Luksusrundreise i Peru, inkl. fly - 15 dager

Pris fra: 60700 KR

Vår 15 dagers luksusreise til Peru, byr på mange av Perus klassiske opplevelser med innslag av vakker natur. Dere vil få oppleve den vakre og mektige naturen i Colca Canyon og se andeskondoren. I tillegg kan man beundre Vicuñan og de andre aktive vulkanene. Besøk Titicacasjøen og de flytende øyene og få et innblikk i Quechua- og Aymara-kulturen. Reis gjennom Inkafolkets hellige dal og opplev byen Machu Picchu. Som er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Bli med oss til et land der to av verdens største kulturer møtes. Denne 15 dagers luksusreisen til Peru tar deg med til et magisk land som byr på en kombinasjon av luksushotell, historie, og kultur!

Når dere ankommer Limas Jorge Chavez-flyplassen møtes dere av en representant fra Machete Tours og blir transportert til hotellet som ligger ca. 40 minutter unna, i Miraflores-distriktet. Representanten vil gi dere all informasjonen dere trenger for denne luksusreisen i Peru, i tillegg til å svare på eventuelle spørsmål dere måtte ha. Miraflores er et fint og hyggelig område som det er lett å ta seg frem i og byen byr på mange forskjellige restauranter, barer og fasiliteter.

Fra kjøpesenteret Larcomar har du en fantastisk utsikt over Stillehavet og Perus kystlinje. På ettermiddagen/kvelden velger dere selv hva dere ønsker å gjøre.

På formiddagen får vi en guidet tur gjennom Limas historiske sentrum. Vi besøker hovedtorget, den imponerende katedralen (som ble ødelagt i et jordskjelv i 1446 og er gjenoppbygget) samt Plaza San Martin for å nevne noen høydepunkter. Vi besøker også et av byens museer før vi spiser lunsj på Larcomars kjøpesenter med utsikt over Stillehavet. Resten av dagen disponerer dere selv. (F.L)

Morgenen begynner med en kort flytur til gamlebyen Arequipa, som er bygget i kolonialstil. Byen ligger vakkert til mellom 3 vulkaner, Misti (5,822 m), Chachani (6,057 m) og Pichu-Pichu (5,669 m). Disse troner opp som gigantiske voktere over byen og minner om den gigantiske kraften som formet Andesfjellene. Arequipa ligger på en høyde på nesten 2400 meter over havet og er bygget nesten utelukkende av en hvit vulkansk stein, kalt «silla». Etter at dere har sjekket inn, venter en guidet tur rundt i den historiske byen. Etter at vi har besøkt det vakre torget og byens katedral, drar vi videre til Arequipas største turistattraksjon. Det vakre Santa Catalina-klosteret. Klosteret var stengt for offentligheten frem til 1970, da det fungerte som hjem for nesten 400 nonner og det var som en by, i byen. Deretter, besøker vi Yanahuara-torget for å få en god oversikt over byens vulkanske omgivelser. Etterpå drar vi tilbake til hotellet, hvor guiden gir oss en kort introduksjon om 2-dagers utflukten vår til Colca Canyon. Resten av dagen disponerer dere selv. (F)

Denne dagen har dere til egen disposisjon hvor dere kan utforske Arequipa og akklimatisere dere, med tanke på høyden. (F.M)

Dagen starter tidlig og vi blir hentet av en buss som vil ta oss videre på rundreisen vår i Peru til Colca Canyon. Turen går gjennom et bredt og spektakulært høyt platå kalt «altiplano», et område som strekker seg til høyder på 4000 meter over havet. Langs veien passerer vi små landsbyer og lokalsamfunn og hvis dere er heldig, kan vi til og med se lokalbefolkningen følge lam og alpakka over de store åpne slettene. Når vi passerer Aguada Blanca Vicuna Reserve, kan vi kanskje få se lamaens ville slektning, Vikunja!

Om ettermiddagen ankommer vi til Chivay (3633 m), som er inngangsporten til Colca Canyon. Byens silhuett domineres av de to spektakulære og høyest aktive vulkanene, Sabancaya og Ampato (6 288 m). Etter en lang dag i buss slapper vi av i Chivays tempererte bad. (F.L.M)

Det blir en tidlig start på morgenen og vi drar først til Cruz del Condor, hvor vi får en fantastisk utsikt over en av de dypeste dalene i Colca Canyon. Herfra har man stor mulighet til å se verdens største fugl, den majestetiske Andeskondoren, som har et vingespenn på opptil 3 meter! Tidlig på morgenen benytter disse fuglene seg av luftstrømmene som stiger opp fra dalene for å lete etter mat. Etter denne fantastiske opplevelsen tar vi en kort tur i dalen for å besøke et lokalsamfunn og få muligheten til å se de urgamle agrikulturelle terrassene som har blitt brukt i dalen, i århundrer. Vi drar tilbake til hotellet for å spise lunsj, før vi kjører videre med bussen til Puno. (F)

På denne dagen blir vi transportert til båten vår som vil ta oss med ut på en heldagstur på Titicacasjøen. Verdens høyeste beliggende innsjø, med et fungerende navigasjonssystem. Dagens første stopp er de berømte, flytende øyene som tilhører Uros-folket. Etter at vi har tilbrakt litt tid med disse, fortsetter vi turen til den rolige og naturskjønne øya Amantani hvor vi tilbringer tid med lokalbefolkningen. Sammen med en lokal guide går vi til øyas høyeste punkt, hvor vi nyter den vakre solnedgangen over innsjøen. På ettermiddagen blir vi hentet i båt og blir kjørt tilbake til Puno og hotellet vårt. Da kan vi ta inn over oss alle inntrykkene fra verdens mest fortryllende natur og kulturelle steder, som vi har opplevd i løpet av dagen. (F.L)

I dag reiser vi fra Puno til Cuzco, Inkarikets gamle hovedstad, som i dag er en vakker og livlig flerkulturell by. Reisen tar ca. 9 timer, men vi reiser gjennom et spektakulært landskap. Vi stopper ved mange interessante naturområder og historiske steder, som høypasset La Raya. Ikke glem å beundre den fantastiske utsikten. Deretter drar vi ned til Raqchi og besøker et av Inkarikets helligste steder – ruinene til Viracocha-tempelet. Ifølge Inkafolkets mytologi er Viracocha skaperen av alt liv og den helligste av alle guder. Når vi kommer frem til Cuzco, sjekker vi inn og får en kort introduksjon om byen og morgendagens opplegg. Kvelden disponerer dere fritt. (F.L)

Formiddagen disponerer dere fritt til å utforske Cuzco. Kl. 14.00 kommer en lokal guide, som tar oss med på en tur i byen og viser oss ulike severdigheter. I løpet av turen får vi en bedre forståelse for de store historiske begivenhetene som fant sted her på 1500-tallet, da to av verdens største kulturer kolliderte. De spanske erobrerne med det innfødte inkafolket! Vi besøker katedralen Santo Domingo og «Koricancha» – Inkafolkets fantastiske soltempel. Turen fortsetter med et besøk til det seremonielle senteret Sacsayhuaman som ligger høyt på en ås over Cuzco. Sacsayhuaman størrelse er imponerende. Store vegger, bygget av individuelt uthuggede steiner omgir stedet og den største veier til og med 125 tonn! Hvert år, i juni avsluttes Quechua-festivalen «Inti Raymi» innenfor disse veggene. Et ekte eksempel på den innenlandske kulturen og vel verdt å få med seg. På vei fra Sacsayhuaman besøker vi de velbevarte inkastedene Quenco, Puka Pukara og Tambo Machay-tempelet. Turen tar ca. 4 ½ til 5 timer og avsluttes når vi kommer tilbake til hotellet. Resten av kvelden disponerer dere selv. (F)

Vår 15-dagers luksusreise i Peru går i dag til Inkafolkets hellige dal «The Sacred Valley». Vi drar fra Cusco med buss og kjører over åsryggene inn i det som i dag er senter for den innfødte Quechua-kulturen. Først stopper vi ved markedet i Pisac som voktes av en imponerende inkafestning. Etter lunsj fortsetter vi mot Ollantaytambo.  Denne sjarmerende byen ligger i hjertet av dalen og er omgitt av store vidder med inkaterasser. Det var her et historisk slag fant sted under Manco Inkas tid, da han kjempet mot de spanske erobrerne. På vei tilbake til Cusco stopper vi ved den vakre landsbyen Chinchero, som ligger i høylandet mellom Cusco og den hellige dalen. Her besøker vi sentrum, kirken og markedet før vi drar tilbake til Cusco og hotellet vårt. (F.L)

Denne togturen gjør en allerede spesiell reise enda bedre. Service og billetter på 1. klasse er inkludert i prisen. I toget serveres det en 3-retters lunsj i nydelige restaurantvogner. Mens du spiser kan du nyte den utrolige utsikten innover i Urubamba-dalen. Den disige tropiske regnskogen følger oss på vår vei til Machu Picchu. Som en ekstra ’creme de la creme’ finnes en nydelig designet utsiktsvogn på toget. Der kan du se og forundres over en storslått utsikt under hele turen. Dette er virkelig en uforglemmelig opplevelse! (F.M)

Dagen starter tidlig med en 25 minutters bussreise opp til det fantastiske inkacitadellet Machu Picchu.

Dette fantastiske stedet ligger på siden av en fjelltopp 2380 meter over havet, og er omgitt av en tropisk fjellskog, snødekkede fjelltopper og en utrolig utsikt. Machu Picchu lå bortgjemt for resten av verden frem til professor Hiram Bingham ved Yale University fant det under en arkeologisk ekspedisjon. Siden har mange prøvd å tolke hensikten og plasseringen med denne byen, men det forblir et mysterium som er skjult i historiens vingeslag. Etter en guidet tur har du sjansen til å utforske ruinene på egen hånd. Vil du ha en liten utfordring kan du klatre opp til toppen av Huayna Picchu, den høyeste fjelltoppen rundt Machu Picchu, hvor du får en fantastisk utsikt over Machu Picchu.

Når vi kommer tilbake til Aguas Calientes går vi på luksustoget og reise tilbake til Cusco.

Vi kommer fram til Cusco og får transport til hotellet. Kvelden er satt av til å oppleve Cusco på egenhånd! (F.L.M)

Vi blir kjørt fra hotellet til Cuscos flyplass for så å ta fly til Lima. Vi sjekker så inn på luksushotellet vårt. Kvelden disponerer dere på egenhånd og man kan for eksempel utforske Limas restauranter og natteliv. (F.M)

Den siste morgenen på vår 15-dagers luksusreise i Peru kan dere bli med på en guidet tur til Miraflores Indian Craft Market (håndverksmarked), hvor man finner keramikk, tekstiler og smykker fra hele Peru. På Larcomars kjøpesenter kan dere spise lunsj, og senteret har en fantastisk utsikt over Stillehavet. Etterpå drar dere tilbake til hotellet før dere får privat transport til Limas Jorge Chavez-flyplass, ca. 3 timer før flyet går. (F)

Takk for at dere reiste med oss på Machete Tours og vi håper at vi sees igjen snart!

Personale

 • Engelsktalende guider
 • Lokale, profesjonelle bussjåfører og båtmannskap.

Innkvartering

Hvis noen av følgende hoteller ikke er tilgjengelige ved bestilling, vil vi bestille et annet hotell med tilsvarende standard.

 • 2 netter på Hotel Sonesta Olivar, Lima 5*   (Superior Room Class) - med gym og basseng.
 • 2 netter på Hotel Casa Andina Premium, Arequipa 5*   (Junior Suite) - med spa.
 • 1 natt på Hotel Las Casitas del Colca, Colca Canyon 5*   (Garden view) - med spa.                    
 • 2 netter på  Hotel GHL Lago Titicaca, Puno 5*   (Junior Suite) - (med fitness, basseng og spa)
 • 3 netter på Hotel Monasterio, Cusco 5*   (Deluxe Room Class) - med spa og kunstsamling.
 • 1 natt på Libertador Tambo del Inka, Urubamba 5*  (Junior Suite) - (med fitness, basseng og spa)
 • 1 natt på Machu Picchu Pueblo Hotel, Aguas Calientes 5*   (Superior Deluxe Room Class) - med spa og aktivitet.
 • 1 natt på Hotel Miraflores Park, Lima 5*   (Ocean view room) - med spa og basseng.

Private, lokale turer og aktiviteter

 • Guidet tur i Lima.
 • Guidet tur i Arequipa.
 • 1 heldagstur på Titicacasjøen.
 • Guidet tur i Cusco.
 • 2 dagers tur til Machu Picchu.

Internasjonal og lokal transport

 • Fly tur/retur Stockholm, Göteborg, København eller Oslo til Lima med KLM, Air France og American Airlines.
 • Alle flyavgifter.
 • Innlands fly fra Lima til Juliaca (Titicacasjøen).
 • Innlands fly fra Cusco til Lima.
 • Båttransport på Titicacasjøen.
 • Privat busstur til Cusco.
 • Luksustoget til og fra Machu Picchu.
 • Privat transport til og fra flyplassen

Måltider (se dagsoversikten for detaljer)

Obs! Hvis noen er vegetarianere, har allergier eller andre spesielle forespørsler om mat, ber vi om at dere informerer om dette ved bestilling.

 • 13 x frokost
 • 6 x lunsj (dag 2, 5, 7, 8, 10 og 12)
 • 5 x middag (dag 4, 5, 11, 12 og 13)

Reisegaranti

 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet er inkludert.  

Dette er ikke inkludert

 • Reiseforsikring – en god forsikring som dekker alle aktiviteter, samt mulige medisinske nødsituasjoner, Anbefales på det sterkeste og burde ansees som en prioritet!
 • Tur til Huayna Picchu Mountain, må bestilles når du gjør bestillingen din.
 • Måltider som ikke nevnes i programmet.
 • Alkoholholdig drikke.
 • Pris per person som deler dobbeltrom fra: 60 700 kr.
 • Enkeltromstillegg: 18 400 kr.

 

 • Etter en foreløpig bestilling har du 7 dagers angrerett. Deretter må du betale for reisen.
 • Vi forbeholder oss retten til å endre prisene ved eventuelle valutaendringer og økte flyskatter. Hvis du velger å betale hele summen for turen etter 7 dager, vil prisen ikke bli påvirket av ovenstående.
 • Prisen inkluderer internasjonalt fly tur/retur fra Oslo, Bergen, Stavanger eller Göteborg til Lima i Peru med KLM, Air France eller American Airlines.

Relatert reise