Klassisk Perureise med Nazca, inkl. fly - 17 dager

Pris fra: 34400 KR

Vår rundreise i Peru byr på mange av Perus store og klassiske opplevelser, kombinert med vakker natur, i 17 dager til ende. Dette er et eventyr hvor du kan la deg begeistre, beundre, forundre og fortrylle. Se den vaktsomme Vikunjaen som lytter etter farer. Kikker dere opp, ser dere den andiske kondoren sveve på luftstrømmene høyt over hodet deres. Når dere igjen senker blikket er det de avventende, men fremdeles aktive vulkanene som danner den evige horisonten.

Besøke Titicacasjøen og de flytende sivøyene, og la dere forundre av de indianske Quechua - og Aymara-kulturene. Dere er ikke de første nordmennene som lar seg begeistre, for det var ved Titicacasjøen at Thor Heyerdahl tok lære og la grunnlaget for sine berømmelige Ra-ferder. Mye tyder også på at selve Inkakulturen oppstod nettopp her ved Titicacasjøen. Dere kan reise gjennom Inkaenes hellige dal og bli fortryllet av den tapte og for evig mystiske byen Machu Picchu. Her er det mange steder som naturlig nok står på UNESCOs verdensarvliste. Dere kan fundere over de mystiske formene til Nazca-linjene og se de lekende sjøløvene ved Ballestaøyene. Bli med oss til et land der to av verdens aller største kulturer møttes i en episk kamp.

Bli med oss på en reise gjennom tiden, naturen og kulturen. Intet mindre - servert til dere på et inka-gullfat. Her er den klassiske Perureisen! Velkommen til rundreise i Peru!

Ved ankomsten til Jorge Chavez-flyplassen i Lima møtes dere av en representant fra Machete Tours og dere får transport til hotellet vårt som ligger ca. 40 minutter derfra, i Centrale Lima. Representanten kommer til å gi dere all informasjon som dere trenger for denne rundreise i Peru. Representanten vil også svare dere på alle spørsmål dere måtte ha om deres nye omgivelser. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon.

Med start kl. 9.00 får vi en guidet tur gjennom Limas historiske sentrum. Vi besøker det store torget, den imponerende katedralen (som ble ødelagt i et jordskjelv i 1746 og bygget opp igjen), samt Plaza San Martin for å nevne noen høydepunkter. Vi besøker også det berømte museet Larco Herrarra . Vi spiser en lunsj ved busstasjonen før vi reiser videre sørover til Paracas. Bussturen tar ca. 4 timer og går langs kysten forbi mange små pittoreske fiskelandsbyer. Paracas er en større havneby som bl.a. er kjent for sitt lokalt produserte druebrennevin Pisco. Nok om det. Etter at vi har sjekket inn på hotellet vårt, er resten av kvelden til fri disposisjon. (F.L)

Etter frokost blir vi kjørt til havnen der vi går om bord på vår båt for å nyte en båttur rundt Ballastasøyene og det unike, ubebodde maritime reservatet. Disse bratte klippene byr på et rikt dyreliv med mulighet til å se skarver, inkaterner, pelikaner og andre sjøfugler. Nysgjerrige sjøløver og frakkekledde Humboldt-pingviner holder også til her i de brusende brenningene. Sjøfuglene trives her fordi vannet holder en relativt lav temperatur takket være den sterke Humboldtstrømmen som fører med seg kaldt vann fra Antarktis. Tilbake på land kan de som ønsker, prøve Perus meste berømte cocktail – Pisco Sour. Vi går deretter om bord i bussen og drar sørover til byen Nazca. Her blir vi natten over på vårt komfortable hotell. (F) Obs! Ta med enklere mat till bussreisen!

På morgenkvisten får vi transport til den lokale flyplassen i Nazca, vi skal nemlig opp i luften og se på de mystiske Nazca-linjene. Disse linjene er gigantiske og ses derfor best fra luften. Vi garanterer at du blir fascinert både av størrelsene og mystikken til edderkoppen, apen, hunden, kolibrien, kondoren og alle de nesten 300 andre mystiske figurene. Linjene ble laget av nazcakulturen mellom år 200 og år 600 etter Kristus. Man tror at nazcaindianerne lagde bildene til gudene de tilba, men dette vet vi ikke helt sikkert. Det vi vet er at linjene ble laget ved at det tynne laget av små steiner ble fjernet så sandet under kom til syne, og at de helt sikkert har brukt avanserte matematiske kunnskaper for å kunne lage de over 100 m lange figurene. Tilbake på landjorden gjør vi et stopp ved ruinene i Chauchilla, en begravelsesplass med mumier som er enda eldre enn Nazca-linjene.

Deretter returnerer vi til Nazca for å spise lunsj, før vi uten å nøle hopper om bord i bussen igjen og fortsetter vår rundreise i Peru. Vår vei går videre mot Arequipa, Perus nest største by. Vi ankommer Arequipa først rundt midnatt, så etter at vi har sjekket inn på hotellet, er det endelig på tide med en velfortjent hvil! 

Hoteller vårt er meget flott, i god gammeldags kolonistil og ligger midt i det historiske sentrum i "Den hvite by" - på Plaza de Armas. (F.L)

Etter en lang dag i går, har vi hele formiddagen til fri disposisjon. Først tidlig på ettermiddagen legger vi ut på en byvandring i denne helt spesielle byen. Byen ligger vakkert til mellom 3 vulkaner, El Misti (5822 moh.), Chachani (6057 moh.) og Pichu-Pichu (5669 moh.). Disse troner som enorme voktere over byen og minner oss om de gigantiske kreftene som siden tidenes morgen har formet dette området. Arequipa ligger på en høyde nesten 2400 meter over havet, og kalles som sagt også for "Den hvite by". Det er fordi nesten alle de flotte og monumentale bygningene utelukkende er bygget av hvit vulkansk stein som kalles ”sillar” eller "tuffstein". Etter et besøk til det vakre, store torget og byens katedral drar vi til Arequiopas aller største turistattraksjon: Det vakre Santa Catalina-klosteret. Klosteret var stengt for almenheten helt fram til 1970. Med plass til 400 nonner, var dette nærmest en egen by i byen. Vi drar videre til Yanahuara-torget for å få et godt overblikk over byens vulkanske omgivelser. Tilbake på hotellet gir vår guide en gjennomgang angående vår 2-dagers tur til Colca Canyon. Resten av dagen er til fri disposisjon. (F)

Vi blir hentet tidlig om morgenen med buss for å fortsette vår rundreise i Peru til Colca Canyon. Turen går gjennom et åpent og dramatisk høyplatå kalt ”altiplano”. Det er et område som strekker seg opp mot høyder på 4000 meter over havet. Langs veien passerer vi små landsbyer og med litt hell kan vi få se lokalbefolkningen lede lamaer og alpakkaer over de store slettene. Når vi passerer naturreservatet Aguada Blanca kan vi kanskje også få øye på lamaens ville slektning, Vikunjaen! Om ettermiddagen kommer vi endelig til Chivay oppe på 3633 moh. – selve inngangsporten til Colca Canyon. Byens silhuett domineres av to spektakulære og høyst aktive vulkaner, Sabancaya og Ampato (6288 moh.). Etter en lang dag i buss drar vi til Chivays tempererte bad for å koble av og kvitte oss med reisestøvet. (F.L)

Etter er en tidlig start på dagen og en god frokost, drar vi til Cruz del Condor. Her har vi en fantastisk utsikt ut over en av de dypeste delene av Colca Canyon. Herfra har vi også god mulighet for å spotte verdens største flyvende fugl, den majestetiske andiske kondoren med et vingespenn på nesten 3 meter! I de tidlige morgentimer letter disse fuglene og følger de oppadgående luftrømmene for å lete etter føde.

Etter en fin formiddag med mange naturopplevelser returnerer vi til hotellet for å spise lunsj, før vi tar bussen til byen Puno oppe ved Titicacasjøen. Vi tilbringer natten på hotellet vårt. (F,L)

I dag skal vi på båttur på Titicacasjøen, en av verdens høyest beliggende og mest spesielle innsjøer, med et vannspeil oppe på hele 3820 moh. Vi sjekker først ut fra hotellet, og etter transport til Puno, går vi om bord i båten som venter oss.

Første stopp ute på Titicacasjøen blir de berømte flytende øyene av siv. Dette er Uros-folkets hjemsted. Her har de utviklet et levesett og en kultur som helt og holdent er tilpasset et liv ute på vannet. De menneskeskapte øyene og båtene deres er bygget av siv, til stor inspirasjon for vår egen Thor Heyerdal da han skulle lære å bygge havgående fartøyer av samme materiale. Uros-folket lever av fiske og fangst.

Vi forsetter videre til øya Amantani hvor vi får fast grunn under beina. Her kan vi i ro og mak tilbringe litt tid sammen med den lille lokalbefolkningen. Machete Tours lokale guide tar oss etter hvert med opp på øyas høyeste punkt. Både for å nyte utsikten, men også for å høre mer om øyas spennende pre-colombianske historie og alle de forhistoriske minnesmerkene som ligger spredt rundt på Amantani. Nå er snart en ny dag gått på vår etter hvert så omfangsrike rundreise i Peru. Vi nyter solnedgangen over Titicaca sammen med våre nye bekjente. Denne natten skal vi bo hos lokale familier som gir oss et førstehåndsinntrykk av deres kultur og livsstil. (F.L.M)

På veien tilbake fra Amantani besøker vi Taquile Island. Denne øya domineres av antikke inkaterrasser og vi får også se en demonstrasjon av tradisjonelle vevteknikker. På øya spiser vi lunsj bestående av nyfanget Titicaca-regnbueørret, lokale frukter og grønnsaker.

Etter dette går vi om bord igjen på båten og returnerer til hotellet i Puno . (F.L)

I dag reiser vi fra Puno til Cusco som er inkarikets gamle hovedstad. Cusco er i dag en vakker og pulserende multikulturell by. Reisen er på nesten 9 timer og går gjennom et spektakulært landskap. Vi stanser ved mange interessante natur- og kulturhistoriske steder slik som det høye La Raya-passet på nesten 4300 moh. Husk at Galdhøpiggen bare er 2469 moh. - så her er det bare å nyte utsikten. Vi drar deretter ned til Raqchi og besøker et av inkarikets hellligste steder – ruinene etter tempelet Viracocha. I følge inkafolkets mytologi er Viracocha skaperen av alt liv og den helligste av alle guder.

Når vi kommer fram til Cusco sjekker vi inn og får deretter en kort orientering om byen og morgendagens turplaner. Kvelden er fri til på egen hånd å utforske Cuscos livlige natteliv og utmerkede restauranter. (F.L)

Formiddagen er satt av til at du kan utforske Cusco på egen hånd. Turen fortsetter videre til det imponerende seremonielle festningsverket Sacsayhuaman som ligger på en høyde to kilometer nord for Cusco. Den består av enorme steinvegger bygd uten noen form for bruk av mørtel. Hver enkelt stein er derfor tilpasset utrolig nøyaktig, litt av en bragd når en tenker på at de største steinene antas å veie helt opp mot 125 tonn. Stedet brukes i dag til å feire Inti Rami, inkaenes solfest, hvert år ved vintersolverv i juni. Saksaywaman betyr «stedet hvor ørnen mettes». På veien tilbake fra Sacsayhuaman besøker vi også de velbevarte byene Quenco og Puka Pukara, samt tempelet Tambo Machay. Turen tar til sammen ca. 4½ til 5 timer. Når vi kommer tilbake til hotellet er resten av kvelden til fri disposisjon.(F)

Denne dagen er satt av til at du kan utforske Cusco på egen hånd. Forslag til steder å besøke: Den 12-kantede inkasteinen Calle Hatun Rumiyoc, heksemarkedet – ’Witches Market’ eller La Merced-kirken. Kirken ble ødelagt i et jordskjelv, men ble gjenoppbygget i sin opprinnelige kolonistil. Vi kan etter ønske ordne besøk på en lokal skole. Her får du høre mer om skolen, det lokale næringsliv og de utfordringer den oppvoksende generasjon i Peru står overfor. Gi beskjed om du ønsker dette på forhånd. Om kvelden møtes vi på en lokal restaurant for å spise en felles middag og nyte en kveld med god musikk og tradisjonell dans. (F. M)

Vår rundreise i Peru går i dag til Inkaenes hellige dal. ”The Sacred Valley”. Vi drar fra Cusco med buss inn i kjernen av Quechua-kulturen. Landsbygda her består for det meste av dyrket mark, og lokale bønder lever stort sett på samme vis som de har gjort i århundrer. Den majestetiske snøkledde fjellkjeden Vilcanota som dominerer landskapet kommer til syne etter en stund. Vi får se fjellene med bratte toppisbreer som tårner drøyt 5000 meter over havet. Lokalbefolkningen betrakter disse fjellene som guder, ”Apus”, og noen tror ennå at de har en hellig kraft.

Vår første stopp blir ved markedet i Pisac som voktes av en imponerende inkafestning. Etter lunsj fortsetter vi til Ollantaytambo. Ved det imponerende fortet som ligger over byen utkjempede inkaene under ledelse av Manco Inca, et av de største slag mot de spanske erobrerne. Når vi kjører tilbake til Cusco stanser vi i den vakre byen Chinchero. Chinchero ligger i høylandet mellom Cusco og den hellige dalen. Her besøker vi bysenteret, kirken og markedet før vi returnerer til Cusco og hotellet vårt. (F.L)

Tidlig om morgenen drar vi til jernbanestasjonen for å kjøre tog til Aguas Calientes. Den lille byen ligger nedenfor de fantastiske ruinene av Machu Picchu, som står på UNESCOs verdensarvliste. Toget vi kjører er spesialdesignet med glasstak, slik at vi bedre kan se det utrolige landskapet vi kjører gjennom. Mens vi nyter en lettere frokost vil guiden vår peke på severdighetene vi passerer.

Når vi kommer til Aguas Calientes blir vi kjørt hotellet vårt. Etter innsjekking kan du nyte byens berømte varme kilder. Middag kan inntas i hotellrestauranten eller i en av de mange restaurantene i byen. (F)

Vi begynner dagen tidlig, og etter bare 25 minutter er vi oppe ved et av jordens aller største underverk, selveste Machu Picchu. Machu Picchu ligger på en fjellhylle i 2380 meters høyde. Den er omgitt av tropisk og tåkedekt fjellskog på alle sider, samtidig som snøkledde fjelltopper skimtes i det fjerne. Alt dette og ikke minst historien, legendene og det vi ikke vet - gjør stedet helt magisk.

Før Machu Picchu ble gjenoppdaget av Hiram Bingham, var den kun en by som noen hadde hørt om, men som ingen visste hvor lå. Hadde den overhodet eksistert, eller var den kun en legende. Det er mange som i ettertid har forsøkt å tolke formålet med Machu Picchu, og hvem var det som bodde her? Hvorfor ligger den akkurat her, høyt oppe, på en bortgjemt og uframkommelig fjelltopp? Ingen har egentlig funnet svarene. Så kanskje vil dette for alltid forbli historiens og inkaenes store hemmelighet!

Etter en guidet tur på Machu Picchu har du mulighet for at utforske ruinene på egen hånd. Og ønsker du en ekstra utfordring kan du også bestige fjelltoppen som ligger like bak Machu Picchu, den som heter Huayna Picchu. (Må forhånsbestilles)

Når vi kommer ned til Aguas Calientes igjen, ar vi toget kl. 16.30 og reiser tilbake til Cuzco. Vi kommer fram til Cuzco tidlig på kvelden og får transport til hotellet. (F)

Vi får transport til Cuscos flyplass for å fly til Lima. Ceviche, demonstrasjon og smaking på restaurant: Guiden vår møter oss på flyplassen i Lima og tar oss med til det lokale markedet, der vi har fokus på dagens fangst av fisk. Her får du se mangfoldet av råvarer det rike havet utenfor Peru kan tilby. Den berømte, og premierte, kokken Luis Cordero møter oss, og vil tilberede den beste cevichen i Lima. Vi får besøke kjøkkenet hans, lære mer om historien bak denne berømte retten samt se hvordan tilberedingen av vår egen ceviche foregår. Avhengig av når deres internasjonale fly har avgang, gis dere mulighet til å utforske Lima på egenhånd. Dere kan besøke et av byens mange museer eller markeder. Dere får siden transport til flyplassen i god tid før flyet deres går. (F. L)

Obs! For de som ikke ønsker å spise fisk, kan man tilbringe dagen i Miraflores med shopping.

Hjemkomst til Norge. Takk for at dere reiste med oss på Machete Tours og vi håper at vi sees igjen snart!

Hvis du ikke vil hjem ennå, så er ekstra netter på hotell i Lima enkelt å ordne. Ta kontakt, så diskuterer vi mulighetene.

Personale
 • Engelsktalende guide.
 • Lokale profesjonelle buss- og båtførere.
Innkvartering
 • Alle hoteller er 4*- eller 5-stjerners hotellklasse med unntak av innkvarteringen på Amantani-øya i Titicacasjøen, hvor vi bor hos lokale familier. Hvis det mot formodning skulle oppstå en situasjon hvor noen hoteller er fullbooket, vil annet erstatningshotell av samme standard bli anvendt.
 • 1 natt på Hotel Sheraton, Lima 5* - (med basseng)
 • 1 natt på Hotel Hacienda, Paracas 4* - (med basseng)
 • 1 natt på Hotel Cantalloc, Nazca 4* - (med basseng)
 • 2 netter på Casa Andina Premium, Arequipa 5* - (med spa)
 • 1 natt på Hotel Colca Lodge Spa, Chivay 4* - (med spa og aktivitet)
 • 2 netter på Hotel Sonesta Posada del Inca Titicaca, Puno 4*
 • 1 natt hos en lokal familie på Amantani Island, Lake Titicaca
 • 5 netter på Casa Andina Premium, Cusco 5*
 • 1 natt på Hotell El Mapi, Aguas Calientes 4* - (med basseng og spa)
Lokal turer og aktiviteter
 • Lima - bytur
 • Arequipa - bytur
 • Ballestas-øyene - båttur
 • Fly over Nazca-linjene
 • Colca Canyon – 2 dagers tur
 • Titicacasjøen – 2 dagers tur
 • Cusco - bytur
 • Inkaenes hellige dal - tur
 • Machu Picchu - 2 dagers tur
Transport
 • Internasjonalt fly tur/retur fra Oslo, Bergen, Göteborg eller København til Lima.
 • Alla flyskatter og avgifter
 • Innenriksfly fra Cusco til Lima
 • Buss fra Lima til Pisco (med transfer)
 • Buss fra Paracas til Nazca (med transfer)
 • Buss fra Nazca til Arequipa (med transfer)
 • Buss fra Colca til Puno (med transfer)
 • Turistbuss fra Puno til Cusco (med transfer)
 • Busstransport under Colca Canyon turen
 • Båttransport på Titicacasjøen
 • Tourist-toget til og fra Machu Picchu
 • Transfer til og fra flyplassen i Lima
Måltider
Obs: Har du spesielle krav eller ønsker til maten, f.eks. allergier eller fordi du følger en vegetarisk diett, si ifra om dette allerede når reisen bestilles.
 • 15 frokoster (alle dager)
 • 8 lunsjer   (dager: 2,4,6,8,9,10,13 & 16)
 • 5 middager (dager: 3,7,8,12 & 15)
Reisegaranti
 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet er inkludert. 
Hva er ikke inkludert
 • Reiseforsikring inngår ikke. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sykdom, skader og andre nødstilfelle, hjemtransport osv. En god reiseforsikring bør prioriteres!
 • Alle andre måltider enn de som er nevnt i reiseprogrammet.
 • Alkoholholdige drikkevarer.
 • Drikkepenger.

 

 • Pris per person i dobbeltrom: fra kr. 34 400
 • Enkeltromstillegg: fra kr. 6 900

 

 • Prisen inkluderer internasjonalt fly tur/retur fra Oslo, Bergen, Stavanger eller Göteborg til Lima i Peru og retur fra La Paz i Bolivia med KLM eller Air France.
 • Du har 7 dagers angrefrist etter bestilling. Etter dette må betalingen gjennomføres.

Relatert reise