasjonalt fly tur/retur fra Oslo, Bergen, Göteborg eller København til Lima. Alle flyskatter og avgifter.
 • Innenriksfly fra Lima til Arequipa
 • Innenriksfly fra Cusco til Puerto Maldonado.
 • Innenriksfly fra Puerto Maldonado til Lima.
 • Busstransport under Colca Canyon turen
 • Buss til Puno
 • Båttransport på Titicacasjøen
 • Busstransport til Cusco
 • Tog til og fra Aguas Calientes.
 • Transport til og fra flyplassen
Måltider (se i dagsprogrammet for detaljer)
 • 16 frokoster: (dag 2 til 16)
 • 9 lunsjer: (dag 2,4,6,7,8,10,13,14 og 16 )
 • 4 middager: (dag 6,13,14 og 15)
 • Obs: Har du spesielle krav eller ønsker til maten, f.eks. allergier eller fordi du følger en vegetarisk diett, si vennligst fra om dette allerede når reisen bestilles.
Reisegaranti
 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet, er inkludert. 
Dette er ikke inkludert
 • Reiseforsikring inngår ikke. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sykdom, skader og andre nødstilfeller, hjemtransport osv.
 • En god reiseforsikring bør prioriteres!
 • Alle andre måltider enn de som er nevnt i reiseprogrammet.
 • Alkoholholdige drikkevarer.
 • Drikkepenger.

   

 • Pris per person i dobbeltrom: fra kr. 39 600
 • Enkeltromtillegg: fra kr. 5 600

 

 • Prisen inkluderer internasjonalt fly tur/retur fra Oslo, Bergen, Stavanger eller Göteborg til Lima i Peru med KLM eller Air France. 
 • Etter en foreløpig bestilling har du 7 dagers angrerett. Etter dette må vi motta en innbetaling på reisen.
 • Vi forbeholder oss retten til å endre prisene ved valutaendringer og økte flyskatter. Hvis du velger å betale hele summen for turen etter 7 dager, vil prisen ikke bli påvirket av ovenstående.

Relatert reise