Patagonia og Magellanstredet (gruppereise), inkl. fly - 18 dager

Pris fra: 79400 KR

Reisen begynner i den travle storbyen Buenos Aires, også kalt Sør-Amerikas Paris. Vi fortsetter deretter sørover til verdens sørligste by Ushuaia, som ligger i Ildlandet (Tierra del Fuego). Der besøker vi nasjonalparken. Derfra drar vi videre på et minneverdig 4-dagers cruise gjennom Magellanstredet til byen Punta Arenas i Chile. Her blir vi en natt før vi drar videre til en av de utvilsomt mest spektakulære nasjonalparkene i verden, Torres del Paine. Landskapet er mystisk og uendelig vakker med isbreer, snøkledde fjell, klare, blå innsjøer og et omfattende dyreliv. Vi får rikelig med tid til å vandre rundt i Torres del Paine. Vi drar tilbake til Argentina for å besøke imponerende isbreer, som blant annet Perito Moreno, verdens største isbre i nasjonalparken Los Glaciares. Herfra fortsetter turen videre til verdens største foss Iguazú, 4000 km lenger nord, hvor Argentina og Brasil møter Paraguay. Når du reiser i Argentina befinner du deg i et land fult av kontraster med sin varierte og imponerende natur. Fra de kjølige Andesfjellene i vest strekker landet seg til den fruktbare «pampas» og ut i Atlanterhavskysten. Argentina stekker seg fra varme og subtropiske skoger i nord til de kalde og store områdene i sør, hele veien ned til Ildlandet og Kapp Horn, hvor neste stopp er Antarktis. Patagonias landskap og natur vil utfordre og trollbinde deg i løpet av reisen!

Når vi ankommer flyplassen i Buenos Aires møter vi reiselederen vår og blir deretter kjørt videre til hotellet vårt. Her bor vi i to netter.

I dag skal vi på en bytur i Buenos Aires. Turen begynner med et besøk på den legendariske Plaza de Mayo (Maiplassen), hvor vi også finner regjeringspalasset Casa Rosada (Det rosa huset). Vi ser også rådhuset (1754) og katedralen med et minimuseum for pave Frans I, som i mange år var erkebiskop i Buenos Aires. Vi går også forbi 9 Julio, en av verdens bredeste gater, med det argentinske landemerket El Obelisco. Deretter går turen videre til det fargerike La Boca-området med en stil og historie fra den store innvandrerbølgen til Argentina på slutten av 1800-tallet. Vi besøker også byens eldste bydel San Telmo, og det nylig renoverte havnedistriktet Puerto Madero. På den samme turen passerer vi også bydelen Palermo, den botaniske hagen, dyrehagen og hesteveddeløpsbanen, før vi kommer til sluttpunktet for turen Recoleta. Dette er en av byens mest eksklusive nabolag og på den tilstøtende kirkegården ligger den legendariske Eva Perón (Evita) begravet. Vi drar så tilbake til hotellet. På kvelden drar vi og ser på et tangoshow hvor vi får middag og drikke servert. (F, M)

Vi kjører til flyplassen for å fly til Ushuaia. Og når vi ankommer Ushuaia blir vi kjørt til hotellet vårt. (F)

Vi kjører vest for byen til Ildlandets vakre nasjonalpark. Naturen i dette området er svært variert med utsikt over Andesfjellene og Beaglekanalen som forbinder Atlanterhavet og Stillehavet. I den frodige patagoniske skogen vokser en rekke trær som Lengas, Guindos, Ñires og Notros. I tillegg finner vi blomster som orkideer, fioler, tusenfryd, strandnellik og fuegisk edelweiss! Vi kjører forbi torvmyrer og beverdemninger mot Lapataia-bukten og den grønne lagunen. Her kan du se spor etter de første bosetterne i området. Disse kalles «concheros» og har stor arkeologisk verdi, og man får et interessant innblikk i bosetternes hverdag. På vei tilbake til Ushuaia stopper vi ved Roca-innsjøen hvor vi kan beundre hvordan vannet skifter farge etter været. Vi drar så tilbake til hotellet, hvor vi overnatter. (F)

I dag drar vi fra Ushuaia med cruiset M/V Via Australis. Når vi kommer om bord tar vi en velkomstdrink med kapteinen og mannskapet. De neste fire dagene skal vi seile i oppdagelsesreisenes kjølevann gjennom Beaglekanalen og Magellanstredet. (F, L, M)

I dag seiler vi gjennom Murray-kanalen og Nassau-kanalen for å komme til Kapp Horn nasjonalpark. Hvis været tillater det, går vi i land for å utforske dette området. Kapp Horn ble oppdaget i 1616 av den nederlandske Hoorn-ekspedisjonen. Kapp Horn var i århundrer en nødvendig og betydelig milepæl for skipstrafikken mellom Atlanterhavet og Stillehavet, og ble regnet som verdens ende. Erklært UNESCO biosfærereservat i 2005. I løpet av ettermiddagen går vi i land for å utforske den historiske Wulaia-bukten. Dette var en gang en av regionens største bosetninger for lokale Yamana-indianere. Det var disse som ga Ildlandet navnet sitt, fordi de brakte ilden med seg overalt, selv i kanoene sine. Charles Darwin besøkte stedet i 1833 under sin reise med skipet HMS Beagle. Området er kjent for sin vakre vindblåste vegetasjon og geografi. Vi seiler gjennom vakre landskap som nesten vokser horisontalt på grunn av vinden. (F, L, M)

Etter mørkets frembrudd seiler vi igjen inn i Beaglekanalen. Vi navigere i sikksakkrute gjennom Cockburn-kanalen, Magdalena-kanalen og Keats Fjord for å nå den naturskjønne Agostini Fjord. Agostini Fjord er oppkalt etter en italiensk salesianerprest som arbeidet blant regionens urfolk i første halvdel av det 20. århundre, og her kan du se isbreer som strekker seg ned fjellsidene, helt ned i vannet. Utflukten vår denne morgenen går til Águila («Eagle») Glacier, som svever over en fredelig isete lagune omkranset av urskog. Vi vandrende rundt kanten av lagunen til et sted nær bunnen av den frosne fasaden. Man kan ofte se kondorer fly høyt over lagunen og det er alltid rikelig med fugleliv her. Dette stedet er en perfekt mulighet til å oppleve skjønnheten i Patagonias sub-Antarktis regnskog og se hvordan naturkreftene har formet den spektakulære naturen. (F, L, M)

Hvis været tillater det, tar vi et tidlig stopp på Magdalena-øya i midten av Magellanstredet. Øya pleide å være et viktig punkt i navigasjonssystemer, men i dag er de eneste innbyggerne en stor koloni av Magellan-pingviner. Vi tar en titt på de på vei til fyret. I september til april erstattes denne turen av et besøk til Marta-øyen hvor vi kan se sjøløver. Utpå formiddagen legger vi til land i Punta Arenas og sier farvel til cruisebåten. Vi ta bussen til Torres del Paine nasjonalpark, hvor vi skal tilbringe de neste to nettene. (F)

I dag bruker vi hele dagen i Torres del Paine nasjonalpark. Den ble etablert i 1959, og har vært erklært UNESCO biosfærereservat siden 1978. Skjønnheten her er nesten utenkelig, med brusende elver og turkise smeltevanns- og bresjøer. Man kan velge mellom utallige kortere eller lengre gåturer gjennom sletter, fjell, tempererte regnskoger eller mellom klippebergene. Alt dette er omgitt av fjellene Cuernos del Paine – Paine Horn. I løpet av dagen besøker vi også Grey Lake-området, fossen Salto Grande og innsjøene Nordenskjöld og Pehoe. Her har vi muligheten til å se rever, kondorer og lamaer, og med litt flaks kan vi også se fjelløver. (F, L, M)

I dag kjører vi tilbake til Argentina, til byen El Calafate og sjekker inn på hotellet vårt. På ettermiddagen drar vi til Los Glaciares nasjonalpark og den berømte Perito Moreno-breen. I løpet av turen får vi se Argentinosjøen og Bahía Redonda (den runde bukten) med sine mange spennende fuglearter. Naturen vi opplever her er typisk for Patagonia og vi vil se mange arter av de spesifikke «broom sedges» – som er et hardt horn-lignende gress, og calafates’ – en buskete plante med gule blomster og Violeta-frukter. Det er et landskap som er preget av siste istid, hvor de smeltende isbreene trakk seg tilbake og formet morenelandskap overalt. Vi skal gå helt til Perito Moreno-isbreen som strekker seg over et område på 195 km2, og er 30 km langt og 5 km bredt. Vi stopper opp 50 meter fra breen – som knaker og braker, fordi den som en av de eneste isbreene i verden, beveger seg fremover, og ikke tilbake. Den kavler regelmessig. På grunn av sin fantastiske skjønnhet ble den oppført på UNESCOs verdensarvliste. En gåtur gjennom stiene på den vestlige veggen gir en mulighet for å virkelig beundre dette imponerende naturvidunderet. (F, L)

Dagen begynner kl. 09:00 med en tur til en av El Calafates mest unike severdigheter – Balkon. Balkon er et transportmidlene i form av en stolheis som har 55 seter, og opereres av sikkerhetskvalifisert personell. Fra stolheisen kan vi nyte en 360-graders panoramautsikt over El Calafates beste attraksjoner, og man får også utrolig utsikt over Andesfjellene og isbreer. Hvis været tillater det kan vi se Monte Fitzroy og Cerro Torre i El Chalten. Vi vil også få muligheten til å se flyvende kondorer. Etter turen blir vi fraktet tilbake til hotellet. (F)

Dagen kan du legge opp slik du selv ønsker. Hvis man ønsker, kan man ta en utflukt til Upsala- eller Onelli-isbreen. (F)

I dag flyr vi fra El Calafate til Buenos Aires. Når vi kommer frem blir vi kjørt til hotellet vårt. (F)

Vi kjører til flyplassen og flyr til verdens største foss, Iguazú, i det nord-østlige Argentina på grensen til Brasil og Paraguay. Vi blir kjørt til hotellet vårt når vi lander på flyplassen. På ettermiddagen går turen til den brasilianske siden av fossen. Vi skal også gå over Juan D. Peron- og Tancredo Neves-broen mellom Argentina og Brasil, og fortsetter turen i nasjonalparken på den brasilianske siden. Gåturen er en panoramatur med utsikt over 275 fossefall som primært ligger på den argentinske siden. Vi ser blant annet fossene Two Sisters, San Martin og de tre musketerer, som vi skal se på nært hold i morgen. Vi ender opp på et utkikkspunkt hvor vi kan høre, men ikke se den store fossen, som vi skal se i morgen, på den argentinske siden. Etter lunsj (man betaler selv i nasjonalparken) drar vi tilbake til hotellet i Argentina. (F)

I dag utforsker vi den argentinske siden av Iguazúfallene, som er den eldste nasjonalparken i Sør-Amerika. Vi tar en kort tur i et åpent, lite tog i nasjonalparken og tar så turen ut mot de 275 fossefallene i 70 meters høyde. På veien ser vi orkideer, begonier, fugler og sommerfugler. Vi ser kanskje også de spesielle nesebjørnene som er i familie med vaskebjørner fra den nordlige halvkule. Etterpå tar vi toget videre til endestasjonen og går litt over en kilometer til fossen Djevelens hals for å få en ubeskrivelig opplevelse! Etterpå tar vi toget tilbake og blir transportert tilbake til hotellet. (F, L)

Vi flyr tilbake til Buenos Aires. Vi blir kjørt til hotellet vårt når vi lander på flyplassen. Resten av dagen kan brukes til egne aktiviteter. (F)

Like etter middag kjører vi til flyplassen for å ta fly tilbake til Norge. (F)

Hvis du ikke vil hjem ennå, så er ekstra netter på hotell i Buenos Aires enkelt å ordne. Ta kontakt, så diskuterer vi mulighetene.

Personale
 • Skandinavisktalande reiseleder.
 • Lokale baserade Engelsktalende guide på hvert destinasjon.
 • Lokale profesjonelle buss- og båtførere.
Overnattning
Alle hotellene vi bruker er minst 4-stjerners, eller tilsvarende. Hvis noen av hotellene ikke er tilgjengelige på avreisetidspunktet finner vi et annet hotell med samme standard.
 • 4 netter i Buenos Aires på Hotel Broadway Suites 4* (med fitness, pool og spa)
 • 2 netter i Ushuaia på Hotel Cilene del Faro 4* (med fitness, pool og spa)
 • 3 netter på Australis Cruise
 • 2 netter i Torres del Paine på Hotel Rio Serrano 4* (med pool og spa)
 • 3 netter i El Calafate på Hotel Kosten Aike 4* (med gym og spa)
 • 2 netter i Iguazu på Hotel La Aldea de la Selva 4* (med pool og spa)
Aktiviteter og Ture
 • Bytur i Buenos Aires
 • Tangoshow med middag i Buenos Aires
 • Tur til Ildlandet nasjonalpark
 • 3 netters cruise med «Australis Cruise» fra Ushuaia til Punta Arenas i Chile (B-lugar)
 • Heldagstur til Torres del Paine nasjonalpark
 • Privat tur til Perito Moreno-isbreen
 • Halvdagstur til den brasilianske siden av Iguazúfallene
 • Halvdagstur til den argentinske siden av Iguazúfallene
Fly og Transport
 • Internasjonal flyvning, tur/retur til Buenos Aires fra Oslo, Bergen, Stavanger, København, eller Stockholm.
 • Innenlandsflyvninger: Buenos Aires til Ushuaia, El Calafate til Buenos Aires, Buenos Aires til Iguazu og Iguazu til Buenos Aires
 • Privat transport mellom flyplassen og hotellet med engelsktalende guide
 • Transport til Australis Cruise sine kontorer
 • Privat transport fra Punta Arenas til Torres del Paine med engelsktalende guide
 • Privat transport fra Torres del Paine i Chile til El Calafate i Argentina med engelsktalende guide
Måltider
 • 16 x overnattinger inkl. frokost
 • 6 lunsjer
 • 5 middager
 • På Australis-cruiset er det helpensjon og fri bar
 • Obs! Dersom du har spesielle behov eller foretrekker vegetarmat, ber vi deg oppgi dette når du bestiller turen.
Reisegaranti
 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet, er inkludert.    
Dette er ikke inkludert
 • Reiseforsikring – anbefales at den dekker alle aktiviteter og medisinske nødsituasjoner. Dette bør prioriteres!
 • Måltider som ikke er nevnt i programmet.
 • Tipspenger. Det er vanlig å gi tips i Argentina, men det er opp til deg om du ønsker det.
 • Tjenester som ikke er nevnt i programmet.
 • Tidlig innsjekking eller sen utsjekking på hotellene.
 • Personlige utgifter.
 • Alkoholholdige drikkevarer og drikk til måltidene.
 • Pris per person i dobbeltrom inkl. flyreiser: fra 79 400 kr.
 • Enkeltromstillegg: 12 800 kr. (ikke på cruise)

 

 • Prisen inkluderer internasjonalt fly tur/retur fra Oslo, Bergen, Stavanger eller Göteborg til Lima i Peru med KLM eller Air France.
 • Ekstra netter på hotell i Buenos Aires er lett å bestille, eller hvis du ønsker å forlenge reisen med en ekstra tur. Kontakt oss og så tar vi en snakk om hva dere ønsker.

Relatert reise