Amazonas-jungel og Nape Lodge - 4 dager

Pris fra: 3200 KR

Har du ikke så mange dager til rådighet, men gjerne vil oppleve Amazonas fantastiske regnskog og dyreliv, er en 4 dagers tur i Tambopata naturreservat midt i blinken for deg. Inne i naturreservatet Tambopata ligger Ñape Lodge, og det er et perfekt utgangspunkt for å se kaimaner, den sjeldne kjempeoteren (‘Lobos del Rio’ – eller flodens ulver som de innfødte kaller de), vannfugler og mange ulike apearter. I selskap med en guide kan du til og med få være med på nattlig tur i jungelen, en helt spesiell opplevelse som gir deg ennå mer forståelse for dette egenartede økosystemet. Uansett om du opplever naturreservatet Tambopata sittende i en kano ute på vannet med bare padleårens stille plask som bakgrunnslyd, eller du går sammen med våre erfarne guider midt inne i jungelen, kan vi garantere en opplevelse du kommer til å fortelle mye og lenge om når du kommer hjem. Velkommen til Amazonas og jungelen!

Vi møtes på flyplassen i Puerto Maldonado, og du vil få 15-20 minutter til å pakke om bagasjen for turen inn i jungelen. Unødvendig bagasje lagres på lodgens kontor, 5 minutter unna flyplassen. Bussturen til urfolks-samfunnet Infierno tar omtrent 45 minutter, og herfra går turen videre med båt i en halvtime. Etter en avslappende båttur gjennom fantastisk natur, ankommer vi lodgen, der manageren møter oss og forteller mer om aktivitetene og oppholdet. Den første aktiviteten er bueskyting. Et medlem av samfunnet forteller om hvordan pil og bue ble brukt til jakt i området, og for de som ønsker det, er det mulig å teste egne ferdigheter med buen. Etter middag, er det ut i båt for å lete etter kaiman med lommelykt. Rød refleksjon fra lyset fra lyktene i kaimanens øyne vil avsløre hvor dyrene befinner seg. Dette er en god anledning til å observere andre nattaktive dyr i tillegg til kaimaner.

Etter frokost går turen med båt og til fots til en innsjø i reservatet. Vakker natur omgir oss når vi lar oss føre over vannet på en flåte. Et variert fugle- og dyreliv, som hoatzin, aper, ara-papegøyer, svarte kaimaner — og om vi er riktig heldige, en familie av kjempeoterne som lever i innsjøen. På vei tilbake til lodgen passerer vi en «Parrot clay lick», et sted der papegøyer samles for å spise leire. Hit kommer araer og andre papegøyer for å spise salt, grunnen til denne oppførselen antas å være at saltet fra leiren virker rensende for papegøyene, som har en diett bestående av frukt. Etter lunsj går turen til Ñape botaniske hage, en hage med medisinske planter. Her møtes vi av samfunnets shaman, som vil snakke med oss om bruken av naturmedisin og planter, som benyttes av menneskene her til å kurere sykdom. Man får også muligheten til å besøke lokalene der medisinen er preparert. Etter middag er det tid for en nattevandring langs en av lodgens stier. Vi søker etter insekter, amfibier, taranteller, flaggermus og nattaktive fugler, mens vi lytter til de mange lydene som er i jungelen på nattestid. Er vi heldige, kan vi også få øye på nattaktive pattedyr.

Etter frokost tas vi med til et sted pattedyr samles for å spise leire. I motsetning til papegøyene, er disse vanskeligere å få øye på, da de er mer reserverte, og å komme til leiren er ikke like rutinemessig for pattedyrene som for fuglene. Er man heldige, kan man få øye på navlesvin, hjort, ekorn og tapir. Etter lunsj tar vi en kort båttur til en økologisk fruktgård tilhørende et medlem av samfunnet i Infierno. Dette medlemmet har utviklet en rekke populære og ukjente sorter.

Etter en god frokost transporteres dere til lodgens kontorer i Puerto Maldonado, der vi henter eventuell overflødig bagasje, før vi kjøres til flyplassen. Obs: Et besøk i naturreservatet Tambopata og Ñape Lodge kan enkelt kombineres med en rundreise i Peru eller med andre aktive turmål, f.eks. et besøk til det store Kuelap-fortet i Chachapoyas, trekking i Colca Canyon på Inkastien eller byliv i Arequipa. Kontakt oss så snakker vi nærmere om mulighetene!

Personale
 • Jungelturer inkluderer en tospråklig sertifisert natur- og villmarksguide. Våre guider har med seg førstehjelpsutstyr i tilfelle et uhellet mot formodning skulle være ute.
 • Profesjonelle båtførere, profesjonell kokk og annet personale på Lodgen.
Innkvartering
 • Fine og komfortable rom med eget baderom med varmt vann. Det vakre middagsområdet har en spektakulær utsikt ut over Lake Sandoval.
Lokale turer og aktiviteter
 • Turer med båt, kano og katamaran på Lake Sandoval. Fotturer i jungelen ifølge overstående dagsprogram.
Transport
 • Innenriksfly til Puerto Maldonado fra Cuzco eller Lima, hvis dette er bestilt på forhånd.
 • Transport til og fra den lokale flyplass og Nape Lodge.
Måltider
 • Gode og næringsrike måltider lages av vår profesjonelle kokk og hans kjøkkenpersonale på Sandoval Lodge. De bruker så langt som mulig lokale råvarer. Frukt og nyfanget fisk er virkelige delikatesser i dette området. (Har du spesielle krav eller ønsker til maten, f.eks. allergier eller fordi du følger en vegetarisk diett, si ifra om dette allerede når reisen bestilles.)
Reisegaranti
 • Reisegaranti gitt gjennom reisegarantifondet er inkludert.  
Dette er ikke inkludert
 • Reiseforsikring inngår ikke. Det er veldig viktig å ha en god forsikring som dekker alle aktiviteter du vil være med på, eventuell behandling i tilfelle av sykdom, skader og andre nødstilfeller, hjemtransport osv. En god reiseforsikring bør prioriteres!
 • Lokale flyplasskatter og avgifter
 • Alkoholholdige drikker
 • Drikkepenger
 • Pris per person i dobbeltrom: 3 200 kr.
 • Enkeltromstillegg:  960 kr.

 

 • Denne reisen kan kombineres med andre reiser. Dere kan også legge inn tidligere ankomst eller senere hjemkomst dersom ønskelig. Ta kontakt for en prat om mulighetene.

Relatert reise