Peru med inkastien, inkl. fly - 16 dager

Pris fra: 31600 KR

Peru er inkaenes skattekammer, og skjuler noen av Sør-Amerikas største opplevelser, både når det gjelder kultur og natur. Dere kan se fram til landets koloniale perler, spektakulære fjell og vulkaner. Dere får se den imponerende kløften Colca Canyon og Inkaenes hellige dal med terrassesystemer, spennende indianersamfunn og fargerike markeder. Dere får også se noe av landets unike dyreliv med lamaer, alpakkaer og kondorer. Dere får hilse på Uros-folket, som bor på sivøyer i Titicacasjøen, og dere får besøke inkanenes gamle hovedstad, Cuzco, der dere blant annet ser de imponerende kunnskapene inkaene hadde om steinhugging. Å gå langs inkastien er et minne for livet med imponerende ruiner, fantastisk natur med grønne daler og snødekte fjelltopper, et vell av planter og et rikt dyreliv, samt et av verdens nye vidundere, Machu Picchu som den perfekte avslutningen på turen.

Avreise fra Norge og ankomst til Limas Internasjonale flyplass, Jorge Chavez, samme dag. Her møtes dere av en representant for Machete Tours i Peru, som tar dere med til hotellet i Miraflores. Turen fra flyplassen til hotellet tar omkring 40 minutter. Vår representant vil underveis informere om turen deres og besvare eventuelle spørsmål dere måtte ha i forbindelse med reisen. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. I Miraflores finnes det mange gode restauranter, barer og shoppingmuligheter.

Vi benytter formiddagen til en bytur i det sentrale Lima, her vil du se den fantastiske arkitekturen fra kolonitiden. I denne delen av byen ligger presidentpalasset, Perus eldste katedral og San Fransisco-kirken med sine berømte katakomber. Samt Museo Larco Herrera, hvor vi tas med på en reise gjennom 3000 år av Perus historie ved hjelp av en samling kunst- og bruksgjenstander fra landets imponerende og mangfoldige indianerkulturer. Museet har en av de største samlingene av prekolumbisk kunst. I Museo Larco Herrera ser du vakre tekstiler fra paracaskulturen, keramikk fra chimu, nazca. Og pachacamakulturene, samt mange interessante gjenstander fra inkafolkets storhetstid. De vakre gjenstandene laget av lær, som stammer fra mochicakulturen vekker nok størst beundring, sammen med gullgjenstandene fra både inkaene og sivilisasjonene før inkatiden. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. Vi spiser på Lacomars shoppingsenter. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon (F.L)

Denne morgenen er det avgang fra Limas flyplass, og turen går til den elegante byen Arequipa, en by fra kolonitiden kjent som «Den Hvite By». Etter ankomst til hotellet, tas dere med på en rundtur i byen som nesten utelukkende er bygget av hvit vulkansk stein. Med sin beliggenhet nesten 2400 m.o.h. gir de snødekte vulkanene Misti (5822 m). Chachani (6057 m) og Pichu-Pichu (5669 m) byen en meget spesiell atmosfære. Etter et besøk på det vakre torget, tas du med til Arequipas største attraksjon, Santa Catalina-klosteret, hvor mer en 400 nonner engang bodde. Dere besøker Yanahuara-plassen, hvor du kan ta bilder av Arequipas vulkanske og særegne omgivelser, før dere drar tilbake til hotellet. (F)

Denne morgenen starter tidlig med utsjekk fra hotellet, før dere hentes og kjøres til Colca Canyon. Dere krysser et spektakulært område høyt over havet, Altiplano, som er over 4000 m.o.h. Langs ruten passerer dere små landsbyer, og det er mulighet for å se lokale gjetere med lamaer og alpakkaer. Byen Chivay, som ligger 3633 m.o.h. fungerer som inngangen til Colca Canyon. To spektakulære vulkaner, den veldig aktive Sabancaya og den enorme Ampato (6288 m), dominerer landskapet rundt byen. Etter en lang busstur, kan dere la ømme muskler slappe av i de varme, termiske badene i Chivay. (F,L)

På morgenen drar dere til Cruz del Condor, et storslott utsiktspunkt over en av Colca Canyons dypeste deler. Er dere heldig, er dette et glimrende sted for å få øye på den andiske kondoren, verdens største flyvende fugl, med et vingespenn på opp til 3 meter. Deretter går turen tilbake til Chivay for å spise lunsj, før turen går videre til Puno med buss. Puno ligger ved Titicacasjøens bredder, omtrent 4000 m.o.h. Titicacasjøen er verdens høyest beliggende farbare innsjø. (F. L)

Dette er dagen for en spennende heldagstur på innsjøen, Først besøker dere Uros-folket, som har levd her på sine øyer av siv i århundrer, ved å kombinere jakt og fiske. Etterpå går turen videre med båt til Taquile øyen, Denne øya domineres av antikke inkaterrasser og vi får også se en demonstrasjon av tradisjonelle vevteknikker. På øya spiser vi lunsj bestående av nyfanget Titicaca-regnbueørret, lokale frukter og grønnsaker. Etter dette går vi om bord igjen på båten og returnerer til hotellet i Puno (F,L)

Denne dagen er lang, men opplevelsesrik. Vi krysser Altiplano-området til Cusco, som var hovedstaden i inkariket, og i dag er en blomstrende og multikulturell by. Underveis er det noen stopp ved vakre monumenter langs ruten, samt et stopp for å beundre utsikten fra La Raya, som er det høyeste punktet på turen. Når vi kommer til Raqchi, besøker vi ruinene til tempelet Virachocha, en av inkaenes aller helligste steder. Ved ankomst til Cuzco sjekker vi inn på hotellet, før det blir en kort introduksjon av byen og de neste dagers opplevelser. Kvelden kan benyttes fritt, og her anbefales det å utforske byen og de gode restaurantene. (F. L)  

Formiddagen er til fri disposisjon og her kan dere slappe av eller utforske Cusco i deres eget tempo. På ettermiddagen møtes dere av en lokal guide på hotellet, og guiden tar dere med på en rundtur i byen og omgivelsene rundt. Dere får besøke katedralen Santo Domingo på det store torget, og Korichancha – det storslåtte Soltempelet, som er bygget i stein, helt uten mørtel. Turen går videre til Sacsayhuaman, som har en vakker beliggenhet med utsikt over Cuzco. Sacsayhuman er et imponerende bygg av tilhugget stein, den største steinblokken veier mer enn 125 tonn. Turen går videre til de velbevarte inkastedene Quenco, Puka Pukara og Tambo Machay. Deretter går turen tilbake til hotellet. Kvelden er til fri disposisjon. (F.)

I dag går turen til Inkaenes hellige dal. På veien besøker vi Pisac, som er kjent for sine indianermarkeder. Her er det muligheter for å kjøpe alt fra peruanske ullgensere og tekstiler, til malerier og musikkinstrumenter og smykker. Etter lunsj går turen til Ollantaytambo, en sjarmerende landsby ved hjertet av dalen. Denne byen anses som en museumsby, da alle innbyggerne her holder ved gamle tradisjoner og skikker som har gått i arv gjennom generasjoner. På veien tilbake til Cusco stopper vi ved den vakre landsbyen Chinchero, hvor vi besøker torget, den lokale kirken samt markedet. (F.L)

Inkastien 4 dager/3 netter Inkastien er berømt over hele verden på grunn av den fantastiske naturen med grønne daler, snødekte fjelltopper, samt et vell av flora og fauna. Målet for turen, inkaenes tapte by Machu Picchu, er en verdig avslutning på turen. Selve inkastien er med sine trapper og tunneler en del av et nettverk av veier og stier fra Mendoza i Argentina til grensen mellom Equador og Colombia. Stiene dere går på ble brukt for flere hundre år siden, og langs ruten passerer dere arkeologiske ruiner fra inkaene. Hver av disse ruinene er verdt et besøk, og selv om de er i mindre målestokk enn Machu Picchu, har hver og en sin egen historie. Dere forlater Cuzco rundt kl. 4 om morgenen, og drar til byen Ollantaytambo i Den hellige dal. Her er det mulig å gjøre noen siste innkjøp som regnponcho, vandrestav, vann og kjeks til turen. Dere fortsetter fra Ollantaytambo til Km 82-steinen, hvor dere settes av. Her starter fotturen. Fra steinen går dere til Huayllabamba, dette er en forholdsvis flat og vakker tur langs Urubamba-elven, gjennom dalen med utsikt til det snødekte fjellet Veronica, som med sine 5750 m er områdets høyeste. Dere passerer noen landsbyer hvor innbyggerne fremdeles bygger husene sine med tradisjonelle ichugress-tak. Dere kan også nyter utsikten over Llatapata, som var et viktig landbruksområde for inkaene. Etter Llactapata går turen bort fra elven, og fortsetter opp gjennom dalen langs Kusichaca-elven, her har dere en enestående mulighet til å se kondorer sveve omkring. Deretter ankommer dere landsbyen Huayllabamba på ettermiddagen, og fortsetter til leiren som har en fenomenal utsikt over dalen og fjellene som omkranser denne. (F. L. M)

I dag er den bratteste strekningen på turen. Dere går opp forbi Llulluchampa, gjennom et område med frodig tåkeskog, før en bratt oppstigning med høye trappetrinn tar deg til Warmi Wañusca, den døde kvinnens pass, på 4200 meters høyde. Her kan dere være heldig å se lamaer som beiter nedenfor passet. Ved ankomsten til passet tar vi en velfortjent hvil og nyter utsikten til begge sider. Her kan dere se snøkledde fjell og den delen av inkastien som ligger foran oss. Etter en pause, starter nedstigningen mot Pacaymayo-dalen. Turen leder oss til Runkarakay, en inkaruin, og etter denne går vi over til den opprinnelige inkastien. Dere fortsetter til pass nummer to, dette på 3900 meters høyde, og på solrike dager kan dere få en utrolig utsikt mot Vilcabamba-fjellet, hvor inkaene trakk seg tilbake etter kampene mot spanjolene. Her kan dere også ta turen til en av de store ruinene, Sayaqmarka, hvor dere får en grundig innføring i historien om området, før dere fortsetter gjennom en mindre tåkeskog til leiren. (F. L. M)

Dersom det er klarvær, våkner dere opp til en fantastisk utsikt mot Vilcabamba-fjellet. Etter frokost går turen mot et tredje pass. Denne delen av turen er veldig vakker, med tåkeskog, orkideer, bregner og et fargerikt fugleliv. Inkastien er her helt fantastisk, med delvis huggede tunneler og perfekt plassert stein. Lunsj spiser dere ved det tredje passet nær Phuyupatamarca i omkring 3550 meters høyde, før dere starter den lange nedstigningen til Wiñay Wayna, som ligger dekorativt plassert rett bak leiren vår. Wiñay Wayna er de største ruinene i området etter Machu Picchu og Llaqtapata. Ruinene ligger oppover en fjellside, og består av hus, tårn og terrasser. Kokken og hans hjelpere vil om kvelden gjøre litt ekstra ut av middagen, så vår siste kveld sammen på inkastien bli minneverdig. Da vi starter svært tidlig den siste dagen, er det en god idé og ta en tidlig kveld. (F. L. M)

Dagen starter tidlig, og dere går til Inti Punku, Solporten. Herfra ser dere soloppgangen i fjellene, og får det første glimtet av Machu Picchu. Det er en helt spesiell opplevelse å stå her, og man fornemmer virkelig stedets mystikk og eventyr. Dere fortsetter det siste stykket ned til ruinene, hvor dere får en guidet tur rundt Machu Picchu. Dere får høre om stedets historie, viktigheten av byen, religionens betydning for inkaene, samt den fantastiske inka-arkitekturen. Etter rundvisningen kan dere utforske ruinene på egenhånd, eller dere kan gå til toppen av Wayna Picchu, en fjelltopp ved Machu Picchu med fantastisk utsikt over ruinene og områdene omkring. På ettermiddagen går turen tilbake med buss til Aguas Calientes, hvor dere tar toget tilbake til Cuzco. (F. L)

Denne dagen går turen tilbake til Lima med fly og en siste overnatting i Peru. Det er mulig å gjøre noen siste innkjøp, besøker museer eller slappe av ved hotellets basseng. (F)

For de som ikke ønsker Ceviche-tur, kan man disponere dagen slik man selv ønsker. Guiden møter oss på hotellet, og transporterer oss til det lokale markedet hvor vårt fokus vil være på dagens fangst av fisk. Her har dere muligheten til å se det enorme utvalget havet utenfor Peru kan tilby. Etter markedet går turen videre til et besøk hos den berømte kokken, Luis Cordero, for å lage den beste cevichen i Lima. Vi får besøke kjøkkenet hans, lære mer om historien bak denne kjente retten, samt se hvordan vår egen ceviche tilberedes. Etter dette, går turen tilbake til hotellet. Varighet: 3 timer. På ettermiddagen hentes dere på hotellet og kjøres til flyplassen, hvor hjemreisen starter. ( F. L)  

 
Ankomst til Norge. Takk for at dere reiste med oss på Machete Tours og vi håper at vi sees igjen snart!
Personale
 • Engelsktalende lokalguide
 • Profesjonelle og dyktige bussjåfører.
Innkvartering
 • Alle hoteller vi benytter er 4,5-stjerners eller tilsvarende. På øyen Amantani overnatter vi enkelt, men hyggelig hos de lokale familier. Hvis noen av hotellene er ikke tilgjengelig på reisetidspunktet, booker vi et annet hotell med tilsvarende standard.
 • 12 overnattinger på gode hoteller.
 • 02 netter på Hotel Casa Andina Premium, Lima 5* (med pool, spa og gym)
 • 01 natt på Hotel Katari, Arequipa 4* (med spa)
 • 01 natt på Hotel Casa Andina, Colca ***+
 • 02 netter på Hotel Sonesta Lake Titicaca, Puno 4*
 • 04 netter på Hotel San Agustin Plaza, Cusco 4*
 • 01 natt på Hotel Casa Andina Premium, Lima 5* (med pool, spa og gym)
Følgende utflukter er inkludert (Inngang til omtalte severdigheter)
 • Halvdags bytur i Lima med Larco Herrera Museet.
 • Halvdags bytur i Arequipa med Santa Catalina-klosteret.
 • 2 dages Colca Canyon-tur med termiske bad, vandretur og speiding etter kondorer.
 • Heldagstur på Titicacasjøen med øyene Uros og Taquile.
 • Turistbuss Puno – Cusco og besøk til La Raya Pass og Raqchi-templet.
 • Halvdags bytur i Cuzco og nærliggende omgivelser
 • Heldagstur til Inkaenes hellige dal med Pisac, Ollantaytambo og Chincheros.
 • 4 dager tur på inkastien til Machu Picchu.
Flyreiser
 • Flyreise fra Gardermoen til Lima med flybytte underveis t/r  og alle skatter inkludert.
 • 2 innenriks flyvninger: Lima til Arequipa og Cuzco til Lima.
Transport til lands
 • Turistbuss fra Colca til Puno og fra Puno til Cusco.
 • Båttransport på Titicacasjøen.
 • Togtur Aguas Calientes-Cusco
 • All transport til og fra flyplassene med engelsktalende guide og sjåfør.
Måltider (se programmet for detaljer F= Frokost, L=Lunsj, M= Middag)
 • Hvis du har særlige kostbehov eller ønsker vegetar mat, ber vi deg gi beskjed om dette ved bestilling av turen.
Reisegaranti
 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet er inkludert.   
Hva er ikke inkludert
 • Reiseforsikring inngår ikke. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sykdom, skader og andre nødstilfelle, hjemtransport osv. En god reiseforsikring bør prioriteres!
 • Alle andre måltider enn de som er nevnt i reiseprogrammet.
 • Private bærere på Inkastien. (ca 1100 nok per person)
 • Alkoholholdige drikkevarer.
 • God sovepose
 • Drikkepenger.
 • Pris per person i dobbeltrom, inkl. fly:  31 600 kr.
 • Enkeltromstillegg: 4 700 kr.

 

 • Denne reisen kan kombineres med andre reiser. Dere kan også legge inn tidligere ankomst eller senere hjemkomst dersom ønskelig. Ta kontakt for en prat om mulighetene.
 • Prisen er beregnet på laveste bookingsklasse på fly. Likeledes er fly med Air France eller KLM tur og retur til Oslo, Trondheim eller Stavanger fra Lima inkludert. Alle flyskatter og avgifter er også inkludert.

Relatert reise