Om oss

Om oss og retningslinjer – Machete Tours

Machete Tours er et selskap som driver med gruppereiser og økoturisme, og spesialiserer seg på opplevelser av høy kvalitet i Sør-Amerika, ledsaget av lokalkjente. Vi har lykkes med å være et banebrytende selskap som kombinerer de beste aspektene av effektivt nordeuropeisk lederskap og Søramerikansk kunnskap.

Machete Tours er stolte av å kunne tilby de høyeste nivåene av etikk- og miljøpraksis, noe som sørger for at lokalsamfunn, dyreliv og naturlige økosystemer drar nytte av det ulike bærekraftige arbeidet selskapet gjør. Hos Machete Tours jobber vi kontinuerlig med å forbedre kundenes erfaringer samtidig som vi aktivt bidrar til stedene vi besøker og lokalsamfunnene vi jobber sammen med i Sør-Amerika!

Vår begynnelse og visjon

Machete Tours startet som en liten reiseoperatør som spesialiserer seg på økoturisme i det magiske miljøet til biosfærereservatet Manu i det sørøstlige, peruanske Amazonas – et av UNESCOs verdensarvområder, som består av et stort utvalg av regnskogmiljøer og Andesfjellene. Manu er muligens klodens mest bio-mangfoldige økosystem og et sted hvor man får oppleve utrolig skjønnhet. Fra den forsiktige starten i begynnelse av 2000 har Machete Tours vokst til en stor peruansk turismeoperatør – som dekker både lengden og bredden av landet med varierte og kreative reiseruter. I 2008 utvidet Machete Tours virksomheten ytterligere. I dag dekker turene våre Argentina, Bolivia, Brasil, Chile, Peru, Colombia, Ecuador og Galapagosøyene.

Visjonen vår for fremtiden er å fortsette å utvide områdene vi opererer i, samtidig som vi opprettholder og forbedrer de høye standardene vi følger og engasjement for bærekraftig turisme og praksis for rettferdig behandling innen turisme – som har vært grunnlaget for suksessen vår siden starten.    

Bedriftsfilosofi og kompromiss

Her hos Machete Tours føler vi oss sosialt forpliktet til å forandre og forbedre livet til personer som bruker bærekraftig økoturisme som et verktøy for å stimulere til vern av natur og miljø, og minimere virkningen av menneskelig utvikling på en av verdens mest spektakulære områder. 

Vi arbeider kontinuerlig med lokalsamfunn for å skape rammer hvor lokale økoturismeselskap kan fremme bærekraftig bruk av uberørte naturområder og natur. Disse fordelene deles likt og rettferdig med lokalsamfunnene uten at det går på bekostning av den naturlige verden. Lokalsamfunnene drar ikke bare nytte av den fysiske og økonomisk effekten, men også fra utdanning og initiativ innen lese- og skriveferdigheter ledet av Tine og Ronald, grunnleggerne av Machete Tours i Peru. For mer informasjon om prosjekter som selskapet vårt finansierer og deltar i, klikk her: (https://machetetours.no/sosialt-ansvar

Machete Tours ansatte og mål

Alle våre ansatte i Sør-Amerika som fungerer som Machete Tours-guider er lisensiert til å jobbe med de turene som er beskrevet i reiserutene våre. Alle guidene våre er tospråklige og minstekravet er at de skal være flytende i engelsk og spansk. Alle guidene våre har en utmerket forståelse av det naturlige miljøet og alle ansatte gjennomgår omfattende opplæring i førstehjelp, kunnskap om miljøhensyn, i tillegg til menneskelig respekt og relasjonspraksis. Lignende opplæring får også støttepersonellet vårt, som inkluderer kokker, sjåfører, båtmenn, eseldrivere og dørvakter.

Machete Tours sine reiseruter

På denne nettsiden finner du detaljert informasjon om alle reiserutene våre i hele Sør-Amerika. Reiser kan settes sammen til en større reiserute og i noen tilfeller kan man også oppgradere overnatting – bare ta kontakt med oss for mer informasjon om dette. Skreddersydde reiser for enkeltpersoner er et annet alternativ. For hver reise får du en oversikt over hva reisen innebærer og en daglig oversikt over hva som skjer når og opplevelser du skal delta på når du legger ut på det latinamerikanske eventyret. Hvis du ønsker enda mer detaljerte beskrivelser av produktene våre kan dette bestilles sammen med landsspesifikk reiseinformasjon og merknader. Disse vil alltid bli gitt til kundene før de legger ut på det latinamerikanske eventyret.

Måltider

Måltidene tilberedes av selskapets kokker når man er ute i villmarken eller på gåturer, eller de kan bli servert på utvalgte restauranter. Hvis du er vegetarianer eller har noen spesielle diettbehov kan vi enkelt tilpasse dette – vi ber deg gi oss informasjon om dette når du bestiller reisen. Machete Tours serverer gode, næringsrike måltider som benytter seg av lokal økologisk mat der det er mulig. Hygiene og kvalitet er veldig viktig for alle våre kulinariske ansatte.

Måltider er vanligvis ikke inkludert når du er i store byer som Lima, Cusco, La Paz, Quito, osv. – da kan nemlig kundene få mulighet til å utforske de lokale omgivelsene og velge fra et bredt utvalg av smakfulle alternativer! De lokale guidene våre vil også kunne gi deg råd og anbefalinger om spisesteder. 

Overnatting

Machete Tours bruket et bredt utvalg av overnattingsalternativer avhengig av hvordan turen er lagt opp – alt fra campingturer i avsidesliggende fjell- og jungelområder til luksuriøse hoteller og Amazons mest luksuriøse cruisebåter som M/V Aqua. Som en del av etikk- og miljøpraksis og vår langvarige tro prøver vi å velge overnattingsalternativer som har den laveste innvirkningen på miljøet og at de behandler og betaler de ansatte rettferdig.  

Retningslinjer for etikk og arbeid

Machete Tours retningslinjer er ikke-rasistisk og reisene våre er tilgjengelig for kunder av alle nasjonaliteter, religioner, farger og raser. Lokale kunder ønskes alltid velkommen til å være med på reisene våre. På turene og ekspedisjonene våre får de ansatte dele og nyte samme grad av komfort og måltider som kundene våre.

Åpenhet innen lønn: I Machete Tours sørger vi får at de ansatte for bedre betalt enn grunnlønnen. Vi er helt forpliktet i kampen mot tvangsarbeid. 

Søppelkasting og hygiene

Søppelkasting – i følge retningslinjene våre for miljøskadelige arbeid skal søppel tas med ut av natur- og verneområder og kastes på den sikreste, mest bærekraftige måten tilgjengelig.

 

MACHETE TOURS ØNSKER DEG VELKOMMEN TIL SØR-AMERIKA OG INVITERER DEG TIL Å OPPLEVE KONTINENTETS SPEKTAKULÆRE REGNSKOGER, ISBREER, GAMLE HISTORISKE STEDER OG FANTASTISK LEVENDE KULTURER SAMMEN MED OSS.