Machu Picchu til Galapagos, inkl. fly - 15 dager

Pris fra: 50800 KR

Denne reisen inneholder omtrent alt for en vellykket reise i Sør-Amerika. Turen starter i Perus hovedstad Lima, og går videre til Andesfjellene og det gamle inkarikets navle rundt Cuzco. Her kan du nyte vakker natur, storslåtte utsikter og se de storslåtte restene av en gammel og mystisk kultur. I tillegg blir det en reise i tid og evighet, en reise som du vil huske og som du kan bruke til større viten, flere sammenhenger og personlig utvikling. Minst like spennende er det å besøke Ecuadors hovedstad Quito med sitt vakre sentrum fra kolonitiden. Turen avsluttes med et cruise til Galapagos med sin fantastiske øyverden. Her kan du se vakker natur og sjeldne fuglearter, og oppleve sjøløver. Velkommen til å utforske en helt ny og annerledes verden sammen med oss!

Ved ankomsten på Jorge Chavez-flyplassen i Lima blir dere tatt i mot av en representant fra Machete Tours. Dere får transport til det flotte hotellet vårt som ligger ca. 40 minutter fra flyplassen og i Miraflores bydelen. Bydelen er trivelig og lett å finne frem i, enten det er en restaurant, en bar eller shopping dere er ute etter. F.eks. Larcomars shoppingsenter har et stort og godt tilbud og en fantastisk utsikt ut over Stillehavet og Perus kystlinje. Resten av dagen er til fri disposisjon for egne aktiviteter.

Etter frokost får dere transport til flyplassen i Lima og etter en kort flytur er vi allerede i Cusco. Cusco var hovedstaden i det gamle inkariket og ligger høyt oppe i Andesfjellene på ca. 3300 moh. Ved ankomsten får dere transport til Hotel Garcilaso, med perfekt beliggenhet i Cuzcos historiske hjerte. Etter innsjekk kommer en representant fra oss til å gi dere all informasjon dere trenger for denne rundreise og cruise fra Machu Picchu til Galapagos. Representanten vil gi dere tips om hva dere kan se i Cuzco og svare på alle spørsmål dere måtte ha. Resten av dagen er til fri disposisjon. Cuzco er en fin by med mange severdigheter i verdensklasse. Ta gjerne en titt på det sentrale torget fra kolonitiden, ruinene av inkafestningene og templene, men få også med dere en rolig rusletur rundt i de små smugene. Husk på å ta det litt rolig i begynnelsen, dere befinner dere høyt over havet, så selv de letteste ting kan være ganske strabasiøse før dere har rukket å akklimatisere dere!

I dag kommer en lokal guide for å ta dere med på en bytur og besøke byens omgivelser. Under turen får dere en større forståelse for de store historiske begivenhetene som utspilte seg her på 1500-tallet, da to av verdens største kulturer møttes. Spanjolene og inkafolket. Vi besøker katedralen Santo Domingo og ’Koricancha’ – Inkafolkets fantastiske soltempel. Reisen fortsetter med et besøk til det seremonielle senteret Sacsayhuaman som ligger høyt oppe på en bakketopp over Cuzco. Sacsayhuamans størrelse er imponerende. Store vegger av uthogde steiner omringer plassen, og den største veier sannsynligvis over 125 tonn! Stedet brukes i dag til å feire Inti Rami, inkaenes solfest, hvert år ved vintersolverv i juni. Saksaywaman betyr "stedet hvor ørnen mettes". På vei tilbake fra Sacsayhuaman besøker vi de godt bevarte inkabyene Quenco, Puka Pukara og tempelet Tambo Machay. Hele utflukten tar ca. 4,5 til 5 timer og avsluttes når vi returnerer til hotellet. Resten av dagen er fri til disposisjon. Har dere mer energi må dere nesten en tur på byen for å oppleve Cuzcos livlige natteliv med barer, klubber og restauranter.

I dag besøker vi inkafolkets hellige dal – ”The Sacred Valley”. Vi drar fra Cuzco med buss og kjører over åsryggene inn i det som i dag er senter for den innfødte Quechua-kulturen. Landsbygda består for det meste av dyrket mark, og lokale bønder lever på den samme måten som de har gjort opp gjennom århundrene, helt siden inkaenes tid. Etter en stund får vi se de fantastiske Vilcabamba-fjellenes snødekte topper, fjellene som dominerer og vokter over den hellige dalen. Her kan dere se store isbreer velte seg utover de stupbratte fjellsidene på over 5000 moh. Disse fjellene ble betraktet som guder, ”Apus”, av lokalbefolkningen. Og noen tror fremdeles at disse fjellene besitter en slags hellig kraft. Først stopper vi ved markedet i Pisac som voktes av en imponerende inkafestning. Etter lunsj fortsetter vi til Ollantaytambo. Denne sjarmerende byen ligger i hjertet av dalen og omgis av et stort område med inkaterrasser. Ved det imponerende fortet som ligger over byen utkjempede inkaene under ledelse av Manco Inca, et av de største slag mot de spanske erobrerne. Etter mye dramatikk og mange storslåtte historiske steder, fortsetter vi dagens tur til Urubamba som er dagens reisemål og nattens losji på et flott hotell.

Etter frokost drar vi til Ollantaytambo for å ta toget til Aguas Calientes, eller Machu Picchu-byen som den nylig ble omdøpt til. Togreisen går gjennom et fantastisk landskap, der vi følger Vilcanota-elven som har gravet dype daler på sin vei mot Amazonasfloden. Under turen er dere omgitt av høye snødekkede fjelltopper og tett vegetasjon. Når dere kommer fram til Aguas Calientes får dere transport til hotellet. Denne ettermiddagen på vår rundreise og cruise fra Machu Picchu til Galapagos er til fri disposisjon for opplevelser på egenhånd. Besøk gjerne byens små butikker og markeder eller slapp av i et av de tempererte badene i byen.

Dagen starter tidlig med en 25 minutters tur opp til det fantastiske inkacitadellet Machu Picchu. Dette stedet ligger på siden av en fjelltopp 2380 meter over havet, og er omgitt av en tropisk fjellskog, snødekkede fjelltopper i det fjerne og en utrolig utsikt til alle kanter. Machu Picchu lå gjemt og glemt for omverdenen helt til professor Hiram Bingham fra Yale-universitetet fant byen under en arkeologisk ekspedisjon i 1911. Siden har mange prøvd å tolke hensikten og plasseringen med denne byen, men det forblir et mysterium som vi antagelig for alltid må betrakte som skjult under historiens vingeslag. Etter en guidet tur har dere sjansen til å utforske ruinene på egenhånd. Vil dere ha en liten utfordring kan dere klatre opp til toppen av Huayna Picchu, den høyeste fjelltoppen rundt Machu Picchu, den som mange mener forestiller nesen på en inka som ser opp mot himmelen. Her er det en flott utsikt og oversikt over Machu Picchu. Når vi kommer tilbake til Aguas Calientes går vi om bord på toget for å vende tilbake til Cuzco (ca. 15:30). Vi kommer fram til Cuzco tidlig om kvelden og får transport til hotellet vårt. Kvelden er satt av til å oppleve Cuzco på egenhånd!

Dere får transport til flyplassen og flyr via Lima til Ecuadors hovedstad Quito. Ved ankomsten Quito møtes dere av en representant fra Machete Tours og får transport til hotellet.

Quitos kolonipregede sentrum regnes som det som er aller best bevart av alle hovedstedene i Andesfjellene, og byen er med på UNESCOs verdensarvliste. Quito ligger på en høyde av 2850 meter i en dal nær vulkanen Pichincha. Denne dagen på rundreisen og cruiset fra Machu Picchu til Galapagos drar vi først på en rundtur i Quito og utforsker både den nye og gamle delen av byen. Vi besøker katedralen og området rundt San Francisco-torget før vi drar opp til utsiktspunktet ’Mirador’ ved Cerro Panecillo. Her har vi en vidunderlig utsikt over byen og de imponerende vulkaner i det fjerne. Ettermiddagen er fri til egne aktiviteter!

Turen starter om ettermiddagen med et besøk til stranden ”Sombrero Chino”. På dette rolige og fredfulle stedet kan dere bl.a. se pingviner, spurvehauker og et krystallklart vann. Den karakteristiske profilen av en gammel vulkans kjerne i form av ”Sombrero Chino” eller ”den kinesike hatt, ligger like utenfor stranden.

I dag drar vi til den største av Galapagosøyene – Isabelaøya. Vi besøker ”Cabo Marshall” som er et utmerket sted for snorkling. Her kan dere få selskap i vannet av pingviner, skarver og forskjellige tropiske fisker. Vi drar videre til ”City of the Rays” (Ciudad de las Mantas). Her kan dere også snorkle, og til og med få se sjøløver i tillegg til alle de fargerike tropiske fiskene.

Dagens tur går til Santiagoøya og ”Puerto Egas” – et vakkert sted for å oppleve den spesielle naturen og dyrelivet på Galapagos. Her kan dere få se sjøløver, sjøfugler, spesielle naturformasjoner, undervannstunneler og saltgruver. Etter å ha utforsket dette stedet drar vi videre til ”Sullivan Bay”. Her kan dere studere ulike lavaformasjoner og dessuten se pingviner og sjøfugler.

Vi ankommer Ràbida-øya og legger oss til i lagunen der vi kan observere flamingoer og forskjellige sjøfugler. Vil dere snorkle så finnes det en vakker strand i nærheten. Her kan dere få se skilpadder og forskjellige tropiske fisker svømme forbi. Vi fortsetter til Bartholomewøya og på fottur opp til toppen av øya. Øya har en unik natur, samt spesielle og fascinerende lavaformasjoner. Her kan dere til og med se helt ny lava som kommer opp og hvordan den etter hvert størkner! Andre attraksjoner på og rundt øya er pingviner, sjøløver, vannskilpadder og forskjellige tropiske fisker.

Dere får transport til den lokale flyplassen for flytur tilbake til Guayaquil. Ved ankomsten får dere transport til hotellet. Resten av ettermiddagen/kvelden er til fri disposisjon.

Dere får transport til flyplassen i god til før fly går hjem.

Takk for at dere reiste med oss på Machete Tours og vi håper at vi sees igjen snart!

Ekstra netter på hotell i Lima og Quito er enkelt å ordne. Ønsker dere å forlenge reisen med en ekstra tur, så er det bare å kontakte oss så kan vi snakke mer om ønsker og muligheter!

Personale
 • Engelskspråklig guider og sjåfører
 • Personale om bord på båtene
Innkvartering: 
Hvis noen av hotellene ikke er tilgjengelig ved bestilling, gir vi dere en innkvartering av tilsvarende eller bedre standard.
 • 1 natt på Hotel San Agustin, Lima 4*
 • 3 netter på Hotel San Agustin Dorado, Cuzco 4*
 • 1 natt på Hotel Amaru Valle, Urubamba 4*
 • 1 natt på Hotel El Mapi, Aguas Calientes 4* (med spa og basseng)
 • 2 netter på Hotel Reyna Isabel, Quito 4*  (med gym og spa)
 • 4 netter i ”Superior Class” på Galapagos kryssning (komfortable lugarer om bord på en yacht)
 • 1 natt på Hotell Oro Verde, Guayaquil 5* (med fitness, basseng og spa)

Lokale turer og aktiviteter
 • Bytur i Cuzco
 • Tur til Inkafolkets hellige dal (Inca’s Sacred Valley)
 • 2 dagers tur til Machu Picchu
 • Bytur i Quito
 • 5 dagers ”Superior Class Cruice" til Galapagosøyene
Transport
 • Internasjonalt fly tur/retur fra Oslo, Stavanger, Trondheim eller Göteborg til Lima.
 • Alle flyskatter og avgifter.
 • Fly fra Lima til Cuzco og fra Cuzco til Lima.
 • Fly fra Lima til Quito
 • Båt fra Quito til Galápagos t/r.
Måltider (se i dagsprogrammet for detaljer)
Obs: Har du spesielle krav eller ønsker til maten, f.eks. allergier eller fordi du følger en vegetarisk diett, si ifra om dette allerede når reisen bestilles.
 • 13 frokoster
 • 6 lunsjer
 • 4 middager
Reisegaranti
 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet er inkludert.   
Dette er ikke inkludert
 • Reiseforsikring inngår ikke. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sykdom, skader og andre nødstilfelle, hjemtransport osv.
 • Inngang til Galapagos National Park = 100 USD (kan bli endret)
 • Galapagos Transit Card = 25 USD (kan bli endret)
 • Alle andre måltider enn de som er nevnt i reiseprogrammet.
 • Alkoholholdige drikkevarer.
 • Drikkepenger.
 • Per person i dobbeltrom fra: 50 800 kr.
 • Enkeltromstillegg (uten cruise): 3 440 kr.
 • Enkeltromstillegg (med cruise): 16 420 kr.

 

 • Prisen inkluderer internasjonalt fly tur/retur fra Oslo, Bergen, Stavanger eller Göteborg til Lima i Peru med KLM, Air France eller American Airlines.

Relatert reise