Klassisk Perureise, inkl. fly - 14 dager

Pris fra: 30800 KR

En klassiske rundreise i Peru er en uforglemmelig reise gjennom tid, natur og kultur. La deg imponere av byggverk som har overlevd århundre, la deg overraske av dyrelivet og la deg fascinere av storslagen natur på en tur som tar deg med til de mest kjente stedene Peru kan by på. Ved å besøke Titicacasjøen, hvor legendene forteller, er stedet den første inka steg opp fra, får du et innblikk i de indianske Quechua- og Aymara-kulturene. Besøk Cusco, inkaenes hovedstad, reis gjennom Inkaenes hellige dal, og la deg fortrylle av inkaenes tapte by, Machu Picchu.
Ved ankomsten til Jorge Chavez-flyplassen i Lima møtes du av en representant fra Machete Tours, og du får transport til vårt komfortable hotell som ligger ca. 40 minutter unna, i Mira­flores-distriktet. Representanten kommer til å gi deg all informasjon som du trenger for den­ne rundreise i Peru. Representanten vil også svare deg på alle spørsmål du måtte ha om dine nye omgivelser. Miraflores er et hyggelig og lettframkommelig område med mange res­tauranter, barer og fasiliteter. Fra Larcomars shoppingsenter får du en fantastisk utsikt over Stillehavet og Perus kystlinje. Ettermiddagen og kvelden disponerer du fritt på egenhånd.
Vi benytter formiddagen til en rundtur i det sentrale Lima, her vil dere se den fantastiske arkitekturen fra kolonitiden. I denne delen av byen ligger presidentpalasset, Perus eldste katedral og Plaza San Martin. Vi bruker tid på Museo Larco Herrera, hvor vi tas med på en reise gjennom 3000 år av Perus historie ved hjelp av en samling kunst- og bruksgjenstander fra landets imponerende og mangfoldige indianerkulturer. Museet har en av de største samlingene av precolumbiansk kunst. Vi spiser på Lacomars shoppingsenter. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. (F.L.)
Dagen starter tidlig med transport til Limas flyplass, hvor vi tar en kort flyreise til den elegante byen Arequipa, Perus nest største by, bygget i majestetisk kolonistil. Byen ligger vakkert innpakket blant 3 vulkaner, Misti (5822 moh.), Chachani (6057 moh.) og Pichu-Pichu (5669 moh.). Disse troner som enorme voktere over byen og minner oss om de gigantiske kreftene som siden tidenes morgen har formet dette området. Arequipa ligger på en høyde nesten 2400 meter over havet, og kalles som sagt også for "Den hvite by". Det er fordi nesten alle de flotte og monumentale bygningene utelukkende er bygget av hvit vulkansk stein som kalles ”sillar” eller "tuffstein". Etter et besøk til det vakre store torget og byens katedral, drar vi til Arequiopas aller største turistattraksjon: Det vakre Santa Catalina-klosteret. Klosteret var stengt for almenheten helt fram til 1970. Med plass til 400 nonner, var dette nærmest en egen by, i byen. Vi drar videre til Yanahuara-torget for å få et godt overblikk over byens vulkanske omgivelser. Tilbake på hotellet gir vår guide en gjennomgang om vår 2-dagers tur til Colca Canyon. Resten av dagen er til fri disposisjon. (F)
Dagen begynner tidlig, da vi blir hentet med buss for å fortsette vår rundreise i Peru til Colca Canyon. Turen går gjennom et vidstrakt og dramatisk høy platå kalt ”altiplano”, som er et område som strekker seg opp mot høyder på 4000 meter over havet. Langs veien passerer vi små lokalsamfunn, og har vi litt flaks kan vi få se lokalbefolkningen lede lamaer og alpakkaer over de store slettene. Da passerer vi gjennom Aguada Blanca Vicuna Reserve, og kan kanskje få se lamaenes ville slektning, Vicunan! På ettermiddagen kommer vi til Chivay (3633m) som er inngangsporten til Colca Canyon. Byens silhuett domineres av de to enestående og høyst aktive vulkanene Sabancaya og Ampato (6288 moh.). Etter en lang dag i buss drar vi til Chivays tempererte bad, for å slappe av og bli kvitt reisestøvet. (F,L)
Etter er en tidlig start på dagen og en god frokost, drar vi til Cruz del Condor. Her har vi en fantastisk utsikt ut over en av de dypeste delene av Colca Canyon. Herfra har vi også god mulighet for å spotte verdens største flyvende fugl, den majestetiske andiske kondoren, med et vingespenn på nesten 3 meter! I de tidlige morgentimer letter disse fuglene og følger de oppadgående luftrømmene for å lete etter føde. Etter en fin formiddag med mange naturopplevelser skal vi besøke et lite lokalsamfunn hvor lokale bønder dyrker jorder og holder dyr, nesten på samme måte som de har gjort det til alle tider. De urgamle jordbruksterrassene er fortsatt i bruk selv om de ble bygget av Inkaene eller kanskje er enda eldre. Vi drar tilbake til hotellet for å spise lunsj, før vi tar bussen til byen Puno oppe ved Titicacasjøen. Vi tilbringer natten på hotellet som ligger helt nede ved strandkanten. Den beroligende lyden av vannet som slår mot strandkanten og den stjerneklare nattehimmelen holder oss med godt selskap. (F)
I dag skal vi på båttur på Titicacasjøen, en av verdens høyest beliggende og mest spesielle innsjøer med sitt vannspeil oppe på hele 3820 moh. Vi sjekker først ut fra hotellet, og etter transport til Puno, går vi om bord i båten som venter oss. Første stopp ute på Titicacasjøen blir de berømte flytende øyene av siv. Dette er Uros-folkets hjemsted. Her har de utviklet et levesett og en kultur som helt og holdent er tilpasset et liv ute på vannet. De menneskeskapte øyene og båtene deres er bygget av siv, til stor inspirasjon for vår egen Thor Heyerdal, da han skulle lære å bygge havgående fartøyer av samme materiale. Uros-folket lever av fiske og fangst. Vi forsetter videre til øya Amantani hvor vi får fast grunn under beina. Her kan vi i ro og mak tilbringe litt tid sammen med den lille lokalbefolkningen. Machete Tours lokale guide tar oss etter hvert med opp på øyas høyeste punkt. Her  nyte vi utsikten og solnedgangen over Titicaca. Denne natten skal vi bo hos lokale familier, hvilket gir oss en fantastisk innblikk i deres kultur og livsstil. (F, L, M)
På veien tilbake fra Amantani besøker vi Taquile Island. Denne øya domineres av antikke inkaterrasser og vi får også se en demonstrasjon av tradisjonelle vevteknikker. På øya spiser vi lunsj bestående av nyfanget Titicaca-regnbueørret, lokale frukter og grønnsaker. Etter dette går vi om bord igjen på båten og returnerer til hotellet i Puno. (F,L)
I dag reiser vi fra Puno til Cusco som er inkarikets gamle hovedstad. Cusco er i dag en vakker og pulserende multikulturell by. Reisen er på rundt 9 timer og går gjennom et spektakulært landskap. Vi stanser ved mange interessante natur- og kulturhistoriske steder slik som de høye La Raya-passet på nesten 4300 moh. Husk at Galdhøpiggen bare er 2469 moh. - så her er det bare om å nyte utsikten. Vi drar deretter ned til Raqchi og besøker et av inkarikets helligste steder – ruinene etter tempelet Viracocha. I følge inkafolkets mytologi er Viracocha skaperen av alt liv og den helligste av alle guder. Når vi kommer fram til Cusco sjekker vi inn og får deretter en kort orientering om byen og morgendagens turplaner. Kvelden er fri til egen disposisjon og dere må gjerne utforske Cuscos livlige natteliv og utmerkede restauranter. (F,L)
Formiddagen er satt av til at du kan utforske Cuzco på egen hånd. Kl. 14.00 vil en lokal guide ta oss med på en bytur samt vise oss interessante steder rundt byen. På denne turen vil vi lære mer om det dramaet som utspilte seg her på 1500-tallet, da to av verdens største kulturer kolliderte. De spanske erobrerne mot de innfødte inkaene! Vi besøker Santo Domingo-katedralen og Koricancha – inkaenes enestående soltempel. Høyt på en topp over Cuzco ligger inkaenes seremoniplass Sacsayhuaman. Sacsayhuaman har en imponerende størrelse. Plassen er omringet av uthogde steiner, og den største veier hele 125 tonn! I juni hvert år arrangeres Quechua-festivalen Inti Raymi på denne plassen. Et flott eksempel på den opprinnelige kulturen og vel verdt et besøk. På veien fra Sacsayhuaman besøker vi de godt bevarte inkabyene Quenco, Puka og Pukara, og tempelet Tambo Machay. Turen tar ca. 4-5 timer og avsluttes når vi kommer til hotellet. Kvelden er satt av til egenaktiviteter. (F)
Vår rundreise i Peru går i dag til Inkaenes hellige dal. ”The Sacred Valley”. Vi drar fra Cusco med buss inn i kjernen av Quechua-kulturen. Landsbygda her består for det meste av dyrket mark, og lokale bønder lever stort sett på samme vis som de har gjort i århundrer. Den majestetiske snøkledde fjellkjeden Vilcanota som dominerer landskapet, kommer til syne etter en stund. Vi får se fjellene med bratte toppisbreer som tårner drøyt 5000 meter over havet. Lokalbefolkningen betrakter disse fjellene som guder, ”Apus”, og noen tror ennå at de har en hellig kraft. Vårt første stopp blir ved markedet i Pisac som voktes av en imponerende inkafestning. Etter lunsj fortsetter vi til Ollantaytambo. Ved det imponerende fortet som ligger over byen, utkjempede inkaene under ledelse av Manco Inca, et av de største slag mot de spanske erobrerne. Når vi kjører tilbake til Cusco stanser vi i den vakre byen Chinchero. Chinchero ligger i høylandet mellom Cusco og den hellige dalen. Her besøker vi bysenteret, kirken og markedet før vi returnerer til Cusco og hotellet vårt. (F,L)
Tidlig om morgenen drar vi til jernbanestasjonen for å kjøre tog til Aguas Calientes. Den lille byen ligger nedenfor de fantastiske ruinene av Machu Picchu, som står på UNESCOs verdensarvliste. Toget vi kjører er spesialdesignet med glasstak, slik at vi bedre kan se det utrolige landskapet vi kjører gjennom. Mens vi nyter en lettere frokost vil guiden vår peke på severdighetene vi passerer. Når vi kommer til Aguas Calientes blir vi kjørt hotellet vårt. Etter innsjekking kan dere nyte byens berømte varme kilder. Middag kan inntas i hotellrestauranten eller i en av de mange restaurantene i byen. (F)
Vi begynner dagen tidlig, og etter bare 25 minutter er vi oppe ved et av jordens aller største underverk, selveste Machu Picchu. Machu Picchu ligger på en fjellhylle i 2380 meters høyde. Den er omgitt av tropisk- og tåkedekt fjellskog på alle sider, samtidig som snøkledde fjelltopper skimtes i det fjerne. Alt dette og ikke minst historien, legendene og det vi ikke vet - gjør stedet helt magisk. Før Machu Picchu ble gjenoppdaget av Hiram Bingham, var den kun en by som noen hadde hørt om, men som ingen visste hvor lå. Hadde den overhodet eksistert, eller var den kun en legende. Det er mange som i ettertid har forsøkt å tolke formålet med Machu Picchu, og hvem var det som bodde her? Hvorfor ligger akkurat her, høyt oppe, på en bortgjømt og uframkommelig fjelltopp? Ingen har egentlig funnet svarene. Så kanskje vil dette for alltid forbli historiens og inkaenes store hemmelighet! Etter en guidet tur på Machu Picchu har dere mulighet til å utforske ruinene på egen hånd. Og ønsker dere en ekstra utfordring kan dere også bestige fjelltoppen som ligger like bak Machu Picchu, Huayna Picchu. Når vi kommer ned til Aguas Calientes igjen tar vi toget i 16.30-tiden og reiser tilbake til Cuzco. Vi kommer fram til Cuzco tidlig på kvelden og bilr kjørt til hotellet. Kvelden disponerer dere på egenhånd i Cuzco. (F, L, M)
Vi får transport til Cuscos flyplass for å fly til Lima. Avhengig av når deres internasjonale fly har avgang, gis dere muligheten til å utforske Lima på egenhånd. Dere kan besøke et av byens mange museer eller markeder. Dere får siden transport til flyplassen i god tid før avgang og dermed er vår 17 dagers rundreise i Peru avsluttet. (F)
Takk for at dere reiste med oss på Machete Tours og vi håper at vi sees igjen snart! Hvis du ikke vil hjem ennå, så er ekstra netter på hotell i Lima enkelt å ordne.
Personale
 • Engelsktalende guide.
 • Lokale profesjonelle buss- og båtsjåfører.
Innkvartering
 • Alle hoteller er 4+ eller 5* med unntak av innkvarteringen på Amantani-øya i Titicacasjøen hvor vi bor hos lokale familier. Hvis det mot formodning skulle oppstå en situasjon hvor noen hoteller er fullbooket, vil annet erstatningshotell av samme standard bli anvendt.
 • 2 netter på Hotel Sheraton, Lima 5* (med basseng og gym)
 • 1 natt på Casa Andina Select, Arequipa 4*
 • 1 natt på Hotel Colca Spa, Chivay 4* (med basseng og spa)
 • 2 netter på Hotel Sonesta, Puno 4*
 • 1 natt hos en lokal familie på Amantani Island, Lake Titicaca
 • 4 netter på Casa Andina P., Cusco 5*
 • 1 natt på El Mapi, Aguas Calientes 4* (med basseng og spa)
Lokale turer og aktiviteter
 • Bytur i Lima
 • Bytur i Arequipa
 • Colca Canyon – 2 dagers tur
 • Titicacasjøen – 2 dagers tur
 • Bytur i Cusco
 • Inkaenes hellige dal - tur
 • Machu Picchu - 2 dagers tur
Transport
 • Internasjonalt fly tur/retur fra Oslo, Stockholm, Göteborg eller København til Lima.
 • Alle flyskatter og avgifter
 • Innenriksfly fra Lima til Arequipa
 • Innenriksfly fra Cusco til Lima
 • Busstransport under Colca Canyon turen
 • Buss til Puno
 • Båttransport på Titicacasjøen
 • Busstransport til Cusco
 • Turisttoget til og fra Machu Picchu
 • Transport til og fra flyplassen
Måltider
 • 12 frokoster: (dag 2 til 13)
 • 7 lunsjer: (dag 2,4,6,7,8,10 & 12)
 • 2 middager: (dag 6 & 12)
 • Obs: Har du spesielle krav eller ønsker til maten, f.eks. allergier eller fordi du følger en vegetarisk diett, si ifra om dette allerede når reisen bestilles.
Reisegaranti
 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet er inkludert.  
Dette er ikke inkludert
 • Reiseforsikring inngår ikke. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sykdom, skader og andre nødstilfelle, hjemtransport osv. En god reiseforsikring bør prioriteres!
 • Alle andre måltider enn de som er nevnt i reiseprogrammet.
 • Alkoholholdige drikkevarer.
 • Drikkepenger.
 • Pris per person med delt dobbeltrom: fra 30 800 kr.
 • Enkeltromstillegg: 5 700 kr.
 
 • Denne reisen kan kombineres med andre reiser. Dere kan også legge inn tidligere ankomst eller senere hjemkomst dersom ønskelig. Ta kontakt for en prat om mulighetene.
 • Prisen er beregnet på laveste bookingsklasse på fly. Likeledes er fly med Air France eller KLM tur/retur til Oslo, Trondheim eller Stavanger fra Lima inkludert. Alle flyskatter og avgifter er også inkludert.

Relatert reise