Inkastien til Machu Picchu - 4 dager

Pris fra: 5200 KR

Inkastien er en av verdens beste turer med en helt unik og mektig historisk bakgrunn. Den tar dere med til historiske plasser som Sayamarca – den utilgjengelige byen, og ruinene ved Winay Huayna. Inkastien er samtidig en vekslende og dramatisk naturopplevelse, dere ikke burde være foruten. Fra frodige grønne fjellier og dalstrøk beveger vi oss opp gjennom tåkete tropisk fjellskog, forbi snødekte fjelltopper og over svimlende høye fjelloverganger. Oppe på det høyeste passet – Warmiwanusqa eller ’den døde kvinnens pass’ som det kalles, er vi oppe i hele 4200 meters høyde. Og det er ikke bare de store ting vi vil komme til å glede oss over, også de helt små tingene som de små fargerike orkideene. Velkommen til en vandring i Inkafolkets fotspor!

Vi blir hentet tidlig på morgenen for en to timers spektakulær bussreise gjennom Inkafolkets hellige dal, og videre til den gamle markedsbyen Ollantaytambo. Her blir det mulighet for å gjøre de siste innkjøpene før selve turen på Inkastien starter. Vi fortsetter kjøreturen en times tid til vi når fram til ”Km 82” som er startpunktet for turen vår langs Inkastien til Machu Picchu. Med utsyn til det storslåtte snødekte fjellet Veronica (5750 moh. og høyeste fjell i Urubamba-fjellkjeden), nyter vi en næringsrik frokost før selve turen starter. Etterpå er det bare å få på seg fjellskoene. Vi legger i vei og etter en stund er alle sommerfuglene i magen borte og vi kan begynne å nyte den fantastiske turen. Helt i starten kommer vi forbi de kjente jordbruksterassene til Inkaene ved Patallacta, og etter ca. tre timers vandring kommer vi fram til vår første campingplass ved byen Huayllabamba. (L. M.)

I dag er det viktig å få i seg en skikkelig frokost for dette blir den tøffeste dagen på turen vår langs Inkastien til Machu Picchu. Vi skal nemlig over det høyeste av fjellpassene. Vi starter stigningen opp gjennom et område av tåkete tropisk fjellskog forbi Llulluchampa. Etter ca. to og en halv time begynner vi å nærme oss Warmiwañusca, ’den døde kvinnens pass’, som ligger på 4200 meters høyde. Vi blir selvsagt her oppe på toppen en liten stund, beundrer utsikten, hverandre og tar bilder av dagens store oppnåelse. Etterpå går det nedover igjen ned i Pacaymayo-dalen der vi slår leir. Nå er det klart for middag og hvile etter dagens anstrengelser. (F. L. M.)

I dag klatrer vi oppover Inkatrappen for å komme til det andre passet på 3850 meters høyde. Fra dette passet har dere en spektakulær utsikt over fjellkjeden Vilcabamba. Dette fjellområdet var Inkafolkets siste skjulested etter at de spanske conquistadorene jaget Manco Inka og hans følgere på flukt. Deretter fortsetter vi til Aobambadalen og til Sayacmarca – den utilgjengelige byen. Stien fortsetter sakte oppover i tåkete fjellskog til det tredje passet som igjen gir oss en fantastisk utsikt over fjellkjeden Vilcabamba. Herfra går det bratt nedover mer enn 1000 meter til ruinene av Winay Huayna (”Evig Ung”), og siden til de massive terrassene ved Intipata. Vi slår leir i disse naturskjønne omgivelsene og gjør oss klar til en tidlig start på morgendagen og det siste stykket fram mot Machu Picchu. (F. L. M.)

Vi legger i vei grytidlig på morgenen med én times fottur til Intipunku – Solporten. Herfra kan vi se ned på Machu Picchu - vi skal bare roe oss ned og vente litt - til solens livgivende stråler endelig når over de omgivende fjelltopper - og åpenbarer magien og Machu Picchu for oss. Deretter følger en to til tre timers guidet tur blant ruinene, der vi får lære om ruinenes historie og anvendelse. Etterpå kan du om tid finnes utforske området på egenhånd. Deretter er det på tide å ta ettermiddagstoget tilbake til Cuzco. Vel fremme i Cuzco får dere transport til hotellet deres. (F.)

Personale
 • Tospråklig sertifisert guide.
 • Bærere som bærer camping- og turutstyr (ikke sovepose).
 • En profesjonell kokk følger med på turen.
 • Våre guider har med seg førstehjelpsutstyr, satellittelefon og en oksygenflaske, i tilfelle det skulle oppstå et uhell.
Innkvartering
 • Telt av god kvalitet, gode liggeunderlag, eget spisetelt med bord og stoler, samt eget toalettelt om det ikke finnes.
Lokale turer og aktiviteter
Guidet tur i Machu Picchus arkeologiske ruiner er inkludert. Inngangsavgift til både Inkastien og Machu Picchus verdensarvområde er også inkludert.
Transport
 • Transport fra hotellet i Cuzco til der turen starter (ca. 104 km).
 • Busstur Machu Picchu – Aguas Calientes.
 • Tog fra Aguas Calientes til Cuzco, samt transport til hotellet deres i Cuzco.
Måltider
 • På fotturene lager vår egen kokk gode og næringsrike måltider. (Har du spesielle krav eller ønsker til maten, f.eks. allergier eller fordi du følger en vegetarisk diett, si ifra om dette allerede når reisen bestilles). På fotturene får du også energirikdrikke underveis.
 • 3 frokoster
 • 3 lunsjer
 • 3 middager
Resiegaranti
 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet er inkludert.   
Hva er ikke inkludert
 • God sovepose (kan leies på stedet i Peru- forhåndsbestill gjerne via kontoret i Cuzco på operacionescusco@machetetours.com)
 • Bærerne som bær deltagernes sovepose/ryggsekk/oppakning, (kan leies for 1200 nok per person. Max 8 kg per reisende)
 • Internasjonale flyreiser. Kan bestilles individuelt eller i samarbeid med Machete Tours.
 • Reiseforsikring inngår ikke. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sykdom, skader og andre nødstilfeller, hjemtransport osv. En god reiseforsikring bør prioriteres!
 • Alle andre måltider enn de som er nevnt i reiseprogrammet.
 • Alkoholholdige drikker.
 • Drikkepenger.

 

 • Pris per person: kr. 5 200

 

 • Prisen er beregnet under forutsetning av at turen starter og avsluttes i Cuzco.

 

Relatert reise