Inkavandring til Machu Picchu - 2 dager

Pris fra: 4600 KR

Drømmer dere om å gå i Inkaenes fotspor på Inkastien og oppleve deres magiske tapte by Machu Picchu? Men dere kan ikke kan sette av mer enn et par dager? Da er en 2 dagers tur langs Inkastien til Machu Picchu, midt i blinken for dere. På første dagen vandrer vi i Inkaenes hellige dal opp langs Urubamba-floden fram til Aguas Calientes i nærheten av Machu Picchu. På den andre dagen har dere god tid til å føle på magien oppe på et av verdens sju nye underverk ,som selvfølgelig også er på UNESCOs verdensarvliste. Bli med og la historiens vingeslag få streife dere på Machu Picchu!

Kl. 06.00 er vi klar til å ta toget fra Cuzco til den vakre Quechua-byen Ollantaytambo. Ollantaytambo ligger inne i Inkaenes hellige dal (The Sacred Valley) og er det perfekte stedet for å komme i den riktige stemningen for vår korte tur langs Inkastien. Vi kan allerede nå skimte de høye snødekte fjelltoppene i Urubamba-fjellkjeden. Vi følger Urubamba-floden opp til den smale kløften der den renner ut av Den hellige dal. Vi gjør et kort besøk ved ruinene i Chachabamba før vi tar på oss turskoene og legger i vei innover mot Inkastien. Denne delen kalles for “Camino Real de los Incas”. Etter ca. tre timers vandring kommer vi fram til den de fleste betrakter som den egentlige Inkastien, den som fører oss opp mot Machu Picchu, en av verdens sju nye underverker. Her ved stimøtet har vi en fantastisk utsikt over den arkeologiske plassen “Wiñay Wayna”. Bak denne skal vi opp en Inkatrapp opp til til Intipunku eller “Solporten”. Det tar oss ca. en time å gå opp gjennom den tropiske fjellskogen opp til Solporten. Oppe ved Solporten får vi for første gang øye på Machu Picchu og dens magiske glans. Vi går etter en stund ned igjen til byen Aguas Calientes. Her skal vi overnatte på et komfortabelt hotell, hvor vi kan koble av og nyte en dukkert i de termiske kildene!

Dagen begynner tidlig, med en 25 minutters busstur. Det er i dag vi skal høyt opp over Aguas Calientes - opp til selveste Machu Picchu. Machu Picchu ligger på en fjelltopp ca. 2380 meter over havet og er omgitt av oppsiktsvekkende natur og svimlende utsikt i alle retninger! Før Machu Picchu ble gjenoppdaget av Hiram Bingham, var den kun en by som noen hadde hørt om, men som ingen visste hvor lå. Hadde den overhodet eksistert, eller var den kun en legende? Det er mange som i ettertid har forsøkt å tolke formålet med Machu Picchu, og hvem var det som bodde her? Hvorfor ligger den akkurat her, høyt oppe, på en bortgjemt og uframkommelig fjelltopp? Ingen har egentlig funnet svarene. Så kanskje vil dette for alltid forbli historiens og inkaenes store hemmelighet! Etter en guidet tur får vi tid til å utforske ruinene på egenhånd, og den som vil (og har bestilt dette på forhånd) kan klatre opp til Huayna Picchus topp, det bratte fjellet som vokter over Machu Picchu. Tilbake i Aguas Calientes drar vi kl. 16.30 på toget til Cuzco. Vi kommer fram tidlig om kvelden og får transport til hotellene vi har bestilt. Kvelden er til fri disposisjon for å utforske Cuzco på egenhånd. Nesten like fort som det begynte, så er vandringen vår til Inkastien på Machu Picchu over. (F. L.)

Personale
 • Tospråklig sertifisert guide. Våre guider har med seg førstehjelpsutstyr, satellittelefon og en oksygenflaske, i tilfelle det skulle oppstå noen utfordringer.
Innkvartering
 • Bra og komfortabelt hotell i Aguas Calientes med eget baderom og tilgang til varmt vann 24 timer i døgnet.
Lokale turer og aktiviteter
 • Guidet tur i Machu Picchus arkeologiske ruiner er inkludert. Inngangsavgift til både Inkastien og Machu Picchus verdensarvområde er også inkludert.
Transport
 • Transport fra hotellet i Cuzco til der turen starter (ca. 104 km).
 • Buss tur/retur Aguas Calientes - Machu Picchu.
 • Tog med Vistadome Service fra Aguas Calientes til Cuzco, samt transport til deres valgte hotell i Cuzco.
Måltider: Gode og næringsrike måltider er inkludert. Frokost og lunsj i Aguas Calientes. (Har du spesielle krav eller ønsker til maten, f.eks. allergier eller fordi du følger en vegetarisk diett, si ifra om dette allerede når reisen bestilles).
 • 2 frokoster
 • 2 lunsjer
 • 1 middag
Resiegaranti
 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet er inkludert.  
Dette er ikke inkludert
 • Reiseforsikring inngår ikke. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sykdom, skader og andre nødstilfeller, hjemtransport osv. En god reiseforsikring bør prioriteres!
 • Frokost den første dagen.
 • Alkoholholdige drikker.
 • Tur til Huayna Picchu (denne tur koster 39 USD og må bestilles samtidig som man bestiller denne turen)
 • Drikkepenger
 • Pris per person: fra kr. 4 600

 

 • Prisen er beregnet under forutsetning av at turen starter og avsluttes i Cuzco.

Relatert reise