Luksusreise i Peru, inkl. fly - 10 dager

Pris fra: 44200 KR

Opplev praktfulle Peru mens du nyter all den komfort de beste hotellene og de mest luksuriøse restaurantene i Andes kan gi deg. Minner for livet får du ved blant annet verdens høyest liggende navigerbare innsjø Titicacasjøen, inkaenes gamle hovedstad Cusco og legendariske Machu Picchu, inkaenes tapte by.

Ved ankomsten til Limas internasjonale lufthavn, Jorge Chavez, blir du møtt av en representant fra Machete Tours og får transport til hotellet i Lima. Hotellet ligger ca. 40 minutter fra flyplassen, i den vakre Miraflores-bydelen, et utmerket sted å starte vår luksusreise i Peru fra. Bydelen er trivelig og lett å orientere seg i, uavhengig av om det er en restaurant, en bar eller shopping du er ute etter. For eksempel har shoppingsenteret Larcomar et stort utvalg og en fantastisk utsikt over Stillehavet og Perus kystlinje.

Med start kl. 9 får vi en guidet tur gjennom Limas historiske sentrum. Vi besøker det store torget, den imponerende katedralen (som ble ødelagt i et jordskjelv i 1746 og bygget opp igjen), samt Plaza San Martin for å nevne noen høydepunkter. Vi returnerer til Miraflores for å spise lunsj på Larcomars restaurant, der vi har utsikt over Stillehavet mens vi spiser. Etter lunsj besøker vi det berømte gullmuseet ”Museo de Oro”. Her får vi et lite inntrykk av hva de spanske conquistadorene møtte av rikdom da de kom til Inkariket, på begynnelsen av 1500-tallet. Kvelden er satt av til egne aktiviteter.

Om morgenen får vi transport til flyplassen i Lima og skal med innenriksfly til Juliaca ved Titicacasjøen. Etter at vi har landet drar vi det siste korte stykke inn til Puno og sjekker inn på hotellet vårt. Resten av dagen er til fri disposisjon og dere må gjerne slappe av og akklimatisere dere, vi er jo oppe på nesten 4000 moh.

I dag skal vi på båttur på Titicacasjøen, en av verdens høyest beliggende og mest spesielle sjøer med vannspeil oppe på hele 3820 moh. Vi sjekker først ut fra hotellet, og etter transport til Puno går vi om bord i båten som venter oss. Første stopp ute på Titicacasjøen blir de berømte flytende øyene av siv. Dette er Uros-folkets hjemsted. Her har de utviklet et levesett og en kultur som helt og holdent er tilpasset et liv ute på vannet. De menneskeskapte øyene og båtene deres er bygget av siv, til stor inspirasjon for vår egen Thor Heyerdal da han skulle lære å bygge havgående fartøyer av samme materiale. Uros-folket lever av fiske og fangst. Vi forsetter videre til øya Amantani hvor vi får fast grunn under beina. Her kan vi i ro og mak tilbringe litt tid sammen med den lille lokalbefolkningen. Machete Tours lokale guide tar oss etter hvert med opp på øyas høyeste punkt. Både for å nyte utsikten, men også for å høre mer om øyas spennende pre-colombianske historie og alle de forhistoriske minnesmerkene som ligger spredt rundt på Amantani. Nå er snart en ny dag gått på vår etter hvert så omfangsrike luksusreise i Peru. Sent om ettermiddagen blir vi hentet av en båt og får transport tilbake til Puno og hotellet vårt. Vi kommer fornøyde tilbake etter en hel dag på en av verdens mest fortryllende natur- og kultursteder.

I dag reiser vi fra Puno til Cusco, som er inkarikets gamle hovedstad. Cusco er i dag en vakker og pulserende multikulturell by. Reisen er på nesten 9 timer og går gjennom et spektakulært landskap. Vi stanser ved mange interessante natur- og kulturhistoriske steder slik som de unike gravtårnene ved sjøen Umayo, som også er et minne om Colla-klanen som var en del av inkafolket. Vårt neste stopp blir på det aller høyeste punktet på vår rundreise i Peru, på La Raya-passet på nesten 4300 moh. Husk på at Galdhøpiggen bare er 2469 moh. - så her er det bare om å nyte utsikten. Vi drar deretter ned til Raqchi og besøker et av inkarikets helligste steder – ruinene etter tempelet Wiracocha. I følge inkafolkets mytologi er Wiracocha skaperen av alt liv og den helligste av alle guder. Når vi kommer fram til Cusco sjekker vi inn og får deretter en kort orientering om byen og morgendagens turplaner. Kvelden disponerer dere på egenhånd  og dere må gjerne utforske Cuscos livlige natteliv og utmerkede restauranter.

Formiddagen er satt av til at du kan utforske Cuzco på egen hånd. Kl. 14.00 vil en lokal guide ta oss med på en bytur samt vise oss interessante steder rundt byen. På denne turen vil vi lære mer om det dramaet som utspilte seg her på 1500-tallet, da to av verdens største kulturer kolliderte. De spanske erobrerne mot de innfødte inkaene! Vi besøker Santo Domingo-katedralen og Koricancha – inkaenes enestående soltempel. Høyt på en topp over Cuzco ligger inkaenes seremoniplass Sacsayhuaman. Sacsayhuaman har en imponerende størrelse. Plassen er omringet av uthogde steiner, og den største veier hele 125 tonn! I juni hvert år arrangeres Quechua-festivalen Inti Raymi på denne plassen. Et flott eksempel på den opprinnelige kulturen og vel verdt et besøk. På veien fra Sacsayhuaman besøker vi de godt bevarte inkabyene Quenco, Puka og Pukara, og tempelet Tambo Machay. Turen tar ca. 4-5 timer og avsluttes når vi kommer til hotellet. Kvelden er satt av til egenaktiviteter .

Tidlig om morgenen drar vi til togstasjonen for å gå om bord på toget som tar oss til Aguas Calientes. Den lille byen ligger like nedenfor de spektakulære ruinene i Machu Picchu, som er utnevnt som en av verdens sju nye underverker. Vistadome-toget er spesielt designet med et gjennomsiktig tak og gir oss mye bedre utsikt til det fantastiske landskapet vi kjører igjennom. Mens vi nyter en lettere frokost vil vår guide peke på severdighetene vi passerer. Ved ankomsten til Aguas Calientes får vi transport til hotellet vårt. Resten av dagen er til fri disposisjon, bortsett fra at vi på denne luksusreise i Peru skal spise middag sammen, den bør du ikke gå glipp av.

Vi begynner dagen tidlig, og etter bare 25 minutter er vi oppe ved et av jordens aller største underverk, selveste Machu Picchu. Machu Picchu ligger på en fjellhylle i 2380 meters høyde. Den er omgitt av tropisk- og tåkedekt fjellskog på alle sider, samtidig som snøkledde fjelltopper skimtes i det fjerne. Alt dette og ikke minst historien, legendene og det vi ikke vet - gjør stedet helt magisk. Før Machu Picchu ble gjenoppdaget av Hiram Bingham, var den kun en by som noen hadde hørt om, men som ingen visste hvor lå. Hadde den overhodet eksistert, eller var den kun en legende. Det er mange som i ettertid har forsøkt å tolke formålet med Machu Picchu, og hvem var det som bodde her? Hvorfor ligger akkurat her, høyt oppe, på en bortgjømt og uframkommelig fjelltopp? Ingen har egentlig funnet svarene. Så kanskje vil dette for alltid forbli historiens og inkaenes store hemmelighet! Etter en guidet tur på Machu Picchu har dere mulighet for at utforske ruinene på egenhånd. Og ønsker dere en ekstra utfordring kan dere også bestige fjelltoppen som ligger like bak Machu Picchu, Huayna Picchu. Når vi kommer ned til Aguas Calientes igjen tar vi toget i 16.30-tiden og reiser tilbake til Cuzco. Vi kommer fram til Cuzco tidlig på kvelden og får transport til hotellet. Kvelden disponerer dere på egenhånd i Cuzco!

Vi får transport til Cuzcos flyplass for å fly til Lima. Ved ankomsten til Jorge Chavez-flyplassen i Lima blir du vist til avgangshallen og vi er da kommet til veis ende på denne luksusreisen i Peru.

Ankomst til Norge.

Takk for at dere reiste med oss på Machete Tours og vi håper at vi sees igjen snart!

Personale
 • Engelsktalende guide
 • Lokale, profesjonelle bussjåfører og båtførere
Innkvartering : Hvis noen av de nedenstående hotellet mot formodning skulle være opptatt, finner vi et annet hotell av samme standard.
 • 2 netter på Hotel Sonesta Olivar, Lima 5*  (Superior Room Class) med gym og basseng.  
 • 2 netter på Hotel GHL Lago Titicaca, Puno 5*  (Junior Suite) - med fitness, gym og spa.
 • 3 netter på Libertadores Palacio del Inka, Cusco 5*  (Superior Room Class) - med fitness, basseng og spa.
 • 1 natt på Hotel Machu Picchu Pueblo, Aquas Calientes 5*  (Superior Deluxe Room Class)med spa og aktivitet.
Lokale turer og aktiviteter med egen turguide
 • Bytur i Lima.
 • 1 heldagstur på Titicacasjøen
 • Bytur i Cusco.
 • 2 dagers tur til Machu Picchu
Internasjonal og lokal transport
 • Internasjonalt fly tur/retur. Alle flyskatter og avgifter.
 • Innenriksfly fra Lima til Juliaca (Titicacasjøen)
 • Innenriksfly fra Cusco til Lima
 • Båttransport på Titicacasjøen
 • Busstransport til Cusco
 • Vistadome-tog til og fra Aguas Calientes
 • Transport til og fra flyplassen
Måltider (se dagsprogrammet for detaljer)
 • 8 frokoster
 • 4 lunsjer
 • 3 middager
 • Obs: Har du spesielle krav eller ønsker til maten, f.eks. allergier eller fordi du følger en vegetarisk diett, si ifra om dette allerede når reisen bestilles.
Reisegaranti
 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet er inkludert.   
Hva er ikke inkludert
 • Reiseforsikring. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sykdom, skader og andre nødstilfeller, hjemtransport osv.
 • Måltider som ikke er nevnt i dagsprogrammet
 • Tur til Huayna Picchu Mountain
 • Alkoholholdige drikker
 • Drikkepenger
 • Pris per person i dobbeltrom: fra kr. 44 200
 • Enkeltromstillegg: fra kr. 12 600

 

 • Du har 7 dagers angrefrist etter bestilling. Deretter må du betale for reisen.
 • Vi forbeholder oss retten til å endre prisene ved eventuelle valutaendringer og økte flyskatter. Hvis du velger å betale hele summen for turen etter 7 dager, vil prisen ikke bli påvirket av ovenstående.
 • Prisen inkluderer internasjonalt fly tur/retur fra Oslo, Bergen, Stavanger eller Göteborg til Lima i Peru med KLM, Air France eller American Airlines.

Relatert reise