Høydepunkter i Peru, inkl. fly - 14 dager

Pris fra: 28600 KR

Peru er et eldorado for alle som elsker natur og kultur. I løpet av 14 dager besøker du perlene fra kolonitiden, Lima og Arequipa, samt det fantastiske Colca Canyon med gamle landbruksterrasser og kondorer. Ved Titicacasjøen kommer du tett på lokalbefolkningen, og får et innblikk i deres levemåte og kultur. Du får også oppleve inkarikets gamle hovedstad Cuzco og Inkeanes hellige dal med besøk til den åpne museumsbyen Ollantaytambo, hvor innbyggerne holder fast ved gamle tradisjoner og levesett. Her kan du også oppleve lamaer og alpakkaer. Peru er kjent for sine sjarmerende markeder, og du besøker derfor markedsbyen Pisac. Før turen avsluttes, besøker du den lille landsbyen Aguas Calientes i regnskogen, tett på turens høydepunkt; inkabyen Machu Picchu med sine spektakulære ruiner fra inkatiden. Fra Machu Picchu kan du nyte den fantastiske utsikten til høye fjell og tåkeskog. Etter mange opplevelser og inntrykk, går turen tilbake til Norge.

Avreise fra Norge og ankomst på Limas internasjonale flyplass, Jorge Chavez, samme dag. Her møtes du av en representant for Machete Tours i Peru, som tar dere med til hotellet i Miraflores. Turen fra flyplassen til hotellet tar omkring 40 minutter. Guiden vil underveis informere om turen deres og svare på eventuelle spørsmål dere måtte ha i forbindelse med reisen. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. I Miraflores er det mange gode restauranter, barer og shoppingmuligheter.

Vi benytter formiddagen til en rundtur i det sentrale Lima, her vil du se den fantastiske arkitekturen fra kolonitiden. I denne delen av byen ligger presidentpalasset, Perus eldste katedral og San Fransisco-kirken med sine berømte katakomber. Ettermiddagen brukes på Museo Larco Herrera, hvor vi tas med på en reise gjennom 3000 år av Perus historie, ved hjelp av en samling kunst- og bruksgjenstander fra landets imponerende og mangfoldige indianerkulturer. Museet har en av de største samlingene av prekolumbisk kunst. I Museo Larco Herrera ser du vakre tekstiler fra paracaskulturen, keramikk fra chimu, nazca gg pachacamakulturene, samt mange interessante gjenstander fra inkafolkets storhetstid. De vakre gjenstandene laget av lær, som stammer fra mochicakulturen vekker nok størst beundring, sammen med gullgjenstandene fra både inkaene og sivilisasjonene før inkatiden. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. (F, L)

Denne morgenen er det avgang fra Limas flyplass, og turen går til byen Arequipa, en by fra kolonitiden kjent som «Den hvite by». Etter ankomst til hotellet, tas dere med på en rundtur i byen som nesten utelukkende er bygget av hvit, vulkansk stein. Med sin beliggenhet nesten 2400 m.o.h. gir de snødekte vulkanene Misti (5822 m). Chachani (6057 m) og Pichu-Pichu (5669 m) byen en meget spesiell atmosfære. Etter et besøk på det vakre torget, tas dere med til Arequipas største atraksjon, Santa Catalina-klosteret, hvor mer en 400 nonner engang bodde. Dere besøker også Yanahuara-plassen, hvor dere kan ta bilder av Arequipas vulkanske og særegne omgivelser, før dere drar tilbake til hotellet. (F, M)

 

Denne morgenen starter tidlig med utsjekk fra hotellet, før dere hentes og kjøres til Colca Canyon. Dere krysser et spektakulært område høyt over havet, Altiplano, som er over 4000 m.o.h. Langs ruten passerer dere små landsbyer og det er mulighet for å se lokale gjetere med lamaer og alpakkaer. Byen Chivay, som ligger 3633 m.o.h., fungerer som inngangen til Colca Canyon. To spektakulære vulkaner, den veldig aktive Sabancaya og den enorme Ampato (6288 m), dominerer landskapet rundt byen. Etter en lang busstur, kan dere la ømme muskler slappe av i de varme, termiske badene i Chivay. (F, L)

På morgenen drar dere til Cruz del Condor, et storslott utsiktspunkt over en av Colca Canyons dypeste deler. Er dere heldig, er dette et glimrende sted for å få øye på den andiske kondoren, verdens største flyvende fugl, med et vingespenn på opp til 3 meter. Etter denne unike naturopplevelsen, er det en kort gåtur i dalen for å se på de gamle landbruksterrassene, som har vært i bruk i flere århundrer i disse fjellene. Deretter går turen tilbake til hotellet for å spise lunsj, før turen går videre til Puno med buss. Puno ligger ved Titicacasjøens bredder, omtrent 4000 m.o.h. Titicacasjøen er verdens høyest beliggende farbare innsjø. (F)

Dette er dagen for en spennende heldagstur på innsjøen. Først besøker dere Uros-folket, som har levd her i århundrer ved å kombinere jakt og fiske. Deretter går turen videre med båt til Amantani-øya, hvor tiden tilbringes med lokalbefolkningen for å få et innblikk i deres levemåte og kultur. Guiden tar oss med på en kort gåtur, hvor dere får se utsikten over Titicacasjøen fra øyas høyeste punkt. På ettermiddagen hentes dere igjen og blir tatt med tilbake til Puno med båt. (F, L)

Denne dagen er lang, men opplevelsesrik. Vi krysser Altiplano-området til Cuzco, som var hovedstaden i inkariket, og som i dag er en blomstrende og multikulturell by. Underveis er det noen stopp ved vakre monumenter langs ruten, samt et stopp for å beundre utsikten fra La Raya, som er det høyeste punktet på turen. Når vi kommer til Raqchi, besøker vi ruinene av tempelet Virachocha, en av inkaenes aller helligste steder. Ved ankomst til Cusco sjekker vi inn på hotellet, før det blir en kort introduksjon av byen og de neste dagers opplevelser. Kvelden kan dere benytte fritt, og her anbefales det å utforske byen og de gode restaurantene. (F, L)

Formiddagen er til fri disposisjon, her kan dere slappe av eller utforske Cusco i deres eget tempo. På ettermiddagen møtes dere av en lokal guide på hotellet, og guiden tar dere med på en rundtur i byen og omgivelsene rundt. Dere får besøke katedralen Santo Domingo på det store torget, og Korichancha – det storslåtte Soltempelet, som er bygget i stein, helt uten mørtel. Turen går videre til Sacsayhuaman, som har en vakker beliggenhet med utsikt over Cuzco. Sacsayhuman er et imponerende bygg av tilhugget stein, den største steinblokken veier mer enn 125 tonn. Turen går videre til de velbevarte inkastedene Quenco, Puka Pukara og Tambo Machay. Deretter går turen tilbake til hotellet. Kvelden er til fri disposisjon. (F)

 
I dag går turen til Inkaenes hellige dal. På veien besøker vi Pisac, som er kjent for sine indianermarkeder. Her er det muligheter for å kjøpe alt fra peruanske ullgensere og tekstiler, til malerier og musikkinstrumenter og smykker. Etter lunsj går turen til Ollantaytambo, en sjarmerende landsby i hjertet av dalen. Denne byen anses som en museumsby, da alle innbyggerne her holder ved gamle tradisjoner og skikker som har gått i arv gjennom generasjoner. På veien tilbake til Cusco stopper vi ved den vakre landsbyen Chinchero, hvor vi besøker torget, den lokale kirken samt markedet. (F, L)

Du blir fraktet til togstasjonen tidlig om morgenen for en togtur fra Cusco til Aguas Calientes, en liten landsby i regnskogen ved inkaruinene Machu Picchu. Underveis serveres frokost, og guiden vil fortelle om de severdighetene vi passerer. Ved ankomst til Aguas Calientes fraktes dere til hotellet. (F. M)

 

Bussen fra Aguas Calientes til fantastiske Machu Picchu går tidlig om morgenen. Landskapet er enestående, og ruinene ligger på en fjelltopp omgitt av tåkeskog, 2380 m.o.h. Machu Picchu består av smale terrasser som ligger oppover fjellsiden, og byen er inndelt i områder med gravplasser, fengsler, boligområder, templer og landbruk. Etter en guidet tur, får dere tid til å besøke området på egenhånd. For dem som ønsker det, er det mulig å gå til toppen av Huayna Picchu, en fjelltopp som ligger ved Machu Picchu. Herfra er utsikten ubeskrivelig til ruinene av inkabyen og Urubama-dalen. Etter besøket vender turen tilbake til Aguas Calientes, og en togtur tar oss tilbake til Cuzco. (F)

Denne dagen går turen tilbake til Lima med fly og en siste overnatting i Peru. Det er mulig å gjøre noen siste innkjøp, besøker museer eller slappe av ved hotellets badebasseng. (F,M)

Guiden møter oss på hotellet, og transporterer oss til det lokale markedet hvor vårt fokus vil være på dagens fangst av fisk. Her har dere muligheten til å se det enorme utvalget havet utenfor Peru kan tilby. Etter markedet går turen videre til et besøk hos den berømte kokken, Luis Cordero, for å lage den beste cevichen i Lima. Vi får besøke kjøkkenet hans, lære mer om historien bak denne kjente retten, samt se hvordan vår egen ceviche tilberedes. Etter dette, går turen tilbake til hotellet. Varighet: 3 timer. Du får siden transport til flyplassen i god tid før avgang for ditt internasjonale fly, og dermed er vår 14 dagers rundreise i Peru avsluttet. (F, L)

 

   

Ankomst Norge, men for dem som ønsker det, er det ikke noe problem å legge til ekstra dager i Lima. Ta kontakt, så diskuterer vi mulighetene.
 • Reiseforsikring inngår ikke. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sykdom, skader og andre nødstilfelle, hjemtransport osv. En god reiseforsikring bør prioriteres!
 • Alle andre måltider enn de som er nevnt i reiseprogrammet.
 • Alkoholholdige drikkevarer.
 • Drikkepenger.
 Ting som er bra å ta med
 • Gode gå- og tursko.
 • Sandaler eller innesko for å slappe av i på hotellene
 • Komfortable klær som både passer til kaldt og varmt klima
 • Vind- og vanntett jakke (Gore-Tex er fint)
 • Vannflasker
 • Vannrensningstabletter
 • Kamera (vanntett kamerapose/beskyttelse er en fordel)
 • Ekstra batterier til kamera
 • Penger til eget forbruk – amerikanske dollar er lette å veksle og det finnes minibanker på litt større • steder. Reisesjekker er en sikker måte å ha med seg penger på
 • Kopi av pass og reisedokumenter
 • Kopi av reiseforsikring
 • Myggmiddel (de som inneholder DEET virker)
 • Solkrem med faktor
 • Solbriller
 • Solhatt
 • Hodelykt og ekstra batterier til denne
 • Kikkert
 • Badedrakt
 • En liten førstehjelpspose eller kasse
 • Pris pr person i dobbeltrom inkl. fly: 28 600 kr.
 • Enkeltromstillegg:  3 450 kr.

 

 • Denne reisen kan kombineres med andre reiser. Dere kan også legge inn tidligere ankomst eller senere hjemkomst dersom ønskelig. Ta kontakt for en prat om mulighetene.
 • Prisen er beregnet på laveste bookingsklasse på fly. Likeledes er fly med Air France eller KLM tur og retur til Oslo, Trondheim eller Stavanger fra Lima inkludert. Alle flyskatter og avgifter er også inkludert.

Relatert reise